Jak ubierać i pielęgnować noworodka latem. Wyprawka na lato

Wielu rodziców zastanawia się jak ubierać noworodka latem i jak skompletować wyprawkę dla dziecka. Co przyda się w trakcie upałów? W artykule podpowiadamy w jakie rzeczy warto się zaopatrzyć. 

Przydatna wiedza :)

Ciekawy artykuł 😁

W bardzo przystępny sposób przekazane najważniejsze informacje 

Latem szczególnie trzeba zwrócić uwagę na dbanie o Malucha.  Także Bardzo przydatne informacje. 

Stawiac na naturalne produkty, len bawełna organiczna 

Filtr spf 50 na start, ubranka zwiewne, zero poliestru, bawełna niech króluje, kapelusik,  duuuuuużo wody czy mkeczka :) 

Parasolka,  budka z daszkiem 

Dla mamy polecam Wodę termalną, można używać na całe ciało, przynosi chłód i orzeźwienie:)

O tak Karolina. Sporo w jednym poście umieściłas ;)

Dużo przydatnych rzeczy dla mam które zostały nimi po raz pierwszy ale i dla mam kolejnych dzieci. Człowiek wszystko z czasem zapomina :) 

Oj tak doklandie

Ja uwielbiam muslinowe ubranka dla małej, bambusowe idealne na lato

Bardzo ciekawe

Bambusowe my też uwielbiamy. 

Lekko i przewiewnie :)

Przede wszystkim przewiewnie bez zadnych sztucznych materialow koronek falbanek bo to tylko moze obcierac i powodowac odparzenia

Pamiętam jak moją chrześnice  mama ubrała w koronki ,tak bidusia płakała w lato, no ale ładnie wyglądać przecież musiała a że mało praktyczne to nic :/ 

A czasem się nauczyła kupować inne materiały 

Ważniejszy dobry skład i wygoda Malucha niż sam wygląd ubranek.

Ja kocham wygodę. Można ubrać dziecko w lniane spodenki i przewiewna koszulkę z kołnierzykiem i wygląda elegancko a do tego modnie i wygodnie. Sukieneczki też są piękne z przewiewnych materiałów 

Pina masz racje, te koronki może i ładnie wyglądają, ale nie koniecznie jest wygodnie dla dziecka;/

Karoliga dokładne tak, mamy dwie sukieneczki lniano bawełniane. Ależ to cudowny skład. Mam pewność, że nie będzie przegrzana latem