Witam mamusie, jaką butelkę antykolkową używacie dla waszych pociech??
bo ja dla starszej córki używałam butelkę canopl babies, tą wygięta z membraną!!!
Teraz jestem w 28 tc i zastanawiam się nad wyborem butelki. Co polecacie??
ja nie na temat ale na kolki najlepsze karmienie piersia, zachecam chociaz pierwsze tygodnie minimum. Choc mowia ze kolki to niedojrzalosc ukladu trawiennego to i tak u dzieci karmionych piersia sa zadkie tak mowili mi lekarze. ja karmie odciagajac mleko laktatorem i mam butelki z avent natural rewelacja
Zgadzam się, najlepsze karmienie piersią.
Butelki antykolkowe dobre są z Lovi polecam butelki szklane są rewelacyjne, Canpol- butelka Haberman, Avent - Natural.
Tylko też dużo zależy od tego jaką butelkę zaakceptuje Twój maluszek, to będzie jego wybór która butelka będzie mu odpowiadała, może nie tyle butelka a kształt smoczka.
Polecam ci buteleczkę antykolkową Haberman Canpol babies,Karmiąc tą butelką maluszka mamy pewność ,że nie łyka on powietrza(które gdy gromadzi się w brzuszku dziecka powoduje kolki) ,gdyż butelka jest wyposażona w system i smoczek antykolkowy. Niezależnie od tego pod jakim kątem trzymamy butelkę podczas karmienia,smoczek jest zawsze wypełniony mlekiem.
U nas ta butelka się sprawdziła,piszesz ,że u twojej starszej córeczki też stosowałaś butelkę tej firmy ,więc może wypróbuj ją też przy drugim dziecku.
Moim zdaniem nie warto narazie kupować jeśli masz zamiar karmić piersią, butelka nie będzie Ci aż tak potrzebna a laktatory zazwyczaj mają buteleczki w zestawch
My oczywiście polecamy butelkę antykolkową Haberman, która została wyposażona w specjalny system, który sprawia, że dziecko nie łyka powietrza, dzięki czemu jest mniej narażone na kolki. Butelka nie rozleniwia dziecka i umożliwia karmienie naprzemienne.
W butelce Haberman smoczek tworzy odrębną komorę, która pozostaje szczelnie wypełniona pokarmem przez cały czas w trakcie karmienia. Powietrze zostaje wypchnięte do butelki, nie miesza się z pokarmem, który dziecko pobiera ze smoczka. Dzięki temu dziecko nie połyka powietrza.
Więcej informacji o butelce Haberman znajdziesz tutaj: http://canpolbabies.com/pl/butelka-haberman
Pozdrawiamy,
zespół mam z Canpolu
Moja szwagierka używała właśnie przy drugim dziecku butelki Haberman i bardzo sobie chwaliła. Maluch miał okropne kolki.
my żuwamy butelki tommee tippee i jesteśmy zadowolone
Osobiście jestem zadowolona z butelki Haberman Canpolbabies, dzięki niej dziecko nie łyka powietrza a pokarm niezależnie od kąta nachylenia pozostaje cały czas w odrębnej komorze. Zapobiega to oczywiście powstającym kolkom. Zadowolona jestem również z butelki Lovi, smoczek jest tak wyprofilowany, że nie zaburza ssania z piersi. Dziecko przy tym również musi się napracować co przy karmieniu piersią, aby najadło się.
Ja natomiast dopiero przymierzam się do tego zakupu. Aczkolwiek nie jestem do końca przekonana, czy sama butelka antykolkowa rozwiąże problem kolki. Może go w pewnym stopniu niwelować, ale z pewnością nie rozwiąże problemu na dobre. Na kolkę składa się bardzo wiele czynników, na które nie zawsze mamy wpływ. Istotną rolę w karmieniu butelką nie odgrywa sama butelka, ale także mleczko, jakim karmimy dzieciątko. Rynek oferuje coraz szerszą gamę tych produktów. Odpowiedni dobór mleka dla naszej pociechy niestety nie jest najprostszy. Musimy bacznie obserwować, czy po takim mleczku maleństwo nie robi zbyt twardej lub rzadkiej kupki, czy nie występuje u niego wysypka, bądź skaza białkowa, itd.
