Jaki wybrać smoczek do karmienia?

Planujesz karmienie dziecka butelką? Nie wiesz na jaki smoczek do butelki się zdecydować? Dowiedz się, czym się różni smoczek kauczukowy od silikonowego, jakie kształty smoczków wyróżniamy oraz jak często musimy zmieniać smoczki do karmienia.

Ja używam smoczków silikonowych. Są dla mnie najwygodniejsze i łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Ze smoczków kauczukowych nie byłam zadowolona, bardzo szybko zachodziły, brzydko pachniały i stawały się klejące.

Moja córka od początku piła ze smoczków z lovi. Mialam też ich butelki. Bardzo sobie chwalę.Plus jest taki, że smoczki lovi pasują do butelek bebe confort i avent:) Córka nie lubiła używać tych trójprzepływowych, tylko normalnych.

Ja również używam smoczków silikonowych są bardziej wytrzymałe.

ja polecam silikonowe smoki z Tommee tippee - mają świetny kształt przypominający pierś i są wytrzymałe.

ja używam silikonowych smoczków z canpola,są najlepsze

Ja używam smoczków z tej samej firmy co butelki czyli w tym przypadku canpol.

Ja uzywam butelek z aventa oraz z canpolu silikonowych.

Do mleczka używamy Tommee Tippee bo : przepływ mleczka jest w sam raz, nie dławi nie krztusi się, smoczek się nie zasysa, i usteczka synka są szeroko oparte na smoczku.
Do gęstych soczków Lovi - bo sok przecierowy fajnie przelatuje przez ten smoczek ale też nie za szybko i jest baaaardzo miękki.

ja uzywam Tommee Tippee,trwale sylikonowe dobry przeplyw tylko ten do kaszki z tym wielkim otworem jakis dziwny jest

ostatnio mala zaczela przegryzac smoczki z aventa ale z canpolem jescze sobie nie poradzila chyba sa bardziej wytrzymale.

Ja mam jedną butelkę Canpol dużą i jedną mała.A antykolkową mam z Kubusiem Puchatkiem:)ale nie pamiętam jaka firma.Dobry jest

Ja mam 2 butelki z Canpolu wogóle mam duze rzeczy z tej firmy dlatego weszłam na tą stronkę

a smoczki oczywiście antykolkowe :slight_smile:

ja osobiscie preferuje z canpola smoczki i grzechotki… ciekawe kolorowe

ja tekze polecam canpol oraz avent -trojprzeplywowe super sprawa z tymi butelkami,z jednej bytelki idzie karmic,podawac kaszki wystarczy tylko obrocic

kulcio jak obrocic? ja mam te szerokie smoczki trojprzeplywowe z lovi ale nie wiem jak to sie obraca hehe tempy umysl

ja uzywam antykolkowych z kauczuka, probowalam zmienic na silikonowe, ale malemu ciezej ssac i nie dojadal, postanowilam wiec go nie glodzic o wrocilismz do kauczuka

monika634amelia-tam sa podane cyfry 1,2 ,3 obracasz tylko butelke na jaki chcesz numer i wtedy leci mocniej albo slabiej

Ja używam silikonowym z Canpolu, moja córka od początku z nich piła i teraz do żadnych innych nie umie się przyzwyczaić.