U mnie było tak, że jak się spóźniłam z butlą to ona była tak głodna i złą, ze wpadała w histerię i nie chciała jeść. Potem płakała co raz bardziej, no bo co raz bardziej była głodna, ja próbowałam raz butlę wcisnąć raz pierś i nic. Czasem taka walka trwała ze 2 godziny. Zjadała dopiero jakby ekstra zmęczona i nie miała siły histeryzować nawet. U nas jedzenie musiało byc dosłownie z zegarkiem w rkęku:)
Czy ząbkujący maluszek może odrzucać butelkę? Czy częsta zmiana zmiana mleka modyfikowanego może wpłynąć na pogorszenie apetytu dziecka? Poznaj powody, przez które maluszek nie chce pić mleka z butelki. Sprawdź, co oprócz kataru i gorączki pogarsza apetyt dziecka.
u nas raczej mała nie grymasiła przy piciu mleka tylko najgorzej było wtedy jak ząbkowała bo wtedy to miała mniejszy apetyt
U nas poczatki to byly tragiczne. Ale karmiłam piersia i nic na sile i po malutku mala zaakceptowala mleko.
U nas dośc późno wyszły zęby kiedy juz jadła pokarmy stałę. jak zaczęły jej wychodzić to przez jaki czas nawet takie papki odrzuciła i wróciła do picia mleczka, musiało ja niexle boleć.
A raz mała nie chcialła pić z butli a łyżeczka zjadla.
Pola także miała takie okresy…na szczęście szybko mijały…
ja karmie piersią i zaczełam małą przestawiać na butelke koszmar wypluwa mleko
moja ladnie pije chociaz przy zabkach mialam troszke z tym klopotu ale po wyrznieciu sie wszystko sie unormowalo
a moja mała ma już półtora roku ale bez mleczka to nie ma życia… z rana i na wieczór musi obowiązkowo flaszke dostać a ja nie może sie doczekać to sama przynosi i każe zrobić i stoi przy mnie w kuchni tak długo aż nie dostanie
Moja mała całe szczęście nie jest wybredna i lubi wszytsko pić wode, soczki, herbatki, mleko, nawet mleko kozie:) a wiem że dzieci nie lubią koziego…
u nas maluch nie chciał jeść mleka jak był chory, miał zakażenie dróg moczowych i temperaturę 40 stopni
my nie mieliśmy problemu z jedzeniem butelką, dzieciaki były od początku na mleku modyfikowanym
moj jak jest chory rowniez nie chce mi jesc mleka
u nas mleczko musi być,już na widok butelki córeczka się uśmiecha
Mój jak pierwszy raz dostał mm to takie okrągłe oczka zrobił, że szok, biedak nie wiedział co się dzieje:)
na mojej corce mm nie zrobilo zadnego wrazenie. co wiecej wtedy pierwszy raz dostala mleczko z butelki ze smokiem
karmie malego o stalych porach
my nie mamy problemu z piciem mm malutka bardzo lubi mleczko
mieliśmy z tym problem kiedy mały miał biegunkę.