Wracając do tematu butelek, trzeba jasno powiedzieć, że jest to jednak jakaś alternatywa dla problemu kolek brzusznych u dziecka. Jeżeli nawet w najmniejszym stopniu ma pomóc naszemu dziecku, to warto zaopatrzyć się w taki produkt. Zawsze lepiej jest dmuchać na zimne.
Korcia oczywiście, że butelka nie jest lekiem na kolkę. Ale jeśli maluszek ma z nimi problem to jak tylko się da rodzice starają się niwelować. Butelka jest właśnie jednym z tych czynników, które mogą pomóc zmniejszyć jej dolegliwości. Sama kolka też nie jest zupełnie zależna od podawanego mleka, choć podobno karmienie piersią znacznie odpowiada za mniejsza ilość kolek wśród dzieci. Ale oczywiście i tak wszystko zależy od danego maluszka. My możemy tylko próbować zmniejszyć dolegliwości bólowe i dać maluszkowi jak największe poczucie bezpieczeństwa w tym trudnym dla niego okresie.
Jak najbardziej zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego - jak już napisałam wyżej - przymierzam się do takiego zakupu:-) Zwłaszcza, że doskonale znam uroki kolki, z pierwszym maleństwem przez to właśnie przeszłam. Dziecko cierpiało, a ja razem z nim… Chciałoby się w jakiś sposób pomóc, ulżyć, a tu nie wiele można zdziałać… Wtedy jednak chyba jeszcze nie było na rynku butelek antykolkowych, myślę, że w przeciwnym razie zaproponowano by mi w którejś z aptek, kiedy pytałam o jakiekolwiek koło ratunkowe na dolegliwość kolki. Niestety pozostawało mi tylko przykładanie ciepłych pieluszek tetrowych i delikatne masaże brzuszka. Były też chyba jakieś kropelki, ale w tej chwili nie pamiętam już nazwy. Mam nadzieję, że nasze maleństwa,które niebawem przyjdą na świat, nie doświadczą tej przypadłości.
Moja koleżanka karmiła córkę butelką i mała miała kolki. Długo szukała idealnej butelki aż w końcu kupiła butelkę Haberman i kolki zmniejszyły się do minimum. Natomiast moja kuzynka używa butelki Twistshake i również jest z niej bardzo zadowolona.
Kolki nie są spowodowane przez butelkę ale przez nierozwinięty układ pokarmowy dziecka. Mleko matki może zminimalizować ryzyko pojawienia się kolki ale wpływ na kolki mają również inne rzeczy. Dziecko jeśli w czasie jedzenia łyka za dużo powietrza pojawia się kolka ale wpływ generalnie ma przede wszystkim nierozwinięty układ trawienny.
Korcia życzę Ci żeby tym razem kolki Was ominęły.
Polecam butelki antykolkowe z Lovi Oczywiście najlepiej piesią , ale jeśli nie można, to te polecam
Pplecam butelke haberman u nas sprawila cuda
Butelki z Aven są spoko:)
Przede wszystkim zwróć uwagę na smoczek jaki będzie przy butelce która wybierzesz. Chociaż butelka Haberman Canpolu zapowiada się naprawdę bardzo dobrze.
Dobra jest też butelka antykolkowa którą w swojej ofercie ma Lovi.
Ja mam butelkę bezkolkowa campolbaby używam ja i naprawdę jest dobra mała nie ma kółek chodź karmie ją sztucznie naprawdę polecam szczerze
Ja mam butelke antykolkową Easy Start z Canpol albo z lovi też są dobre .