Jakie drzewa polecicie na działkę?

Chcemy przeznaczyć ok 2000m2 terenu na większe drzewa liściaste i iglaste. Zależy nam, aby coś wnosiły (dobrą energię, miododajność, cień, zapach itp.). 

Jeżeli chodzi o tępo rośnięcia drzew to srebrny świerk szybko rośnie 

Oj tak tez polecam choinki ;)

Ale niektorzy lubuja sie w brzozach inni w wierzbach   ale te ostatnie zabieraja multum miejsca ;) 

Jeżeli chodzi o drzewa liściaste to może jakieś owocowe jabłonie brzoskwinie gruszki trochę czasu zajmuje Zanim urosną ale po latach dają super owoce cień  ale również właśnie są pożyteczne

Jeżeli chodzi o iglaste Również polecam świerki i tuje w miarę szybko rosną nie są jakieś skomplikowane w utrzymaniu i zdrowym stanie fajnie wyglądają można tworzyć z nich różnego rodzaju żywopłoty ogrodzenia możemy sadzić również pojedynczo

Może klon,kasztanowiec,orzech,lipa,dąb,świerk,jabłoń,Śliwa,czereśnie.

Wierzby też fajne jak ktoś umie się nimi zająć

też się chętnie dowiem, bo niedługo mam zamiar brać się za ogród :)

Ja na dzialce mam tuje ale tak szczerze to nic one nie wnosza tak jak choinki zapach i jakies znaczenie dla zdrowia nawet slyszalam ze tuje sa trujace ;/

Ale plus dla nich ze mozna je ladnie formowax chronia jednak prywqtnosc jesli sa posadzone przy ogrodzeniu;)

Jesli ktos lubi drzewka owocowe to warto je mieć u siebie w ogrodzie jesli ma sie tyle miejsca;) zawsze jakas korzysc z takiego drzewka ;)

Orzech to piekne duze drzewo ja nie mialam szczescia i kilka sztuk mi sie nieprzyjelo;( a szkoda ;( bo majac działke z terenem gliniastym te drzewo by sie czóło calkiem dobrze;)

Aniss to dziwne że Orzech ci się nie przyjął... u nas to na polu czasem rosną samosiejki , jak leci jakiś ptak upuści to później wyrastają.:D

Katalpa podobno odstrasza komary :) i dodatkowo ładnie się prezentuje:)

ja chyba jak będę sadzić to coś co na pewno odstarsza wszelkie insekty 

Mamba teraz właśnie u każdego można spotkać to drzewko:p ładnie się prezentuje:D

Pierwsze słysze o tej Katalpie ale zalukałam na neta i całkiem piekne to drzewko

To może kasztanowiec biały? Rzadko się je widuje a to bardzo ładne drzewa 

MamaEm wlasnie nie wiem moze cos nie tqk robilam nie takie miejsce ?;/

Kolezanka mi ze.swojej dzialki sporo piprzynosila no wlasnie u niej takie sa samosieje ;) mowi ze wiewiorki zakopuja i tak potem tego ma pelno na dzialce;)

Moze kiedys jeszcze sprobojemy ;)

Anis może nie odpowiednia pora roku, trzeba by było o tym poczytać.:D

Juz sadzilam i wiosna i jesienia ;) ale wiewiorki jak zakopuja to bez znaczenia kiedy ;) i rosna 

Aniss to dobrze, właśnie najlepiej to robić wiosna albo jesienią. Nawet wczesna pora jest ok.

Katalpa piękna ale kosztowna 

mimo zę dobrze nie przyjeły sie nie ich miejsce;)  albo nie tak posadzone sadzonki;) wiewiorki to lepiej robią;)