Zaczęły się cieplejsze noce i szczerze mówiąc trochę się gubię, jak najlepiej ubierać córeczkę do snu, śpi w body z krótkim rękawkiem. Ja sama śpię tylko w bieliźnie i całą noc jestem odkryta, bo inaczej się nie da
Mam dokładnie to samo! U nas też były body z krótkim rękawkiem, czasem bez niczego pod cienkim kocykiem. Najważniejsze, żeby kark był ciepły to dobry wyznacznik. Jeśli Ty marzniesz, dziecko pewnie też, ale skoro jesteś odkryta całą noc, to body powinno wystarczyć. Obserwuj i dopasuj
To zależy jak reaguje dziecko bo ja np mimo 30stopni muszę być przykryta. Moj mąż ma odwrotnie w samych bokserkach i odkryty. Ja polecam tą wielką pieluszkę 120x120 bambusową super do okrycia w taki upał. Polecam też zamiast bodów ubrać koszulkę bo moim zdaniem w bodach nie ma przewiewu że się tak wyrażę
U nas też zrobiło się cieplej i zaczęłam ubierać syna tylko w podkoszulek i przykrywam kocykiem Patrzę głównie na kark jeśli jest suchy się nie poci to znaczy, że wszystko w porządku. Wolę dać mniej niż przegrzać, zwłaszcza latem.
U nas bywa różnie wszystko zależy od dnia i od niego Czasem śpi w samym body i jest okej, a innym razem marudzi, dopóki go nie przykryję chociaż lekko.
Faktycznie kark to świetny sygnał, będę na to bardziej zwracać uwagę. Muszę jeszcze spróbować tej bambusowej pieluszki
Oo dziękuje zaraz je zamówię
Mam takie i też serio się sprawdzają w ciepłe dni
Dopisze sobie do wyprawki
Lubię produkty z polecenia , na pewno je przetestuję osobiście
Są lekkie i przewiewne o te 120x120 spokojnie posłużą też większemu dziecku. Mój dwulatek pod tym spi
Super dziękuję za polecenie
Dobre - bawełniane body sprawdzałam zawsze czy maluszek nie jest zimny. Jak było ok to zostawiałam tak ubranego , nie dawałam bezsensownie większej ilości warstw ubrań.
Maluszka jak były już bardzo ciepłe dni to zakładaliśmy mu body na krótkie i zapinaliśmy w cieniutki bawełniany śpiworek , jak upały to tylko body na krótkie
Jak będzie maluchowi zimno to zacznie płakać zawsze można nakryć moje dzieci jak jest im zimno to dostają ogromnej czkawki
Pieluszka bambusowa tylko
U mnie body z krótkim rękawkiem i zależy czy mamy otwarte okno i czy noc jest ciepła, ostatnio w nocy było 17 stopni, więc były body z krótkim rękawkiem i bambusowy kocyk. Jak noc jest chłodniejsza to zostają body, ale daję kołderkę. Teraz praktycznie okno mamy otwarte non stop
Ja też patrzę głównie na kark jak suchy i ciepły, to znaczy że jest ok i najważniejsze, żeby nie przegrzać
Ja przykrywam cienkim kocykiem, a ubieram w pajaca. U nas niestety upałów nie ma a w domu mamy około 22- 23 stopnie. Ale w upały to myślę, że samo body ma krótki rękaw będzie ok i może pieluszka do okrycia, bo zauważyłam że mój maluch póki co śpi lepiej jak jest otulony.
U nas jest też bardzo ciepło w nocy, my śpimy praktycznie rozebrani. Córkę ubieram w body z krótkim rękawem i przykrywam lekkim bambusowym kocykiem tak do połowy brzuszka. Jak w nocy na zewnątrz jest trochę chłodniej, to zakładam body z długim rękawem, bo śpimy z uchylonym oknem.