Jak w tytule. Zastanawiam się czy te tańsze są coś warte. Ktoś ma coś sprawdzonego ?
Ja miałam tańszy kupiony na allegro więc mogę polecić był w porządku :) byłam bardzo zadowolona,zmieniał kolory , miał neutralny wzór
Przede wszystkim zorientuj się czy go na pewno potrzebujesz. Ja swego czasu kupiłam nawilżacz bo się naczytałam... bo suche powietrze, bo źle się śpi, bo sezon infekcyjny itd. Po zakupie podłączyłam go, miał włączyć się jak będzie poniżej optymalnej wilgotności, tylko że u mnie okazało się, że mam powyżej tej wartości. Mąż tylko się śmiał, że jak chciałam zmierzyć poziom wilgotności to nie musiałam od razu nawilżacza kupować, bo drożej mnie to wyszło.
ja kupiłam w media expert, aczykolwiek nie używam tak często
Ja w pepco kupiłam
Przede wszystkim wybierz nawilżacz ewaporacyjny, to bardzo ważne bo tego typu nawilżacze są zdrowsze, nie ma po nich pleśni czy grzyba i podłoga jest sucha. Nawilżacze parowe nie są zbyt dobrym rozwiązaniem do domu a zwłaszcza przy małym dziecku
czasami można przedobrzyć są fajne termometry z poziomem wilgotnosci ;) my meilismy fajny nawilżacz już nie pamietam firmy faktycznie miał wszystko co potrzeba powietrze było zmienione w pokoju córka lepiej przesypiała noce, jednak w momencie kiedy kupilismy akwarium okazał sie zbedny bo by była zbyt duza wilgotność a pamietajmy ze to korzystnie wpływa na rozwój roztoczy i pleśni;(
Przede wszystkim zwróci należy uwagę by nawilżacz powietrza był ewaporacyjny czyli dyfuzyjny na odparowanie wody z filtrami jest dużo bezpieczniejszy niż ultradźwiękowe. Koniecznie jest wymienianie filtrów choć dużo zależy od modelu. My mamy z philipsa
ja muszę w tym roku kupić nawilżacz powietrze bo tych chorób u nas coraz więcej, a wiadomo teraz okres grzewczy to i suche powietrze
Również mamy i polecam, dzieciaki dużo lepiej śpią. Sama też czuje sie lepiej zwłaszcza w ziemi gdy działa ogrzewanie warto zainwestować w nawilżacz.
Właśnie wsyztsko zależy od tego jaki to ma być nawlizacz są lepsze i gorsze ,tańsze i droższe jeśli chodzi o te z funkcją jak jest powietrze inne wtedy się włącza to one nie są podobno takie czule i bez sensu w nie inwestować :)
Ja mam parowy. Nawilża ok. Działa poprawnie. Podłoga nie jest mokra bo mam ustawiony czujnik jaka wilgotność ma być w pomieszczeniu. Dałam za niego rok temu jakieś 200zl
TerazMama a jak to jest oznaczone ze są takie a takie?
Po prostu wpisz nawilżacz ewaporacyjny :) one kosztują od 150zl w górę i trzeba dokupować filtry.
Ultradźwiękowe też są ok ale trzeba pamiętać, żeby stawiać je gdzieś wysoko żeby meble nie zawilgotnialy i trzeba używać do nich wody destylowanej i często zmieniac tą wodę
Polecam przeczytać także opinie o danej firmie w necie to duża pomoc . Ja mogę się o moim z philipsa wypowiedzieć mamy 2 lata i naprawdę co 3 miesiące wymieniam filtr i działa bez zarzutów
Ja zawsze czytam opinie jak już kupuje taki sprzęt żeby nie kupić jakiegoś bubla
My też mamy Philipsa i jest w porządku :)
musze poczytać opinie i się rozejrzeć za jakimś
No warto poczytać opinie bo potem kasa wyrzucona w błoto niestety ja się już nauczyłam wolę poczekać nie raz poczytać opinie niz kupić byle co i byle jakie a potem żałować
Też zawsze szukam opinii na Ceneo co by później sie nie rozczarowac produktem