Dziewczyny,gdzie kupujecie dzieciom ubranka? . Gdzie kupujecie ciuchy dobre jakościowo ale żeby się zaraz nie rozciągały i wyglądały dobrze po praniu?
Zamawiam w smyku lub 5.10.15. Ubranka jakościowo się sprawdzają ,a staram się korzystać z wyprzedaży ,więc cenowo nie wychodzą drogo:)
Ja też kupuje głównie 5.10.15, smyk, czy h&m
Od czasu do czasu kupuje też w pepco i sinsey ale wiadomo, że jakość tych ubranek nie jest najlepsza. Jeśli chodzi o małe dziecko to i tak maluch szybko rośnie wiec ubranka nie zdążą się zniszczyć :)
Ja dodatkowo dodam, że jestem bardzo zadowolona z ubranek z lupilu z lidla. A tak jak piszą dziewczyny- gdzie wyprzedaże, np. smyk. Fajne są ubranka cocodrillo, droższe niż te wspomniane, ale dobrej jakości. Chociaż raz się nacięłam.
ja zawsze na wyprzedaże poluję i zamawiam wtedy
Kupowałam w Coccodrillo, Smyku, 5 10 15, Pepco, Kiku, Lupilu (Lidl), Sinsay i Reserved
Najlepsza jakość jest wg mnie w Coccodrillo, ale i ciuszki są znacznie droższe. Chociaż ja szczerze mówiąc tylko jedną rzecz kupiłam tam w standardowej cenie, zawsze staram się kupować na wyprzedażach już rozmiar większy. Ostatnio pokupiłam córci np. dwu pack pajacyków za 40zł, 3 pack bodów za 30zł.
5 10 15 ma również świetnej jakości ubranka, bardzo dużo bodów i bluzeczek się fajnie naciąga dzięki czemu nie ma płaczu przy przebieraniu. Jedynie nie sprawdzają się ubranka z serii Family Concept stamtąd.
W Smyku to bardzo różnie z jakością, niektóre ciuszki super a inne tragedia, a ceny wcale nie są niskie.
Pepco i Kik - słabo - trzeba naprawdę trafić na perełki w dobrej jakości
Sinsay - body się strasznie rozciągają po praniu. Niektóre po 3 praniach wyglądają na mega znoszone.
Reserved ma wg mnie fajne ubranka. Mam kilka bodów z bawełny organicznej i są super.
Lupilu z Lidla są całkiem w porządku jakościowo, szczególnie pajacyki i spodenki.
W lidlu jest świetna jakość
tak z Lidla to takie też są rozciągliwe bo na bardzo długi czas są
Ja kupuje dużo na wyprzedaży i zamawiam do domu. Wtedy widzę czy materiał jest. Czasem odsyłam a czasem zostawiam wszytsko ;) najczęściej kupuję w smyku lub Lidlu - też przez stronę z transporem do domu i możliwością zwrotu.
Szkoda ze lidl nie ma darmowej wysyłki albo odbioru w sklepie
O tak, tez tego żałuję.
Lidl rzeczywiście całkie dobra ubranka ma, według mnie świetny stosunek jakości do ceny. Od siebie polecam też Cocodrillo. Jak kupuję w jakimś sklepie pierwszy raz to pierwsze co robię to czytam skład, potem biorę na dotyk i oceniam materiał.
Czy to dla ubrania dla siebie czy dla dzieciaków, zazwyczaj wybieram naturalne tkaniny https://bestyle.pl/rodzaje-tkanin-naturalne-sztuczne-syntetyczne. Dla dzieciaków moim ulubionym materiałem jest bawełna ekologiczna, len i wełna owcza. Na tych 3 bazuję, bo każda z nich nadaje się na inny sezon pogodowy.
Przyznam ze nalejszym testerem ciuchow jest poprostu ciucholand ;) ciuchy na kilku praniach i wiadomo jak wygladaja ;)
Osobiscie nie mam zbytnio okazji aby czesto tam zagladac ale mam kilka ubran marek zdobytych z tych punktow i najlepsze to:
Name it, george, coccodrillo, h&m chociaz zdalylo mi sie kupic nowe dresy i po 2 praniach kulki;(
Podobnie sinsey ubranka porownywalne jak w pepko zalezy jak sie trafi jedne lepszej jakosci inne wlasnie noe zawsze ponpraniu sa takie fajne jak przed;(
C&A, Smyk, 5.10.15, reserved zdazylo mi sie reklamowac kurtke zimowa i reklamacja byla uznana wiec tez sie to chwali;)
Lidl ma fajne bodziaki wiec tez pilecam tam zagladac zwlaszcza ze czasami mozna kupic w mega fajnych cenach;)
Egree czyli kik czasami trafi sie szmelc;/ ale mialam kilka super ubranek pizamki spioszki w okazyjnych cenach a i z materialem nic sie nie dzialo;)
ja kupuje w 51015 ,reserved,smyk w sinsay zdazają sie juz gorszej jakosci ubrania ta jak i pepco
Ja głównie hm czasem smyk kurtki tylko zara zawsze na zaś w promce
A... jeszcze w auchanie czasami fajnego cos znajde ;) skarpetki albo jakoes galotki ale tez trzeba patrzec na material ;)
ja do auchanu zajeżdżam jak tylko jesteśmy w Warszawie u lekarza z dziećmi
W auchanie też dużo razy udało się coś ładnego znaleźć :) Ostatnio bardzo podobają mi się też w C&A ubranka i jakość mają również fajną :)
A tak wyprzedaże smyk , 5.10.15 ;)
Ja też miałam dużo ubranek z SH i tam moje ulubione to NEXT, Name it, GOERGE, F&F
Lupilu też miałam sporo ubranek i fajnie, że rosną razem z dzieckiem:D
5.10.15 dostałam kilka w prezencie i już po pierwszym praniu dziura i napy odpadły, także byłam zawiedziona.
SMYK nie narzekam, COCCODRILO, H&M i ZARA ale zazwyczaj na wyprzedaży bo to droższe ciuchy, ale jakoś super. ;p
Reserved mam kilka bodziaków z wielopaków i jakieś plamy od razu na nich były, może mi się trafiła taka paczka akurat. ale materiał super. Za to kurtka i kombinezon super, nawet kupiłam na wyprzedaży na następny rok już.
Ja dopiero kompletowałam wyprawkę i kupowałam ubranka w różnych miejscach, żeby mieć porównanie. Z opinii znajomych to pepco czy sinsay polecają przy rozszerzaniu diety, go ubranka często się niszczą i po prostu nie szkoda :) dostalam też paczkę ubrań od znajomych i tam są różne firmy, takie droższe nadal wyglądają jak nówki (np smyk), a takie z sieciowek zazwyczaj już są sprane lub rozciągnięte. Czuć też w dotyku całkiem inny materiał.
Podobno fajne ubranka w dobrej cenie i jakości idzie dorwać na vinted