Jaka lekka spacerówka?

Aktualnie korzystam ze spacerówki od wozka 2w1, ale planuje wymianę. Ta jest za duża i za ciężka . Potrzebuje czegoś lekkiego i małego po zlozeniu. Tak się zlozylo, ze babcie chcą sprawić córce taki prezent. Mam coś wybrać . Myślałam o Cebexie Orfeo, cybexie eezy s+2, elodie details mondo, ponoć espiro są ciekawe. Co polecacie. Budżet w okolicach 1500 zł 

ja osobiście cybexa nie chciałam bo to są małe i niskie wózki. Ja jestem wysoka więc byłoby mi średnio wygodnie a synek duzy i wysoki od początku.. także dla nas słaby wybór. Nam też zależało na tym aby koła były duże a wózek wszędzie wjechał i dobrze się prowadzil. Postawiliśmy na x-landera x pulse i nie zamieniłambym na żaden inny. Składa się fenomenalnie, jest leki, ma regulowaną budkę, wszytsko można odpiąć do prania, wyregulować wedle uznania, super się prowadzi, koła rewelacja no i tak właśnie do 1500 zł. Ja osobiście bardzo polecam :) A też kupowaliśmy po wózku 2w1 gdzie spacerowka to był jakiś zart.

Warto podkreślić, że wózek to indywidualna sprawa i czesto każdemu pasuje coś innego :)

To u mnie akurat nie przeszkadza w cybexach to, ze są niskie, bo mam 155 cm wzrostu. Sprawdzę ten model 😀

u nas było tak, ze gondola była bardzo zgrabna i lekka, a spacerowka to ciężki kolos. 

MamaOli sprawdz sobie parę wątków dalej, był bardzo podobny temat i tam dużo różnych propozycji padło, pozdrowionka  :)

Polecam przejść się do sklepu i zobaczyć na żywo. Ja byłam nastawiona na zupełnie inny poecany model a po wejściu do sklepu i przestawieniu przez sprzedawcę kilku wózków wybrałam zupełnie inny. Identyczną sytuację mieliśmy z fotelikiem. Byliśmy już nawet zdecydowani na konkretny model bo ten mniejszy fotelik mieliśmy z Britaxa i chcieliśmy kolejny również z tej firmy. Ale po konsultacji w sklepie i zobaczeniu na żywo zmieniliśmy zdanie.

Przy wózku tym bardziej lepiej zobaczyć sobie samemu jak się składa, jak się prowadzi, czy faktycznie jest lekki dla nas.

My mamy Joie Litetrax Pro Laurel Spacerowy i jest spoko.

Mam easywalker i mega leciutką tyle ze na chodniki :p

Ja również polecam każdej mamie jechać, pooglądać i po prostu przymierzyć się do kilku modeli,a z pewnością coś wpadnie w oko i gust :)

Również polecam udać się do sklepu i przejechać się;) my kupiliśmy dodatkowo do wizja 2w1 spacerówkę z Cybexa Libelle. Mega lekka, mega poręczna idealna na podróże czy szybkie zakupy

O tak to najlepsze pojsc dotknąć zobaczyc 

Carrello bravo plus 

Wymienione cybex  maja słabe  materiały, ale sa małe.  Espiro fuel jest mały, Espiro just. Elodie jest fajny wizualnie, ale słyszałam  negatywne opinie pd znajomych którzy go używają.

My od kilku miesięcy mamy Cybex Eezy S Twist +2 i jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy wersję w kolorze szarym z pomarańczowym. Jest lekka, szybko się składa i rozkłada, zajmuje dość mało miejsca. Dla nas najważniejszymi kryteriami podczas wyboru spacerówki były: rozkładanie na płasko, obrotowe siedzisko tył-przód do rodzica, małe rozmiary po złożeniu i mała waga. Ta spacerówka wszystko to ma. Kupiliśmy ją w ciemno przez internet :) Co prawda wychodzi lekko poza budżet (jeśli chodzi o ten konkretnie kolor), ale moim zdaniem jest super. Nam się sprawdza w mieście, ale byliśmy nią też na wsi i dawała radę po żwirku jak i polnych piaszczystych drogach. 

Jeśli chodzi o materiał z jakiego jest wykonana - mocny plastik, a obszycie materiałowe (cała ta wkładka materiałowa) jest bardzo dobrze wykonane i przyjemne w dotyku. Dobrze się też pierze ręcznie - tak, syn już ubrudził musem owocowym i musiałam zapierać, zeszło bez problemu :D