1.Dziewczyny ma któraś tą hulajnogę trójkołowa cariboo? Czy ona naprawdę jest porządna czy warto za nią zapłacić więcej ? I czy będzie odpowiednia dla 4 latka ?
2. Samochód sterowany gestem ten co się zakłada opaskę na rękę i steruje się samochodem. Macie jakieś doświadczenie z tym? Może jakiś tor hot wheels?
Potrzebuję prezentu wlasnie dla 4 letniego chłopca nawet dwóch prezentów. Za oba ma wyjść ok 500 zł. I koniecznie musi być to zabawka. Może macie jakieś inne pomysły? Jest to wnuk mojego znajomego ma z nim mały kontakt ale chcę kupić prezent na urodziny i na święta. Nie bardzo wie co mały ma i co lubi, więc mało wiemy o dziecku😐 liczę na was bo prócz tych co wyżej napisałam nic innego nie przychodzi mi do głowy
Ja polecam zainwestować w scoot and ride.
Kupiliśmy synowi na roczek - zaraz będzie 4ty rok użytkowania scoota , a i drugie dziecko będzie na nim jeździć :)![]()
Moze klocki magnetyczne? Sa takie duze zestawy konstrukcyjne dla chlopcow. Widzialam tez testy na IG takiego autka, ale nie wiem czy to
Bedzie ok dla 4ro latka : Samochód AMFIBIA 2w1 Stunt rc zdalnie sterowany Jeździ Pływa Świeci - Od Brzuszka Do Maluszka
Ale scoot and ride dla 4 latka jest za mała. Na jeździli na pewno nie pojeździ. Jedynie odwrócone jako hulajnoga. Moim zdaniem to nadaje się na prezent do max 2 latka
Ten samochód sterowany gestem wygląda fajnie, ja jeszcze widziałam taki fajny samochód który jeździ po ścianach po laserze :
Tor hot wheels - to myślę, że każdy chłopczyk będzie zadowolony, mój chrześniak dostał rok temu na święta hot wheels garaż, dobre wykonanie i zabawa na dłużej niż 5 min ![]()
A prócz tego z innych propozycji to może standardowo Lego duplo z wyścigówkami ? Albo jakiś zestaw Albika ?
Coraz częściej sobie uświadamiam, że jako mama chłopca będę musiała się bardziej zagłębić w temat tych wszystkich “męskich” zabawek
chociaż wydawało mi się, że orientuje się w tym całkiem nieźle ![]()
Tez meeega
a propo zabawek stwrowanych gestem, drona tez widzialam.
Ale jako mama chyba bym nie byla zadowolona z takiej zabawki ![]()
Dlatego właśnie trzeba kupić coś żeby mamie na złość nie zrobić. Bo np druga córka tego znajomego powiedziała żeby kupić klocki LEGO takie malutkie żeby jego matka bosą nogą wdepnela ![]()
![]()
![]()
![]()
Jeśli chodzi o hulajnogę to my mamy tą z decathlon i córka jeździ już na niej 3 rok (swoje ta hulajnoga przeszła
). Kupowaliśmy tą hulajnogę kilka razy na prezent w pakiecie z kaskiem i akcesoriami - zarówno rodzice jak i dziecko zadowoleni ![]()
Proponuję klocki modu, to zabawka na lata, można z tego robić jeździki, fotele, tory przeszkód. Nawet jeśli już ma to dodatkowy zestaw to dodatkowe możliwości ![]()
LEGO również zawsze jest w modzie
Faktycznie fajne te klocki ale cena już nie koniecznie. Zestaw za ponad 500 zł zawiera tylko 3 klocki, kółka i łączniki. Wiem można z tego coś zrobić ale żeby już była to zabawka dość wykorzystywana trzebaby kupić ten większy zestaw a jednak 1000 zł za klocki to zbyt dużo
tak, to całkowicie sensowny wybór dla 4-latka — to typowa, stabilna hulajnoga trójkołowa z podświetlanym podestem, regulacją kierownicy i przeznaczeniem dla maluchów. Ma szeroki podest, niższy środek ciężkości i raczej łagodne prowadzenie, więc dziecko szybko łapie równowagę. W ofercie sklepów (np. Decathlon / Allegro) jest opis jako hulajnoga dla najmłodszych z regulacją i LEDami.
Generalnie: zabawa jest fajna i „wow” na początku — hand-gesture cars robią wrażenie, bo dziecko faktycznie macha ręką i autko jedzie. Jednak z doświadczeń kupujących/ogłoszeń wynika, że:
- jakość jest różna — wiele tanich modeli z Allegro/marketów działa ok na gładkiej podłodze, gorzej na dywanie lub na zewnątrz; czasem opaska ma opóźnienie lub ograniczony zasięg. Allegro
- to bardziej gadżet niż trwała zabawka-klasyk — potrafi szybko znudzić się jeśli autko jest wolne albo bateria słaba.
- jeśli chcesz trwałą frajdę dla 4-latka, lepszym wyborem bywa klasyczne RC (pilot) albo zestaw torów Hot Wheels — więcej zabawy wielokrotnej i rozbudowy.
Jeżeli rozważasz opaskę + tor Hot Wheels — to bardzo dobra kombinacja: opaska jako „fajny” drobiazg plus tor (który da długie godziny zabawy i możliwość dokupowania uzupełniających zestawów). Ceny torów Hot Wheels są bardzo różne — od ~50 zł za prosty odcinek do ~200–300 zł za duże zestawy z pętlą/napędem. Można więc łatwo trafić w budżet.
Nie jest za mała dla 4 latka o ile używa jej jako hulajnogi ![]()
Tak właśnie jako hulajnoga. Ale dla mnie tak trochę bez sensu kupować prezent który nie do końca będzie użyty. Sama mam scoot and ride ale mały dostał ją na roczek.
Mój ma 2,5 i jest dosyć wysoki, rowerek już jest dawno za mały, a myślę że jeszcze chwila i nawet hulajnoga będzie na niego za mała. Chyba że hulajnoga scoot ale dla starszych dzieci, to wtedy super
A to dla 4 latka bedzie ok ? Wooow ja to bym kupila poprostu zdalne sterowanie bo nawet nie wiedziałam ze takie jest ![]()
To ta mama , ktora ma na błysk posprzątane i nie można bałaganić ![]()
?
Nie. Dla tej kupię jakąś lalkę ale ta jest w wieku mojego i to jest dziewczynka. Mój znajomy mieszkający w Anglii ma wnuka 4 latka i zawsze na święta dawał pieniądze ale nigdy nawet dziękuję się usłyszał więc stwierdził że w tym roku kupi prezent i poprosił mnie żebym kupiła, zapakowała i wysłała temu wnukowi bo oni mieszkają w Polsce a znajomy w Anglii i mają bardzo mały kontakt ze sobą bo córka utrudnia. A czy będzie dobre to nie wiem dlatego was pytam ![]()
![]()
Hmm , np 5 latek brat mojej chrześnicy kocha hot weels , ma tor i bawi sie tym na okrętkę
rok temu też kochał wszystko co ze Spider-Man ![]()
a tak więcej Ci nie doradzę bo wokol mnie same dziewczynki ![]()
![]()
Ja akurat nie mam ani jednego ani drugiego sprzętu, więc niestety nie pomogę.
W sumie najlepiej dopytać co dzieciak już ma, żeby mu nie powtórzyć prezentu i żeby trafić w to czym akurat lubi się bawić.