Zabawa z ryżem to świetny sposób na rozwijanie kreatywności dziecka. Ryż to doskonały produkt do tworzenia zabaw edukacyjnych, można nim swobodnie manipulować mając pewność, że dziecko nie zapruszy sobie oczu. Jest materiałem tanim i łatwo dostepnym.
Może wy też bawicie się ryżem z dziećmi i podzielicie się swoimi pomysłami?
ciekawe propozycje… muszę wypróbować
Fajny pomysł na kreatywną zabawę z dzieckiem. Można też zrobić woreczek materiałowy i wsypać tam ryż a jeszcze lepiej groch oczywiście dobrze zawiązać i dać dziecku do zabawy zeby to dotykało stąpało oo tym nóżkam, bez zaśmiecania podłogi i bez obawy ze dziecko sobie wsadzi taki ryż,czy groch do nosa
Super pomysły. Wypróbuje z młodszym synem :))
Faktycznie bardzo fajny pomysł tani i zawsze dostępny produkt do zabawy oczu sobie dziecko nie zapruszy natomiast do takich zabaw również i wieku musi być odpowiedni w naszym przypadku na ten moment mały mógłby ryż wsadzić sobie do nosa odrobinę zjeść Jeżeli byłby nie ugotowany dlatego pomysł bardzo fajny natomiast dla nas jeszcze nie na ten moment
Monia dan fajny pomysł, pamiętam jak w przedszkolu mieliśmy takie woreczki z grochem i to taka zabawka sensoryczna:D
tylko da większych dzieci
Mamaem to ja też pamiętam. My to na głowie nosiliśmy na wyścigi, drużynami. Abo rzucaliśmy tym do wiaderka i tam jeszcze kilka innych zabaw było
MamaEm u nas tez były,nawet w szkole rzucało sie nimi w obrecze,no jest co wspominac
ja w sezonie wiśniowym mam zamiar pestki zostawić i uszyć kilka takich woreczków; dobre sa ćwiczenia na postawe;) łapanie stopami różnych rzeczy i wrzucanie np. do wiaderka
Tyna, Doniwe dokladnie takie były zabawy na wf w przedszkolu 😁
Też pamiętam takie zabawy z woreczkami z ryżem czy grochem. Tory przeszkód z woreczkiem na głowie. Ciekawe czy teraz dzieciaki też się tak w przedszkolu bawią? Albo za pomocą tych woreczków ćwiczyło się chwyt palcami w stopach.
Madzia ciekawe właśnie, mam siostrzenicę w przedszkolu to aż się zapytam z ciekawości jak się będę z nimi widziała;p