Otóż udało się potwierdzić ciążę, zarówno domowym testem jak i betą z krwi. Niestety rano zauważyłam krwawienie oraz ból w lędźwiach. Najpierw jasnoróżowa, później ciemnobrunatna wydzielina.. ginekolog nie mógł jeszcze jednoznacznie określić w badaniu usg czy widać pęcherzyk, jedynie jakiś zarys..
Z obliczeń wynika że to początek 5 tygodnia. Wczoraj beta wynosiła 597 jednostek..
Ginekolog zalecił duphaston 3x2. Jutro kontrola bety żeby sprawdzić czy wzrasta czy spada.
Czy któraś z Was miała może taka sytuację, że pomimo krwawienia udało się podtrzymać ciążę?
Aby cie uspokoic na wieczor napisze ci ze u mnie nie bylo latwo zarowno w pierwszej ciazy jak i w drugiej w drugiej krwawienia plamienia co chwila a w 3 miesiacu nawet skrzepy i zywa krew;(
Ale udaldonosic ciaze ale duzo lezenia zbednego wysilku i nerwow i sie udalo badz dobrej mysli i odppczywaj
Te pierwsze tygodnie są najważniejszej dlatego uważaj na siebie i oszczędzaj się. Staraj się nie denerwować bo stres tutaj też nie będzie niczym korzystnym. Plemienia się zdarzają a tak jak pisze Aniss mimo to da dwoje dzieci ;)
Po drugie - tak, miałam krwawienie ze średnim synkiem. Ostatnie było kiedy skończyłam 3 miesiąc (sporo tego było), przestraszyłam się poszłam na l4 i krwawienia się skończyły. Synek zdrowy.
Bratowa też krwawiła na początku, pamiętam to dokładnie bo mnie mocno wypytywała o moje krwawienia - szukała potwierdzenia, że kobiety plamią i rodzą zdrowe dzieciaczki. Oczywiście ma zdrowego synka :)
W takim wypadku powtórzenie bety jest bardzo dobrym rozwiązaniem. No i bierzesz już leki, więc to ważne. A faktycznie ciąża może nie być jeszcze widoczna na usg bo jest młoda. Ale to zapewne wszystko wytłumaczył Ci lekarz. Bądź dobrej myśli.
U mnie pojawiło się krwawienie udałam się do ginekologa dostałam leki oraz zastrzyki na podtrzymanie cały czas jestem pod stałą kontrolą lekarza tak że bądź dobrej myśli trzymam kciuki za Ciebie żeby było wsystsko dobrze bardzo mocno :)
co do bety nie umiem pomóc bo nie kontrolowałam tego nigdy a jak wykonałam taki test w 4 miesiacu chyba to lekarz sie mnie zapytał co ma z tym zrobić;) i ze jestem nadgorliwa;) mimo ze sie nie mieściłam w widełkach to mówił ze jest wszystko ok.
myśle ze z takim wynikiem powinnaś do lekarza zadzwonic i sie dopytać co i jak a miałaś usg wykonane?
u mnei kazde plamienie czy krwawienie było odrazu monitorowane.
Nie chce żebyś zrozumiała mnie źle bo życzę Ci jak najlepiej ale czasami słabe jednostki/ organizmy nie są w stanie przeżyć, jest to naturalne dla przyrody. Także nawet jak tym razem sie nie uda to coś dzieje się dla czegoś, i może następnym razem wszystko będzie w porządku i zdrowiu :)
W każdym razie trzymam za Was kciuki że mimo wszystko będzie dobrze i uda Ci się szczęśliwie donosić ciążę :)
Witaj, Gratulacje i moja droga pozytywne myślenie jest bardzo ważne. Ja też jestem w ciąży teraz 18 tydzień i dopiero nie dawno odstawiłam dupiasto, miałam tak niski progesteron, że brałam go nawet w formie zastrzyków. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mogłam już odstawić leki, przed nami jeszcze długa droga ale damy rade!
Dawaj znać czy coś wiesz już ja też miałam taką sytuację że dostałam krwawienie ale udało się szybko zareagować i opanować sytuację tak że bądź dobrej myśli :)
Ja miałam krwawienie przez miesiąc czasu ale beta rosła okazało się że ciąża nie była w stanie się prawidłowo rozwijać pozniewaz była źle umiejscowiona, potem musiałam robić masę badań żeby znaleźć przyczynę tego co się stało jednak ostatecznie nie udało się nam tego ustawić w ciążę zaszłam niestety nie od razu bo musiałam po pierwsze dojść do siebie a po drugie byłam po operacji i musiałam mieć też robione udrażnianie jajowodów w międzyczasie
Anecia bardzo ci współczuje ;( ciezko cokolwiek w takiej chwili napisac bo zadne słowa nie bedą zapewne wstanie ciebie pocieszyc;(
co do pytania o starania znajoma po poronieniu po 3 miesiacach była juz w kolejnej ciaży, tyle że już z wizytą nie czekała podobnie jak ze zwolenieniem z pracy;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.