Hmm u nas czasem był problem ,żeby wypiła syrop na temp :(
Inhalować się nie chce:(
Z chęcią się dowiem jakie patenty mają inne mamy :)
Np syrop na kaszel nie chciała pić z łyżeczki, ale już z miarki wypiła cwaniara :)
Hmm u nas czasem był problem ,żeby wypiła syrop na temp :(
Inhalować się nie chce:(
Z chęcią się dowiem jakie patenty mają inne mamy :)
Np syrop na kaszel nie chciała pić z łyżeczki, ale już z miarki wypiła cwaniara :)
Drogie mamy, jakie są Wasze sposoby na podanie dziecku leków, których nie lubi?
To czasem jest naprawdę wyzwanie . Starszy syn bez problemu bierze leki od małego . Młodszy poza psik psik na gardło nic niechce , podaje mu na sile niestety innego wyjścia nie ma
Moja bardzo chętnie otwiera buzię na kropelki witaminy d. Póki co nic prócz Camili na ząbki nie dawałam więcej , zobaczymy , może chętnie będzie otwierać buzię na wszystko
jak do tej pory córka nie marudziła na podawanie leków a jeśli już jej podawał syrop to przez strzykawkę opierając ją delikatnie o wewnętrzną stronę policzka i wpuszczając syrop. Kropelki typu witamina D czy rybki bez problemu również daje sobie wpuszczać.
Córka od początku bez problemu przyjmowała leki jeśli była taka potrzeba. Najpierw z miarki a teraz już bezpośrednio z łyżeczki się nam udaje.
Moja siostra ma mega patent, rureczka, ulubiony soczek i potem pyk i ta rureczka ląduje w odmierzonym syropie :) działa!
u nas też nie było nigdy problemu z lekami , poza tym teraz są takie smakowe lekarstwa że dzieci wręcz chciałyby więcej ;)
U nas syropki to tylko przez strzykawkę po troszku.
Do inhalacji włączam bajki także spokojnie siedzi
Syrop podaje strzykawka.
krople pomaga mi podać starszy syn który zaczyna mówić bratu , że to on dostanie kropple pierwszy. Młodszy kładzie się i dostaje krople ;)
rozkruszone niedobre w smaku tabletki dodawałam do syropu z czarnego bzu.
starszy syn nie ma problemu z przyjmowaniem lekarstw w przeciwieństwie do brata przy którym trzeba kombinować ;)
U mnie na szczęście nie ma problemu z przyjmowaniem leków;P mogłabym śmiało powiedzieć, że jest lekomanką:p
Moja podczas inhalacji często zasypiała;) teraz już ciekawa, łapie za rurki i próbuje gryźć
A no wlansie, Annka, mogłam od małego inhalowac córke ,wtedy by się zaznajomiła ze sprzętem :(
No trudno jak będzie potrzeba znów to będziemy kombinować .
U nas tez inhalacje to tylko z bajka
U nas dwumiesięczna dziewczyna na pokładzie. Zdecydowanie pomaga podawanie syropów i kropelek strzykawką na policzek, a nie na język, bo językiem wypycha absolutnie wszystko. Oprócz tego zaraz po podaniu dostaje na chwilę smoczek, więc też zasysa dobrze lek a nie wypluwa
U nas są 2 różne egzemplarze z córką nie ma problemu jak chodzi i podawanie leków jak np ząbkuje i trzeba podać syrop przeciwbolowy a ona ma temperaturę to nawet z ta temperatura jak jest marudna chwyta sama za strzykawke bierze do buzi a ja poprostu po troche sama dozuje jej czasem i jej się uda ze sama sobie naciśnie zeby leciało jak o syna chodzi to znow typ z którym się trzeba nakombinować od początku bo albo go na wymioty ciagnie jak się da za dużo na raz albo akcja i krzyk bo nie dobre dawniej było poprostu był krzyk i na sile bo nie było wyjścia a teraz pomalu się przełamuje to poprostu go ugaduje zeby przygotował sobie picie i stopniowo japodaje a on popija
Ann ka Trzymamy kciuki, żeby wszystkie leki tak dobrze przyjmowała! :)
kingakowalczyk Super, oby tak dalej :)
logomama91 Dziękujemy za podzielnie się sposobem :)
Femka Ekstra, że starszy syn pomaga w ten sposób :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.