Ja bardzo polecam gotowanie na parze :) wystarczy kupić takie sitko/nakładkę na garnek i możesz wrzucać do środka i mięsko i warzywa. Ja ostatnio dużo na tym gotuję i zawsze chętnie zjada bo warzywa z pary mają pyszny smak i oczywiście więcej witamin w nich zostaje :)
Kochane czy macie jakieś sprzęty ułatwiające gotowanie dla niemowlaków ? Zastanawiam się na kupnem zupowaru .Słyszałam że można tam zupkę od razu rozdrobnić według potrzeby .Polecacie ? Korzystacie ? Może inne propozycje?Nie chodzi mi o Termomixa bo to na ten moment za duży wydatek dla mnie. Jeszcze jestem ciekawa czy gotujecie maluchom codziennie ? Może podzielicie się jak przechowujecie.Mrozicie?
Ze sprzętów ułatwiających gotowanie to korzystam chyba tylko z blendera.
Nie gotuję typowo osobno dla dziecka. Często gotuję wspólnie i pod koniec gotowania dla nas rodziców dodam jakieś przyprawy aby np zupka była bardziej pikantna czy dodam jeszcze jakieś składniki.
Jak już jest coś robione typowo dla malucha to w takiej ilości, że wystarcza na 2-3 dni.
Sitko do gotowania na parze, blender ręczny i blender kielichowy to u mnie podstawa. Teraz chce kupić blender z mikserem w jednym. Mam mało miejsca a brakuje mi miksera żeby czasami coś ubić.
Co do mrożenia to u mnie rosół, zupki, sezonowe warzywa i owoce czy sosy do makaronów. Staram się gotować więcej i zawsze zamrozić co nieco na wszelki wypadek. Później mam na czarną godzinę ;)
niezbędny jest blender to jest produkt obowiązkowy ! u nas wszyscy jemy to samo, dla syna czasem blendowałam , ale ogólnie odpowiednio doprawiałam i po problemie. Jak mieliśmy coś niedozwolonego to mały dostawał słoiczek z makaronem czy kaszą
blender to podstawa;) bez niego ani rusz;) zanim go wyjełam z szafki próbowałam przecierac marchewkę przez sito;) godzina roboty dla jednego słoiczka;) hehe
potem sobie o nim przypomniałam i teraz jak gotuje to gorące wlewam do słoików i sie zawekuje to potem juz w lodówce trzymam ;)
Jak popsół mi sie mikser to szukalam miksera wielofunkcyjnegoni przystalo na mikser plenatarny, przyznam ze jest to najlepszy zakup ;) zaroqno shake mozna zrobic czy wlasnie przeciery zupki ciasto a dzieki tarczom do surowek juz nie straszne mi tarcie wiekszej ilosci marchewek czy ziemniakow na placki ziemniaczane;)
Frytkownica beztluszczowa ostatnio byla w selgrosie za 200zl jak dla mnie super cena myslalam ze one sa duzo drozsze urzadzenia do gotpwania na parze rowniez fajne bo jednak zdrowe gotowanie;)
ja mam parowar i dla mnie to must have, ale można też takie sitko do garnka sobie zakupić i gotować na parze. Ja chyba na allegro dałam 16zł i jak mam mniej to w nim gotuję, a jak dla całej rodziny pełny obiad to wyciągam parowar bo tam mam trzy poziomy jednak
Mazia Potwierdzam parowar to świetna sprawa Ja szczególności Uwielbiam robić w nim rybę albo w ogóle podgrzewać różnego rodzaju potrawy ale tak jak piszesz w takim parowarze to bardziej obiady dla całej rodziny takie krótka również fajna sprawa kiedyś miałam ale z czasem mi się zepsuło Muszę właśnie o takim pomyśleć bo na mniejszą proporcję jednak fajnie zrobić na takim sitku
Ja ostatnio polubiłam podgrzewać pierogi w parowarze. Zawsze lubiłam takie świeże ugotowane bo np. z patelni mi nie smakują i właśnie w parowarze wychodzą jak świeżo ugotowany odgrzane
Też zawsze robię na 2 dni nie wyobrażam sobie inaczej zwariować by można. Tak samo jak nie wyobrażam sobie 2dan robić codziennie a wiem że wiele takich domów jest
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.