Hiszpańska mucha

Czy stosowanie hiszpańskiej muchy może mieć działanie jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne? Czy ma to wpływ na nie?

To, myślę, jest pytanie do ginekologa raczej, który mógłby wyjaśnić, o ile istnieją, jakieś związki pomiędzy stosowaniem jednego i drugiego. My, podejrzewam, możemy ci powiedzieć tyle i powie google, przynajmniej tak to jest u mnie :)

Co to jest w ogóle ta hiszpańska mucha bo ja na przykład nie wiem  Nie mam pojęcia i jej szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę w życiu takie określenie warto byłoby wyjaśnić w pytaniu tak żeby każda z nas wiedziała o co chodzi

Pina, doczytałam, że to substancja kantarydyna, wydzielana przez chrząszcze w stanach zagrożenia, którą ludzie stosują jako afrodyzjak na poprawę libido :) Ale jak to ma się do tabletek antykoncepcyjnych to nie wiem i pewnie też zależy co mają konkretne tabletki w składzie. Więc jak pisałam do pytanie do ginekologa lub jakiegoś farmaceuty, czy substancja czynna zawarta w tabletkach anty reaguje z kantarydyną.

Żona Władka no to w takim razie dziękuję ci za informacje pierwsze słyszę szczerze mówiąc i Faktycznie masz chyba rację że my tutaj na forum na niektóre pytania jesteśmy w stanie odpowiedzieć niektóre niestety nie ponieważ kompletnie nie mamy o tym pojęcia najlepiej właśnie będzie zapytać lekarza ginekologa

Ja też pierwsze słyszę 

Również pierwsze słyszę, to jest dostępne na polskim rynku? 

MamaHeli wpisałam w internet i można to kupić nawet na allegro, więc chyba dostępne na polskim rynku, ale szczerze to nigdy nie korzystałam z tego...

pierwsze słyszę, ale z tego co czytam i patrząc na skład to nie powinno wpływać na antykoncepcję. Tam są składniki pobudzające i wpływające na pracę mózgu

• Skład: L-karnityna, ekstrakt z guarany paullinia cupana, l-tyrozyna (aminokwas), tauryna, kofeina

mazia - kofeina , tauryna - typowo pobudzajace jak piszesz 

a co z tych substancji miałoby wpłynąć na brak zapłodnienia to nie wiem :(

Ja się z tą nazwą spotkałam niedawno na drugim forum bo tam kilka dziewczyn polecało do stosowania. Ale sama nigdy nie używałam i jakoś takie rzeczy do mnie nie przemawiają. 

Znalazlam jedynie, że zeby lepiej działała to nie powinno się łączyć z alkoholem, kawą, herbatą, sokiem na bazie cytrusów i energetykami.

Plus coś takiego: "kantarydyna jest również silną trucizną. Lecznicza dawka tej substancji jest niewiele mniejsza od trującej, w związku z czym stosowanie jej w formie afrodyzjaku jest dość ryzykowne." Ale nieco dalej w artykule, że stosowane w preparatach dawki są bezpieczne. Nie ma badań naukowych czy osłabia działanie tabletek anty.

https://naturalnemetody.pl/hiszpanska-mucha/

Termin nie jest mi obcy już jako nastolatka słyszałam o nim ale nie zgłebiałam az tak tematu...Mysle e wpływu nie bedzie miło bo ten specyfik nie jest na bazie hormonów...

https://kowalezdrowia.pl/hiszpanska-mucha-dzialanie-stosowanie-i-skutki-uboczne

Też pierwszy raz o tym słyszę. Jednak skład, który podała mazia raczej nie działa w sposób antykoncepcyjny, nie ma tam nic co mogłoby wykazywać nawet w małym stopniu takie działanie.

rena, tu pytanie jest o to, czy ten preparat wpływa na tabletki antykoncepcyjne - czy w jakiś sposób zaburza ich działanie - a nie czy działa antykoncepcyjnie :)

Nawet jeżeli skład na to nie wskazuje, to ja i tak bym zapytała specjalisty:)

Pierwszy raz o tym słyszę. Aż sobie to wygooglowałam. Serio myślicie ze to działa? Ludzie to polecają? 

Madzia kiedys przy szukaniu co to trafiłam na jakieś forum i tam dziewczyny sobie bardzo polecały, że działa. Ale mnie nie przekonuje.

Ja też nigdy o tym nie słyszałam. 

Ja też raczej bym nie skłoniła się do stosowania tego typu rzeczy. 

No takie rzeczy to raczej nie dla mnie. Nie przekonuje mnie to w ogóle. 

Nie sądzę aby miało to mieć wplyw na działanie tabletek, w koncu nie są to żadne hormony tak wiec nie może ich zaburzac. BTW ostatnio wypróbowałam i działa chociaż nie chciało mi się w to wierzyć :P