Jaki fotelik samochodowy 9-36 kg?

Prosilabym o polecenie jakiegoś dobrego fotelika. Moja corka ma 9 miesięcy. Powoli zaczynam się rozglądać. Wygląd nie jest istotny, najważniejsze żeby był porządny. Myślałam o takim do ok. 700 zł. 

My mamy Fotelik Sesttino Hexagon Grey 0-36 kg i jestem zadowolona z niego. Kupiliśmy synowi kiedy miał 9 miesięcy mimo , że można w nim wozić dziecko od urodzenia. Fajne jest, że podczas wkładania dziecka do fotelika można go przekręcać a nie wkładać dziecko bokiem ;)

Ja pojechałam do sklepu z fotelikami i poprosiłam o pomoc w doborze fotelika tak aby był bezpieczny i wygodny też tak polecam zrobić, niestety cena nie była taka niska jaką podajesz ale rozumiem wszystko zależy od tego jaki ma budżet

Też postawiliśmy na fotelik z bazą obrotową bo to super ułatwienie. Już nie wyobrażam sobie, żeby baza nie była obrotowa więc zdecydowanie polecam takie rozwiązanie :) My akurat mamy Cybexa 

Wydaje mi się, że nie ma co sugerować się waga aby służył jak najdłużej. Ja ze swojego fotelika jestem zadowolona ale nie wydaje mi się,  że do 36kg to przesada.. lepiej kupować 9-18 i wymienić w razie gdyby był za mały. My mamy w drugim samochodzie 9-18 i dziecku jest wygodnie w jednym jak i drugim. Tylko drugi nie jest obrotowy i wygodniej jest kiedy baza obraca się. 

Teraz juz chyba  większość fotelików jest obrotowych, to naprawdę jest duże ułatwienie, my też taki mamy 

Lioneo z tej firmy są bardzo dobre 

Najlepiej pojechać do sklepu i przymierzyć kilka fotelików do samochodu. Można też pooglądać i poszukać tańszego w internecie. Ja kupowałam foteliki z mniejszym zakresem wagowym. 9-18, 9-25 . 

W kwocie jaką podalas możesz kupić kinderkraft. W tym wieku dziecko może jeździć tyłem, tak jest najbezpieczniej. W sklepie też potrafią dobrze doradzić a nie musisz kupować tylko sprawdzić cenę w internecie. Warto kupić fotelik z mechanizmem obrotowym dla swojego kręgosłupa i jest to też trochę oszczędność czasu bo czasem ciężko wyjąć dziecko z fotelika na ciasnym parkingu. 

Oj tak baza obrotowa to mega ułatwienie.

Co do fotelika to nie wiem czy to dobry pomysł kupować 9-36kg, wydaje mi się że lepszy będzie 9-18 i później wymienić. Będzie bezpieczniejszy.

Foteliki z Kinderkafta wychodzą rozsądnie cenowo a są dobre.

A co myślicie o cybexach ? Do tysiaka widzę mozna kupić 

u nas też kupno fotelika przed nami 

9-36 to zły wybór.  Weźmy dziecko roczne a 9 letnie na logikę wystarczy ocenić budowę ja bym nie ryzykowała 

Mamy cybexa sirone i poko co jest ok mala chetnie jezdzi a obrotowa baza sprawia ze calkiem fajnie sie z niego korzysta ;)

Co do fotelikow do 36 kg fakt roczne dziecko i 9 letnie no roznica kolosalna ale pytanie jaki jest to fptelik wybierajac fotelik warto wybrac sie do miejsca gdzie specjalisci dobiora nam odpowiedni fotelik zarowno pod samochod jak i przedewszystkim pod naszego brzdaca;)

Mierzylismy foteliki ktore byly od 0+ i mialy w sobie dodatkowe wkladki umozliwiajace podroz od pierwszych dni i tez wygladaly solidnie z testami juz nie wiem jak wypadaly bo osobiscie z takich nie korzystalismy wiec nie wnikalam zbytnio w temat obecnie mamy do 18 kg i pewnie zajakos czas bedzie kolejna zmiana na kolejny fotelik

My też mamy cybexa sirone i również polecam :) 

Nasz fotelik jest 0-36 i jestem z niego bardzo zadowolona. Syn od kiedy zaczął w nim jeździć to nie poci się tak jak w nosidełku samochodowym( naszym poprzednim) I zaczął zasypiać w czasie jazdy co wcześniej nie zdarzało mu się. Do tego ma daszek który przydaje się w trakcie słonecznych dni lub snu. Tylko , że syn ma prawie 2.5 rok i waży niecałe 13kg. Chociaż 36kg to pewnie maksymalna waga która u każdego dziecka jest inna ;) dla mnie kojarzy się taka waga z nastolatkiem ;)

u nas to nie wie  kiedy córka osiągnie taką wagę 

https://allegro.pl/oferta/fotelik-samochodowy-sesttino-hexagon-isofix-0-36kg-11395107076?fromVariant=10962943640

widze, ze piszecie, ze 0-46kg to zły wybór. 2 znajomych ma coś takiego (koleżanka ma identyczny, a kolega męża chyba inny model) i bardzo polecają 

Ja mam taki sam fotelik samochodowy i jestem z niego zadowolona jak narazie ;)

Ciężko stwierdzić czy dobry wybór czy zły. Ja kiedyś też czytałam że.lepij kupować foteliki zmniejsza rozpiętością. Choć sama zastanawiam się nad kupnem teraz fotelika 9-36. Ogólnie niby różnica jest. Ale faktem też.jest że starsze dzieci robią się szczupłe a wysokie.