Dobre oferty na słoiczki i inne gotowe posiłki :)

szybkie dania jak nie thermomix to polecam robic papki na dluzej wiecej mrozic a pozniej rozmrazac.

Cześć. Postanowiłam utworzyć wątek bo nie znalazłam podobnego. Staram się być "perfekcyjną mamą" jednak tak kocham spędzać czas że nie mam zawsze czas i ochotę gotować i posiłkuje się gotowcami. Obecnie w Rossmann super oferty na słoiczki. od 1 do 15 stycznia  Jak są Wam znane dobre oferty w innych terminach i sklepach proszę dzielcie się :)

Moja córcia z początku jadła słoiczki ale od kiedy zaczęłam jej gotować domowe jedzonka to tego już nie chce i nawet jeżeli mi się nie chce to nie mam wyjścia :D

Ale często widuje na nie promke w biedronce Kauflandzie Lidlu. Mam zainstalowana apke z wszystkimi gazetkami więc przeglądam 

W lidlu od poniedziałku są 2-paki Bio obiadków z hipp za 8,99 (2x220), często też są promocje na tubki

W biedronce jest też promocja na tubki 3+1 wychodzi 1,79 za szt i z Gerbera przy zakupie 3 wychodzi 2,39

ja też gotowałam zawsze, słoiczki jedynie gdy byliśmy poza domem i zeszło do pory obiadowej czy coś, ale w rossmannie często mają promocje, jak się ma aplikację i kartę rosnę to same wyskakują powiadomienia o promocjach w ramach "rossne" 

Ja używam słoiczków nie tylko z przyczyn lenistwa. Nie mam dostępu do dobrych warzyw i boję się maluszkowi robić pozornie zdrowe obiadki na warzywach czy owocach z biedry czy Lidl chyba że dostanę opcje Eco ale to różnie bywa z dostępnością.

My podawaliśmy bobovite ale sporadycznie bo sama gotowałam. Aż tak dużo czasu to nie zajmuje a jak dziecko zjada ze smakiem to jaka satysfakcja że aż gotować się chce 

Ja staram się robić sama bo takie lepiej im smakują. Młodszy ostatnio zaczął gardzić sloiczkami. 

Ja też kiedyś byłąm z daleka od kuchni, jednak dziecko to zmieniło. Jak kilka razy spróbowałam tych słoiczków to jednak uznałam, że muszę ja to robić. Bo taka papka bez smaku to nie dla mnie. I mi zależało na BLW, więc też dobrze było jak robiłam grudki, jak część w papce, a część w kawałkach.

Ja chciałam od początku córkę przyzwyczaić do domowych obiadków 

Ja przy pierwszym synu gotowałam sama obiadki, drugie dziecko było tak absorbujące że została mi opcja gotowców i też kupowalam w rossmanie lub biedronce. jak tylko synek wiecej czasu bawił sie sam to zaczelam znowu gotować bardziej zdrowo (bez soli) i obiadki z rosmana zamieniłam na te domowej roboty.

Dawałam czasami córce słoiczek, ale bardzo rzadko bo starałam się jak najwięcej gotować. 

Nie jesteśmy na etapie słoiczków bo córka ma prawie 5lat  więc nie orientuję się, gdzie kupić najtaniej takie słoiczki. 

Jak synek pojawi się niedługo na świecie i za jakiś czas zacznie się przygoda z rozszerzaniem diety też będę starała się gotować.

Słoiczki nie są złe zawsze to jakaś alternatywa kiedy nie mamy czasu ugotować obiadu tylko problem zaczyna się wtedy jak dziecko kategorycznie odmawia ich spożywania :D

Nawet i na wyjazdy słoiczki są dobrą opcją. Zamiast stać gotować bierze się ze sobą i po problemie

Aneczka dokładnie ;) 

Heja nie chciałabym żeby było to żle odebrane ale temat posta to dobre oferty na sloiczki/dania gotowe :) a nie  "wady i zalety gotowania/dawania słoiczków albo ja to lubię gotować i nie daje :)" Może założymy inny wątek pod tego typu dyskusje bo dyskusja jest jak najbardziej ciekawa:) Zakładając go jednak chciałam żebyśmy dzieliły się wiedzą o promocjach/dobrych ofertach ewentualnie nowościach. :)

Na wyjazdy tak idealne i jak się ma lenia :p

Była kiedyś taką strona promo baby z wykazem promocji dla dzieci, były ram różne artykuły, weszłam teraz z ciekawości, ale widzę już nieaktualne promocje. Może ktoś zna podobną stronę gdzie są zebrane promocje dla dzieci ? 

Ja póki co nie zwracam na to uwagi i nie orientuje się gdzie są promocje na słoiczki, ale fajny pomysł żeby w jednym miejscu zbierać informacje o promocjach. 

ewelaaela tak jedno miejsce gdzie tylko oferty to był mój zamysł. Różnie bywa z czasem i analiza wszytskich gazetek a pewnie każda z nas ma ulubione sklepy lidl/biedra/kaufland etc i jest na bieżąco. Bo czasami jak oferta jest super to warto gdzieś podjechać i wziąć więcej (bo dla jednego słoiczka o 50g tańszego pewnie nikt nie będzie specjalnie nigdzie jeżdzić). U mnie jak pisałam nie tyle chodzi o czas co dostępność do dobrych skladników, ktorych nie będa bała się dać dziecku. Tata mojej znajomej ze studiow dostarczal marchwke do Gerber - stąd wiem jakie rygory muszą przechodzić warzywa, które są używane do słoiczków.

W Rossmanie to non stop są jakieś promocje na słoiczki, kaszki czy musy