Wiecie że nie wolno tego lekceważyć . Jęczmień czasem znika sam ale moze po pewnym czasie zamienić sie w gradówkę. Ktos z was mial doczynienia z tymi dwoma rzeczami ? My wlasnie czekamy z Hania u lekarza i zastanawiam sie co nam powie .
Jak byłam w szpitalu z córką to ma sali była dziewczynka, która miała usuwaną gracówkę. Zabieg miała w znieczuleniu ogólnym, dziecko miało Ok 2 lat, bardzo kiepsko to zniosło
Ja miałam gradowke i zapalenie przy okazji to zdecydowanie przeszkadza bardziej niż boli ale jeśli się na czas zareaguje to farmakologicznie da się wyleczyć ja dostałam maść która musiałam smaeowac i znikło wszystko ładnie ale niekiedy trzeba zabiegu nacięcia i wylyzeczkowania gradowki.
Aktualnie dostalosmy antybiotyk masci do oczka i husteczki ktorymi trzeba czyscic przed kazdym smarowaniem . Miejmy nadzieje ze pomoze
Anka oby skończyło się ok ja też dostałam wtedy maść z antybiotykiem i u mnie zeszło samo. Warto też obserwować bo czssto gradowki się robią jak ma się niewyrownana wadę wzroku ale też nie koniecznie ![]()
Anka moja córka miała gradowke, ogólnie dla niej nie było to nic groźnego. Mieszek włosowy nie miał ujścia i trzeba było mu pomóc. Mieliśmy również przepisana maść z antybiotykiem, połączone z masażem i szybko zeszło.
Ja mialam, masc i krople do oka. Plus okulista kazal mi “wygrzewac” oko, typu przykladac ciepla saszetke po herbacie czy jajko po gotowaniu. No i na basen zabronil chodzic
Staraj się żeby córka nie pocierała oczu bo może sobie wprowadzić jeszcze więcej bakterii.Wiem, że to trudne bo ją to pewnie boli i piecze, ale już jest na tyle duża, że zrozumie. Tłumacz jej i przypominaj, ale nie strasz.Spokojnie jej opowiedz co i jak i dlaczego
Dostala antybiotyk i masc na oko ale dzis jeszcze gorzej i jedziemy po skierowanie do lekarza rano ledwo oko otworzyla .
Uuu to nie dobrze A byliście z tym na izbie przyjęć okulistycznej?
anka i jak sytuacja???tak jak piszesz nie można lekceważyć i bagatelizować żadnych schorzeń u maluszków.
Sytuacja bez wiekszych zmian .bylismy na izbie przyjec tam powiedzieli nam zeby zastosowac mocna kuracje cieple oklady , pediatra nam ich zabronil i gdyby nie to moze juz mała miałaby zdrowe oczko… jutro jedziemy poskierowanie z napisem pilne do okulisty
Dziwne ze pediatra zabronil wygrzewania
mi okulista wrecz kazal, z tym ze oczywiscie nie goracym, a cieplym, zeby nie poparzyc