Co robić gdy dziecko jest uczulone na mleko? Jak przejść z jednego rodzaju mleka na inny? Co zrobić jeśli mleko roślinne nie smakuje dziecku? Poznaj zasady karmienia butelką, gdy dziecko jest alergikiem. Sprawdź, jakie mleko jest najlepsze dla maluszka z nietolerancja laktozy.
u nas na szczęście nie było uczulenia na mleko
moja pije bebilon pepti 2
a jakim sposobem dowiedziałaś się, że twoja córeczka powinna pić bebilon pepti? Czy pojawiały się jakieś reakcje na inne mleka? Pytam, bo my też właśnie jesteśmy teraz na tym mleku. Skończyły się problemy z żywieniem?
My jestesmy na B. pepti, tyle że 1. Mały miał alergię, plany na twarzy, suchą skórę i kłopoty brzuszkowe
U nas było dokładnie tak, jak poleciła Pani Pediatra z tej porady. Próbowaliśmy do skutku. Najpierw było NAN, potem Bebilon, Bebilon Pepti, Enfamil, a w rezultacie najlepsze okazało się Bebiko. W czasie tych mlecznych eksperymentów mieliśmy do czynienia z okropnym ulewaniem, bulgotaniem w brzuszku, biegunką, zaparciem…dopiero Bebiko sie przyjęło i tak jest z nami po dziś dzień;-)
córcia najpierw piła mleko z NAN ale jak przeszłam na kolejne to małej coś nie przypasowało i w końcu najlepsze okazało się mleko z bebiko
ja chciałam też spróbować i podać córeczce inne mleczko…ale jakoś tak ulewała po nim…i zostałam przy tym pierwszym jednak
Moja niunia miała skazę jak karmiłam piersią,ale na mleko modyfikowane nie miała uczulenia jeszcze,a os początku daję jej bebiko i kiedyś kupiłam jej NAN,ale tylko raz jej dałam i przestałam bo się wcale nim nie najadała i popłakiwała przez sen i musiałąm na śnie jej dawać jeść.
moja mala kiedys jak byla jeszcze niemowlakiem to cos bylo nie tak rzadne mleko jej nie pasowala robila po min zielonek kupki i to byl objaw u malej ze ma uczulenie na mleko probowalismy z pediatra roznego rodzaju mleka i po czasie samo jej przeszlo ale mleka nie lubi
a my pijemy bebilon pepti - mleko typowe dla dzieci ze skazą
u nas na szczęście alergia się nie pojawiła.
Nati Twój maluszek jest jeszcze malutki,ale jak będzie miał z kilka tygodni to może się pokazać alergia,chociaż lepiej żeby nie.
te mleka dla dzieci ze skazą to są dużo gorsze w smaku,niż te normalne ale dzieci sie przyzwyczajają i je piją tez chętnie
dziecko przyzwyczaja sie do smaku mleka chociaz dla nas jest niedobre a dziecko chce to pic
dla mnie smak mleka w proszku jest okropny
KASIAiMALWINKA zgadza sie okropny smak ale za to wartosciowy w witaminy i wazne skladniki
oj tak okropny, ale faktycznie zawera witaminy i jest zdrowe
jak to lekarka powiedziała bratowej dziecko mleko nie ma wachac tylko pic i to mleko ma dziecku sluzyc
mój syn miał wysypkę jak miał miesiąc myślałam że to alergia okazało się - trądzik po tygodniu minął