Dlaczego dziecko nie chce pić z butelki?

Twój maluszek nie chce pić mleka z butelki? Poznaj kilka powodów dlaczego taka sytuacja ma miejsce. Dowiedz się co należy zrobić gdy dziecko nie chce pić.

zgadzam się :wink:

czasami szukamy przyczyny dlaczego dziecko butli nei chce, szukamy choroby a przyczyną jest tylko smoczek :wink:

ja zawsze kupuje smoczki z tej samej firmy-i nie ma problemu

moja mala jest tak przywiazana do smoczka z butelki ze nie mam mowy jej wymienic na nowy

Klcio no to przynajmniej masz problem zglowy,bo ja juz nie wiem o co chodzi kiedy przychodzi pora karmienia to mi sie slabo robi:( z butelki be z lyzeczki jestem ja cala opluta a przy okazji niunia,normalnie masakra:(

moj synek ostatnio bawi się butelka, pić pije, ale po wypiciu mamla ją. Myślicie że to przez ząbki?

marsela moze i przez zbki ale moj też by sobie momemlał, ale ja zwyczajnie mu na to nie pozwalam tak jak od początku jak nie pił z piersi to nie było trzymania i bawieniasie nia tylko koniec i jesttak do tej pory już sam o tym wie i jak się naje to wypluwa cyca

ewel_ina85 no bo to jest dobry sposób, nie kończy się tym, że wisi kilka godzin przy cycu

ewelina bardzo dobry sposób. Moje dziecko też często zasypia przy butelce i wtedy staram się ją wyciągnąć, ale często się budzi i od nowa butla do buziaka wędruje. czasem uda mi się szybko zastąpić butlę smokiem i jest ok

moja kolezanka ostatnio żaliła się że jej synek nie chce pić z butelki i musi nawet harbatke podawac łyzeczka

marsela moze czuje juz sie na tyle samodzielny ze nie potrzebuje butli :slight_smile: moja córka osobiscie chętniej wypije zje z łyżeczki niz butelki

moj maly juz wogole nie pije mleczka, tylko kaszki, zupki…nie wiem co jest przyczyna, moze zabkowanie…nie wiem

moja córka ostatnio wogóle unika butelki i mleka… soczków domaga się w kubeczku… a na butelkę z mlekiem odrazu krzczy nie nie nie

widocznie to już najwyższy czas żeby odejść od butli ;o)

monika widać, że duża panna Ci wyrosła i samodzielna do tego

u nas tylko pierś pewnie prazez pkt.3 artykułu, naewet jak zje kaszkę łyżeczką, albo jakiś owoc to i tak domaga się dojedzenia z piersi

moniko to już widocznie czas na inne posiłki

nasza mała też miała czas co nie chciała wogóle pić mleka…ale jakos samo jej przeszło i znów zaczeła

nie mialam takich problemow. moj syn pil z butelki z checia.

chyba u wiekszosci maluszkow jest taki okres ze nie chca pic mleczka, na szczescie to szybko mija i znow jest ak dawniej