Imiona chłopięce

Masakra dobrze że nic się nie stało :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: się musiałaś wystraszyć :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Jak.mozna pozyczyc to pewnie.
Ja z wózka korzystam na zewnątrz i na dole :slight_smile: wkurzajace to mycoe kół ale coż - jak trzeba to trzeba.
Chwile zastanawialam sie nad chicco baby hug ale ostatecznie nie kupiliśmy i jakos te 6 miesiecy udalo się przetrwać

Polecam łóżeczko turystyczne, przydaje się od urodzenia do czasu aż maluch jest starszy. Teraz używamy go jako mniejszy kojec i daje synka na drzemki. Ma też większy kojec ale czasem woli isc do łóżeczka turystycznego.
Kupiłam tylko lepszy materac.
Chciałam kupić baby hug ale czytałam że starcza max do z7-8 miesiąca a łóżeczko turystyczne zabieramy też na wyjazdy

Moja szwagierka ma turystyczne ale używa tylko na wyjazdy. My jeszcze nigdy nie używaliśmy chodź pewnie nam dzadza

My mamy łóżeczko turystyczne ale nie wzięliśmy teraz na wyjazd i dostawili nam do pokoju bez materaca więc i tak z niego nie korzystaliśmy i nie wiem czy to standard że trzeba mieć swój materac ? Wydawało mi się że powinien być

Niby są w standardzie materace ale one są bardzo twarde, my dokupiliśmy taki który będzie pasował do naszego łóżeczka. Ogólnie zanim kupiłam łóżeczko turystyczne to patrzyłam też czy będzie do niego materac bo nie zawsze pasuje idealnie

Ja myślałam ze uda sie wygrać ale cóż :joy: wózek będzie spoko bo tak to trzeba wlansie wnosić myć koła i przy ładnej pogodzie wynosić :face_with_peeking_eye:

Moja siostra też używa na drzemki ale my w nocy i w dzień używamy albo mojego łóżka albo drewnianego łóżeczka synka. Turystyczne by nam się nie sprawdziło chyba że na wakacjach

A czemu by wam się nie sprawdziło ? Bezpieczniej niż wózek, bo nie trzeba się martwić że w wieku 5-6 miesięcy bobas spróbuje wyjść. Bo jednak takie dziecko już się przekręca itd
Jak np ogarniam się w łazience to po prostu przysuwam łóżeczko turystyczne do łazienki i zagaduję synka a on w tym czasie się bawi. Kiedyś brałam bujaczek leżaczek no ale on jest tylko do czasu kiedy dziecko nauczy się siadać. Więc teraz łóżeczko turystyczne nam się sprawdza idealnie

No bo my do zabawy mamy kojec rozstawiany i tam są zabawki młodej i taki playroom a do spania a soje łóżeczko lub na drzemkach śpi obok mnie na moim łóżku.

Takie turystyczne tylko biorę pod uwagę na wakacjach jak coś a nie jako kojec.

Bo ty pewnie nie masz kojca to używasz to łóżeczko jako kojec tak jak napisałaś. My mamy kojec i w porównaniu z łóżeczkiem jest większy i ma matę a nie materac więc też pewnie mu lepiej się na tym chodzi.

W sumie nie dodałam że mamy dom piętrowy :see_no_evil: na drzemki w dzień synek śpi na dole, tak się od początku przyzwyczaił więc tylko na sen nocny daje go do swojego łóżeczka na górze. W dzień się bawi i w kojcu (ma taki 2x2 metry) i w swoim pokoju a właśnie takie łóżeczko turystyczne to super ułatwienie przy piętrowym domu, bo jak synek ma potrzebę żeby ktoś był przy nim jak się bawi to wkładam go do łóżeczka turystycznego i np robię lub jem obiad. A on widzi co robię i się nie denerwuje że jest sam. I jak ma porę drzemki to po prostu się kładzie i zasypia. A ja w tym czasie mogę posprzątać itd
Na początku myślałam o wózku ale nie chciałoby mi się czyścić ciągle kół, no i też teraz nie mogłabym korzystać z tego rozwiązania

No tak, to inna bajka. Ja mam mieszkanie więc zupełnie inaczej i nie potrzeba tak. Chodź jak jeździmy do teściowej to ona ma dwa piętra i na górze mamy łozeczko a na dole ma matę i tam go pilnujemy. Ale teraz jak jest mobilny to i tak łazi gdzie chce :grin:

Do dziś jeszcze tak nieraz usiądzie , ale już rzadko mu się zdarza za to już widzę że z córką nie będzie tego problemu chyba bo nie zawija tej nogi tak do tyłu

1 polubienie

Teodor :grin:
U nas też się każdy krzywił, że co to za imię a później się okazało, że co drugie dziecko się teraz tak nazywa :sweat_smile:

1 polubienie

Super imię :grin: nasi znajomi mieli mieć Teodora ale na ostatnią chwilę zmienili a śmiesznie bo nasz synek to Szymon tam bylby Teodor to szukalibyśmy tylko Alvina :rofl:

1 polubienie

Haha dobre :sweat_smile::sweat_smile:
Teodor to pieknie imie @MamaTeosia_14 ! W ogole bardzo mi sie podoba wlasnie skrot Teos , albo Teo po prostu
Nie lubie jak ktos komentuje wybor imienia przez rodzicow , niby kazdy wspiera a jak przychodzi co do czego to daje rady jakby to do nich wybor nalezal :grimacing:

Mnie się Teodor bardzo podobała … na też słodki skrót Teoś… ja jedno dziecko znam o tym imieniu a teraz Twoje jest drugie …. W żłobku też nie mamy żadnego Teosia w naszej grupie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ja mam Kornela ! Z początku też w rodzinie się średnio podobało, mówili zmień ale jak się urodził to tak do niego to imię pasuje :heart_eyes:

Bo to tak jest, że imię nabiera uroku jak dzidzia jest która to imię nosi :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Tak samo było z moją kuzynką która dała takie imię o którym wcale nie pomyślała że da :joy: jak się rodzina zdziwiła że czekają na Ignasia a do domu przyprowadziła Macieja :joy:

1 polubienie