Idziemy na spacerek

my zaczynalismy od werandowania

Stoisz już w przedpokoju i nadal się zastanawiasz… czy na pewno nie ma na sobie za dużo tych warstw? Wychodzisz na balkon, patrzysz na temperaturę. Nie, nie jest za ciepło ubrane, nawet dodałabyś jeszcze coś, ale sama nie wiesz co. Często Ci się to zdarza? Początki są trudne. Jak ubrać malucha na spacer, żeby się nie przegrzał albo nie zmarzł? Spokojnie, jest kilka zasad, które ułatwią Ci dobór ubranka.

Jest prosta zasada sprawdzająca się przy małych dzieciach, które jeszcze nie mówią i którą możesz stosować niezależnie od pory roku. Chcąc skontrolować, czy maluszkowi jest ciepło czy zimno, dotknij jego karku. Jeśli jest mokry, to znaczy, że dziecko spociło się i jest za ciepło ubrane. Przegrzanie jest równie niebezpieczne, co zmarznięcie i może prowadzić do choroby...

ja jednak ubieram cieplej niz siebie

Termin mam na czerwiec, więc spacerków będzie dużo :slight_smile:

jest tez zasada że niemowlę powinno mieć jedna warstwę więcej niż dorosły

Dobór odpowiedniego ubranka jest trudny, szczególnie na początku.

my staramy się spacerować codziennie

Odpowiednie ubranka i można spacerować codziennie.

Nawet zimą można spacerować z malutkim dzieckiem do-5 stopni

spacerek codziennie przynajmniej godzinke to podstawa:)

spacerek to odpoczynek dla mamy, bo wtedy dziecko śpi. Mój śpi tylko kiedy wózek jedzie, nie ma mowy żeby mama przysiadła na ławce :slight_smile:

u nas mała nie śpi na spacerkach

spacerujemy z małym codziennie bez znaczenia na pogodę

Jak już skończy się okres werandowania to będą codzienne spacerki.

czasem jezdzimy tylko po balkonie, kiedy nie chce mi sie chodzic lub jest chlodno

my również chodzimy na spacerki codziennie, chyba że leje cały dzień, to dokładnie wietrzymy mieszkanie żeby wpadło trochę świeżego powietrza

Specer codziennie fajn asprawa, dziecko lepiej śpi i jest fajnie iść rodzinnie na spacer/