Dziewczyny, ostatnio odkryłam, że mam siwe włosy ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
wcześniej chodziłam do fryzjera na pasemka raz w roku. Chciałabym je zatuszować
czy całujecie włosy w domu czy tylko u fryzjera? Za miesiąc mam poród. Farbowalyscie w ciąży czy lepiej już poczekać do świąt, bo myślę że po porodzie szybciej się nie ogarnę
Farbowałam wiele razy w domu, w ciąży również .Najlepiej poprosić kogoś o pomoc, samemu też jest możliwe ale przy dłuższych włosach trochę trudniej.
Ja jakos nie moge sie przemoc aby sama spbie farbowac wlosy, boje sie ze wyjda jakies żółte ![]()
Ja farbuje zawsze sama w domu. W poprzednich ciazach jak bylam to rowniez farbowałam jak widzialam ze to juz ten czas aby odświerzyc kolor. Teraz znów jestem w ciazy prawie na półmetku i planuje jutro farbować. I nie, wbrew temu co mowią ze kibita w ciąży nie powinna farbowac wlosow bo dziecko urodzi się rude, dorobilam sie 3 szkrabów i ani jedno rude nie jest ![]()
Ja nigdy nie farbowalam, a moja córeczka urodziła się ruda, więc myślę że to takie przesady z tamtych lat. ![]()
Ja mam gęste wlosy wiec sama sosbie nie farbuje. Bołabym się, ze nie naloże dobrze farby. Byl czas, że farbe nakladala mi ciocia albo kuzynka. Ale raczej teraz wybirerqm fryzjera. Druga ciaza i dalej farbuje.
Mam włosy do końca łopatek, często farbowałam sama. Da się. Kwestia wprawy, ale w ciazy nie farbowałam i narazie zostaje przy naturalnym kolorze
A tonery ? Sa teraz bardzo modne , próbowałaś?
A jakiej firmy stosujecie farby?
A toner przykryje mi siwe?
Hmmmm taki drogeryjny nie do konca w sumie, jedynie w salonie może ciut zmienić toner fryzjerski ![]()
Sorki za wprowadzenie w błąd ![]()
Sobie nie farbuję bo mam jasne pasemka wiem nie dam rady zrobić tego sama. Ale mamie farbuję reguralnie. W ciąży też farbowałam i to chyba w 8 miesiącu
Farbowałam chyba dwa razy a tak to mam maskę koloryzującą i nią dość często traktowałam swoje odrosty i fajnie kryje.
Ojej każda z nas to czeka
ale jakoś sobie tego nie wyobrażam
Najważniejsze w ciąży to farba bez amoniaku. Nie wiem czy siwe ale może toner zakryje ?
Ja przed pierwsza ciążą rozjaśniałam włosy z ciemnych brązowych na blond,po porodzie zaczęłam sobie sama w domu farbować na ciemny brąz bo szkoda mi było czasu u fryzjera na to rozjaśnianie włosów. Od kiedy jestem w drugiej ciąży chodzę farbować do fryzjera na swój naturalny ciemny brąz aby przykryć siwe,bo strasznie drętwieją mi ręce i nie jestem w stanie robić tego sama. Pomiędzy wizytami używam spray na odrosty z syos-a. Więc jeśli chcesz się trochę wstrzymać z farbowaniem a ukryć siwe to gorąco polecam ![]()
![]()
A wcześniej farbowałam L’Oreal Paris preference i ładnie kryło siwe,a sam sposób aplikacji był bardzo łatwy ![]()
W ciąży akurat nie farbowałam ale tak to wiele razy. Farbowałam sama lub z pomocą siostry, przyjaciółki a nawet raz narzeczony mi nakładał farbę.
Ja farbuje włosy mojej siostrze. I przed ciążą i w trakcie jej farbowałam. Sama jednak korzystam z usług fryzjera, bo włosy tylko raz na pół roku/rok rozjasniam i tonuje, też nie robię tego po całości, a cieniutkie refleksy, więc w domu jest to awykonalne dla laika ![]()
Jeśli jest dużo tych siwych włosów to pofarbowałabym już teraz żeby się lepiej czuć ![]()
Widziałam właśnie jak ostatnio Pani kupowała ten spray koloryzujący, jednak zastanawiałam się czy nie brudzi to później ubrań czy skóry głowy?