Czym usunąć smród kupy??!!
Mój pies się załatwił w domu i roomba rozciągnęła to po całym domu!
Umyłam podłogę, ale smród jest
Hmm mój pies niejednokrotnie zrobił kupę w domu, do tego miał biegunkę i załatwił mi nią dwa pokoje . W zasadzie wystarczyło umyć podłogi i wywietrzyć mieszkanie, więc myślę, że wietrzenie pomoże i umycie podłóg z jakimś płynem o intensywnym zapachu
na takie rzeczy to najlepsza woda z octem ewentualnie soda też wyciaga smrody ;)
Spryskaj środkiem dezynfekujacym, który działa bakreriobójczo, wirusobójczo, drożdzakobójczo-one mają specyficzny zapach i powinny zniwelować brzydki zapach, pozostaw na chwilę, wytrzyj "na sucho", ale potem przemyj dwa razy wodą, aby usunąć to z podłogi, żeby pieskowi nie zaszkodziło. Przewietrz mieszkanie. Niech w czasie tego "procederu" nie będzie psa w tym pomieszczeniu, żeby nie liznął.
https://mascota.pl/10-swiece-zapachowe
Polecam również te świece sojowe dla psów. Skutecznie usuną nieprzyjemny zapach z powietrza.
U nas jak miał rozwolnienie to woda z octem
Przede wszystkim porządnie przewietrzyć mieszkanie i zrobić jak ja to mówię przeciąg. Obecnie pogoda słoneczna, więc można zostawić na dłużej.
Ja bym zastosowała środki z alkoholem lub octu, który zabije bakterię a jak robot chodził po całym domu to mogą być bakterie rozniesione po całym mieszkaniu. Jak masz dziecko co bawi się na ziemi lub raczkuje to bym głównie ze względu na nie zadbała o rezydencje.
Ja zrobiłabym podobnie tak jak piszą dziewczyny przede wszystkim porządnie przewietrzyć mieszkanie nie na chwilę tylko tak konkretnie ile tylko się da przez kilka dni pod rząd bo podejrzewam że tego niemiłego zapachu niestety sie nie pozbędziesz z dnia na dzień mimo wszystko przez najbliższy czas będzie odczuwalny lekki smród i też chyba umyła bym czym się z dużą zawartością octu może on to fajnie z dezynfekuje myślę że taki zapach z octu szybko odparuje
Kup sobie sanytolu do dezynfekcji podłóg i przemyj podłogę parę razy , wywietrz porządnie pomieszczenia możesz też spróbować zalac podłogę detergentem będzie śmierdziało ale powinien przebić się przez poprzedni zapach a potem dopiero umyć płynem do podłóg
Smrod kupy to kurde umyjesz nie smierdzi a po sprzataniu bedzie sie go czulo ;( ja tak mialam jak mala czesto butem wdepnela jak byla malutka ;( to buty czyste nikt nie czół a mi poprostu ciagle smierdzialo;/
MamaLaury dokładnie...sanytol jest super,
Ja jeszcze kupiłam płyn w aptece litrowy spyrytus salicylowy idealny do do mycia podłóg...
Ja z sanytol to mialam tylko i wylacznie produkt do prania do podlog nie muszę kiedys spróbować ale z tego co widzę to bardzo polecana firma jesli chodzi o dezynfekcje
Ja mam sanytol do psikania do sprzątania kuchni czy łazienki jest idealny
A czy ten sanytol jest dostępny w Biedronce bo nigdy nie zwróciłam uwagi skoro nie zwróciłam uwagi to pewnie nie muszę kiedyś w jakimś innym sklepie za tym popatrzeć ale nie ukrywam że moje zakupy ostatnio ograniczają się tylko i wyłącznie do Biedronki Wczoraj byłam w szoku bo pierwszy raz od momentu odkąd odszedł obowiązek noszenia maseczek byłam w sklepie na większych zakupach Tak to jakoś zawsze po pracy po drodze zakupy robił mąż i czułam się tak nieswojo bo wszyscy bez maseczek
Saytol był kiedyś rzucony do biedronki na początku pandemii ale wydaje mi się że nie jest w stałej sprzedaży raczej tylko jak jest z gazetce czasem , w Rossmanie jest na pewno i większych sklepach typu Kaufland czy coś tego typu ale w Rossmanie można było go też dostać swego czasu w saszetkach na jeden raz jak ktoś nigdy nie miał styczności z tym produktem mógł spróbować nie wiem jak jest teraz
Jednorazowe saszetki też bardzo fajna sprawa żeby sobie najpierw sprawdzić jak nam produkt zadziała i czy podejdzie pod nasze oczekiwania
My tak właśnie szukaliśmy odpowiedniego mleka miałam saszetkę Capri care i saszetkę bebiko pro i jej dałam i wszystko było ok więc zaczęliśmy mleko kupować
Szybko zeszliśmy na inny temat hehe
Nati to często się zdarza, od słowa do słowa i na innym temacie już jestesmy 😁
Ja bym umyła woda z octem i przewietrzyła mieszkanie. Właśnie te romby to mają ten czujnik że jak zlokalizują bród to sprzątają? Dlatego tak się stało?
Ten płyn sanytol właśnie ostatnio każdy poleca. Muszę chyba też wypróbować? A drogi jest?
Ja też bym spróbowała wodę i ocet
Ja polecam przewietrzyć i umyć octem.