Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem dyfuzora. Może któraś z was ma jakiś fajny do polecenia? Chodzi mi o to, żeby pełnił trochę funkcje odświeżacza, ale w sezonie infekcyjnym też ułatwiał oddychanie i zasypianie.
Jakie też polecacie olejki do dyfuzorów i nie tylko? Sporo ostatnio widziałam reklam olejków od aromama i zastanawiam się jak działają, któraś z was ma i poleca? A może polecacie jakieś inne? Nie muszą być tylko te do dyfuzora, mogą być też takie smarowane na ciało ![]()
Ja kupilam pierwszy ktory mi sie spodobal w sklepie
kazdy dziala na tej samej zasadzie i w sumie tego sie trzymalam . Szkoda mi bylo kasy na jakis firmowy sprzęt ![]()
Ja w sumie nie używam olejkow , po prostu czysta woda ale kupilam lawendowy .
Ale czysta woda, żeby po prostu podnieść wilgotność powietrza?
Tak , ja tak robilam przed ciaza dla roslin
ale nie ukrywam ze zbyt suche powietrze źle wplywa na komfort ,szczegolnie w sezonie grzewczym . Z wilgotnoscią około 55 % lepiej sie spi i oddycha.
Ja mam taki z amazon i sie sprawdza. On jest ultradzwiekowy wiec mozesz i wlac wode i dodac dwie trzy krople olejkow.
Olejek kupilam doTerry bo jak bylam na swiadomej mamie to je testowalam i rzeczywiscie wystarczy tylko kropelka i czujesz juz w powietrzu zapach.
Ja nie używam. Do wody która myję podłogę dodaję 2-3 kropelki olejku eterycznego. Kiedyś się zastanawiałam nad tym ultradźwiękowym takim z wyklym z allegro ale finalnie zrezygnowałam
Kiedyś kupiłam, ale to był taki strzał że poszłam do sklepu, spodobał mi się i kupiłam bez wcześniejszego rozeznania, olejki też jakieś miałam, ale to wszystko ostatecznie wylądowało w koszu
od tych olejków było mi niedobrze, ale podejrzewam, że to kwestia tego, że po prostu wzięłam co było żeby było ![]()
Myślałaś może o nawilżaczu powietrza? U nas się fajnie sprawdza i jak go odpalamy to bardzo dobrze mi się oddycha i śpi ![]()
https://allegro.pl/oferta/aromatly-dyfuzor-zapachowy-ceramiczny-aromaterapia-lampka-nocna-prezent-13236746219
Ja mam taki i polecam. Nie jest najtańszy ale uważam, że wart ceny.
Ja używam różnie najczęściej sama woda żeby nawilzyć powietrze, szczegolnie w sezonie grzewczym. Czasami jak chce sie wieczorem zrelaksować to używam olejków. Uwielbiam lawendowy.
Ostanio w Świadomej Mamie o tym babeczka mówiła.
Mnóstwo informacji sprzedała. Np żeby olejki miały certyfikaty ze są bez pestycydów i muszą byc wytwarzane naturalnie , zeby nie byly syntetyczne bo takie sa sztucznie pozyskiwane i od nich glowa boli, ze olejki to jest woda i jak chcemy je na skórę nanosić to musimy miec bazowy olej np kokosowy ale ten kosmetyczny bo jest bezzapachowy,olejki kwiatowe moga uzywac kobiety tylko po 38 tygn ciąży.
Jeden zrzut ekranu udało mi sie zrobić
przy ostatnim pkt ze slajdu to sprawdzasz sobie czy olej ma certyfikat i czy jest bezpieczny , a wpisujesz tam date i nr produkcji o ile dobrze pamiętam
A to na wilgotność powietrza nie narzekam akurat
szukam takiego właśnie pod olejki, niż pod samą wodę, chociaż nie wiem czy się czymś różnią od siebie ![]()
Powietrze mamy dość wilgotne, więc sam nawilżacz nie jest nam potrzebny ![]()
Ok! To co do dyfuzora nie pomogę, a jeżeli chodzi o olejki to na szkole rodzenia polecała nam babeczka między innymi te i ze wszystkich zapachów ten ze zdjęcia bardzo nam się spodobał :
Chociaż z zapachami to wiesz jak jest, jednej się coś podoba, druga się przy tym dusi, a trzeciej się kręci w głowie ![]()
O dzięki za polecanie! Popatrzę co mają w swojej ofercie ![]()
Oooo te polecała na Świadomej Mamie ![]()
![]()
zestaw 1849 zł z dyfuzorem to cena ok ? Dla mnie dużo:) ale taki prezent to by mnie ucieszył ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oooo to jak padły już dwa polecenia to muszą być godne uwagi!![]()
Mnie ta cena przeraża, armaterapia nie jest dla mnie ![]()
No ja to wolę zapach prania owianego wiatrem czy mrozem i już mam aromaterapię
albo ide do lasu poprostu jak ostatnio z córkami i juz jestem szczęśliwa
zapach sosny , życicy /lubię też mirrę ale nie bez przesady w kościele i kojarzą z różańcem czy roratami za dziecka / jest dla mnie
ceny dla mnie też zaporowe stąd nigdy ie mniam takich atrakcji ,.jedynie kadzidła na patyczkach kupowane w sklepach indyjskich ale mnie dusilo od nich .
Zdecydowanie za duzo moim zdaniem , taki za 100 zl sprawdzi sie tak samo .
Ale czesc olejkow doTerra jest tansza
poza tym uzywasz jednej gora dwoch kropel wiec to na dlugo wystarcza
jak bylam na “Swiadomej” to Pani mowila ze olejek z pomaranczy dobrze robi na rozluznienie i jak konflikt wisi w powietrzu to trzeba wlasnie pomarancze rozpylic.
Przetestuje dopiero za rok jak dzieciaki beda sie miedzy soba awanturowac ![]()
![]()
![]()
tak, oczywiście zdaje sobie z tego sprawę, ale tak czy siak aromaterapia to nie moja bajka ![]()
Nam polecała te konkretnie do porodu, ale ja z tego raczej nie skorzystam choć nie wykluczam, że na pewno wielu kobietom pomaga i naprawdę rozluźnia ![]()
Ja co prawda nie korzystałam z dyfuzora ale zimową porą w ruch idzie kominek na olejki i bardzo lubię ten unoszący się zapach. Ja bardzo lubię produkty aromama i u mnie najczęściej w użyciu jest olejek z pomarańczą ![]()
![]()
W tym roku właśnie pod choinkę poprosiłam o mały dyfuzor ![]()