Jak przygotować ziemię pod borówki

Marzy mi się uprawa borówki amerykańśkiej w moim małym domowym ogrodzie ;) Jakieś porady jak powinnam w odpowiedni sposób przygotowac podłoże? 

W przypadku borówki amerykańskiej najważniejsza jest gleba. I jej jakość. W zależności od wyników testu gleby, możesz musieć dostosować jej pH poprzez dodanie siarczanu amonu lub siarczanu żelaza. Dodatkowo, dobrze jest wymieszać glebę z dużą ilością torfu lub kory sosnowej, aby utrzymać kwaśne pH i poprawić strukturę gleby.

Od siebie polecam zerknąć sobie na strone:

https://www.podkarpackiesady.pl/21-borowki-amerykanskie

W szkólce na pewno dobiorą odpowiednie odmiany -  takie ktore dobrze się przyjmą w Waszym ogrodzie oraz nasłonecznieniu. 

Ja kupiłam gotowe podłoże pod borówki amerykańskie i w sumie tyle. :) A i dobrze przykryć jakąś firanką bo ptaki zjedzą wszystkie owoce :)

Potrzebny będzie do tego humus.

Myśle ze w każdym ogrodniczym dobrze ci doradza :)

Najlepiej udać się do szkółki roślinnej tam się znają na rzeczy i zawsze doradza 

Na pewno podstawa to stanowisko i gleba. Borówki lubię kwaśna glebę i stanowisko słoneczne. 

Ja jestem totalnie zielona w ogrodnictwo. Kupiłam krzak i rosną jak szalone xd 

Ja przez długi czas na studiach pracowałam w ogrodnictwie też jestem po technikum architektury krajobrazu więc co nieco jeszcze pamiętam. Chętnie doradze;)

Ja jestem po florystyce ale do ogrodnictwa mi daleko co nieco wiem ale nie wszystkie tematy i zagadnienia są mi znane 

Ja 2 razy w roku zakwaszam glebę pod borowkami. Lepszy jest uniwersalny zakwaszacz niż taki typowy do borówek. Dużo mniej owoców było po zastosowaniu zakwaszacza typowego do borówek;)

ja niestety nie pomogę nie znam się na ogrodnictwie :(

Ja to mam dwie lewe ręce do tego hahah

u mnie mąż zajmuje się ogrodem bo ja to też co posadzę to nie przetrwa hahah

Hahahha No to super masz mez

a u nas ogólnie ja lubię grzebać w ogródku i chyba mam lepsza rękę do tego 

My właśnie jeszcze chwila i będę przed projektowaniem ogrodu i boję się by dobrze to wszystko rozplanować;p

Mama Em a sama projektujesz i bedziesz nasadzenia robila czy masz projektanta?

Ja sama z mezem ogarniam ogrod i przyznam ze moje kwiaty czesto maja wycieczki po ogrodzie;)  tydzien temu tez wszystko przesadzalam ;) ciekawanjestem jak bedzie wygladalo to wiosna w przyszlym roku;) jak zacznie rosnac i kwitnac na nowo;)

wiadomo coś rośnie coś się rozrasta i zmienia swoje położenie 

Oj tak !