Dziewczyny ,
Co na zaczerwienienia
Przy nosie w stronę policzków
Jakiś krem/maść?? Trądzik różowaty, ogólnie nasila się z wiekiem
Nie podpowiem ale chętnie poczytam porad. Dla mnie kiedyś lekarz kazała iść do dermatologa.
Może dexeryl? U nas sprawdzał się przy maluszku z takimi objawami i dalej służył w różnych sytuacjach. Jest bez recepty więc zanim sie wybierzecie do lekarza to może warto spróbować żeby już pomoć :)
Ja się męczyłam i mecze z tym już od paru lat. Stosowałam jakieś maści od lekarza rodzinnego. Pomagalo ale na krótko. Pomógła mi Pani dermatolog. Okazało się , że mam trądzik różowaty, a macie które stosowałam były nie odpowiednie bo zawierały sterydy, które owszem pomagały na krótki czas. Teraz mam kurację antybiotykowa , plus krem na dzień i na noc Atopicin, i jest super. Zawsze na lato i zimę się z tym zmagam.
Myślę, że wizyta u specjalisty i dokładne badania może pomogłoby zniwelować problem, bo czasami można sobie zaszkodzić niż pomóc;/
Sama chętnie się dowiem
Dermatolog i dobre dermokosmetyki
Wyleczyć jest go bardzo ciężko, a raczej nie do końca się da wyleczyć a można zmniejszyć widoczność. Najlepiej stosować produkty do cery naczynkowej oraz mocno nawilżać skórę. Wszelkie ilosci kwasu hialuronowego bardzo pomogą skórze. Można również stosować witaminę C w kremie która bardzo pomoże.
Najlepjej włączyć pielęgnację kilkuetapową i odstawić peelingi drobnoziarniste czy ziarniste i przejść na peeling enzymatyczny który działa bez mechanicznego pocierania na skórze.
Do tego tonik, krem na noc z witaminami.
Zdecydowanie dermatolog to sprawa bardzo indywidualna. Ale jeśli chodzi o przemywanie to mogę polecić mydło z nanosrebrem dostepne w aptece , używałam jeszcze a do przemywania
Moim zdaniem wizyta u dermatologa i indywidualne dobranie leków. Zwykłe kremy z drogerii mogą jedynie na chwilę "wyciszyć" problem a nie go zlikwidować.
Oj tak , dermatolog mógłby tu mega pomoc
Możesz spróbować bepanthen sensoderm
Ale też jestem zdania że najepiej jakby to zobaczył dermatolog
Polecam poczytać o warstwie hydrolipidowej skóry i kupić kwas hialuronowy + dobry krem nawilżający. do cery z trądzikiem rożowatym,
Kwas nakładam na zwilżoną buzie i za nim sie wchłonie od razu krem nawilżający (polecam Vianek z Rossmanna ewentualnie Atopicin https://acnerose.pl/sklep/ ) a kwas (Miya Cosmetics z Rossmanna )
Zdecydowanie dermatolog jest świetną opcją. Sprawdzi dokładnie stan skóry i powie wszystko bardziej szczegółowo. I dobierze odpowiednie leki/kremy , może jakąś kurację. Oj te problemy ze skórą sa często naprawdę uporczywe
O tak dermatolog jest najlepszym rozwiązaniem