Ojej, przykro mi... Tak, przechodziliśmy grypę typu B, nie było łatwo, ale odpoczynek, dużo płynów i leki pomogły. Trzymam kciuki, żeby Twój maluch szybko wrócił do zdrowia! Mam nadzieję, że nie będzie ciężko tego przechodził :(
Dziewczyny przechodziliscie ? Grypę typu b ? Jak się lrczyłyscie ? Jestem już załamana chorobami w tym roku a mój dwulatek wlansie ma pozytywny test
Tez na to licze , jednak u mnie tez już gorączka się pojawia
U nas była ale typ A nie wiem czym się różnią . Syn miał gorączkę ponad 39 stopni , kilka razy kaszlał i baaardzo dużo spał . po 3 dniach gorączka ustąpiła .trzymam kciuki za Twojego maluszka �
U nas na szczęście jeszcze nie. Życzę dużo zdrówka ❤️
Są leki typowo na grypę, ale dostępne są jedynie na receptę więc pediatra bez problemu powinien Wam przepisać😉 im szybciej podane tym lepiej
Za chwile właśnie bede odbierać ten lek z apteki , bo musieli go specjalnie przygotować . aktualnie dawka 30,45 jest niedostępna
Moj mąż miał miesiąc temu i bardzo źle przechodził. Zaczęło się w czwartek a poszedł dopiero w sobotę i z testu wyszła B. Zaczęliśmy brać tamiflu a córka ebilfumin. Ciężko było to dozować bo trzeba było dzielić proszek z kapsulki. Ten jest jest bardzo gorzki także rozpuszczałam w 1ml soku. Jakoś nie wierzę w te leki ale może akurat dzięki nim nie zarazilysmy się z córką.
Życzę dużo zdrowia dla Was. Dostaliście też te leki ?
Niestety też to przechodziliśmy. Syn dostał specjalne leki na grypę , nie pamiętam nazwy. Wiele zależy od tego jak dziecko chorobę przechodzi. Najważniejsze to zostać w domu i pozwolić dziecku na odpoczynek.
Tak dostaliśmy ale tylko dla syna 🤷♀️, trafiliśmy do lekarza takiego akurat xA którym nie przepadam . Co podwlawaliscie na kaszel ?
Co prawda mąż był w zoraj i on miał test ujemny , a objawy takie same . starszy sun kaszle ale test tez ujemny , jakie leki jeszcze podawaliscie?
Koleżanka i jej córeczka mają, dostały leki na receptę, ale jak się okazało u nas w mieście nie ma tego leku bo tyle chorych jest. Co najgorsze to dwa tygidnie temu przechodziły grypę A a teraz B.....
Grupa niestety nadal szaleje, w szpitalu zakaz odwiedzin, za lekami trzeba jeździć po całym mieście...
Paula w Lubuskim jest duży problem z tymi lekami :( lekarka powiedziała mojej mamie , że nawet bez sensu receptę na ten lek wypisywać bo go nie kupi.
Niestety jest tak wiele przypadków grypy że są braki na hurtowniach tych leków i czasami trzeba szukać od apteki do apteki żeby znaleźć potrzebną dawkę. Ale wierzę że one działają ponieważ mój bratanek miał grypę typu B a dzięki temu lekowi szybko wyzdrowiał. Żeby ułatwić sobie szukanie to jest taka strona np. "kto ma lek" albo "gdzie po lek" i tam trzeba wpisać czego szukamy i w jakiej miejscowości i najlepiej sobie zadzwonić do danej apteki żeby potwierdzić czy faktycznie to mają na stanie. Bratu dzięki tej stronie udało się znaleźć lek dla dziecka, więc polecam.
Shadow555 o właśnie , warto skorzystać z tych stron. Są pomocne i pomagają zaoszczędzić czas. Warto tylko wcześniej zadzwonić do apteki i się upewnić. Bo ja kiedyś pojechałam na marne ;( pani z apteki powiedziała mi , że nie zawsze aktualizują listę dostępnych leków i czasem są takie nieporozumienia. Jednak mimo to , te stronki są świetne
Mojemu dziecko 5 dni temu wyszedł pozytywny test grypy typu b. Lekarz prywatnie przepisał nam lek ebilfumil ( trudno dostępny ale jest sporo zamienników), plus inhalacje babyhalerem( jest to tuba do inhalacji) a do niej lek Berodual w aerozolu. Praktycznie jest już zdrowe. A było bardzo nieciekawie .
Magdalena to super , że jest u was poprawa
Słyszałam ze grypa typu a jest gorsza. dzieciaki miały grypę właśnie typu A i dzięki leku Ebifumin stan się poprawił i to przetrwaliśmy. Ale grypa położyła całe przedszkole. Dziewczynka z grupy mojej córki oparła się o szpital z gorączką 41 stopni..
Ja przechodziłam zimą grupę, okropnie się czułam… Lekarz dał mi lek typowo na grypę, ale on działa tylko jeśli weźmie się go w ciągu 48 godzin od początku objawów.