Kabina walk in opinie

Jakie macie opinie o kabinach typu walk in? Warto? Mąż obawia się, ze będzie mu zimno. Poza tym sama obawiam się, ze coś be dzie przeciekało czy będzie problem z fugą. 

Mi sie taka marzy 

ale raz byliśmy w hotelu z takim prysznicem mieliśmy pokój i nie było zrobionego lekkiego spadu do odpływu woda lała się po calej łazience nawet futryna odchodzila od ściany :/

Kasia Ojej aż tak to chyba musieli tego naprawdę nie przemyśleć ale czasami człowiek dopiero w praktyce widzi jak powinno być zrobione żeby fajnie funkcjonowało

Jak wszystko będzie dobrze zamontowane to nie ma się o co martwić 

Kasia ja jak w Krakowie wynajmowałam pokój na weekend i prawie w każdym zamontowana jest teraz taka kabina, uważam, że to fajniejsze rozwiązanie niż taki brodzik... może nie koniecznie dla małych dzieci, bo jednak w brodziku by mogły się pochlapać... ale biorąc pod uwagę starsze osoby można wstawić specjalne krzesełko, usiąść i bez problemu umyć...

Jak dobrze jest wykonanie i jest możliwość zrobienia w podłodze spadku ( chciałam u siebie i odradzono mi że względu na to, że nie było można zrobić spadku) to jestem za takim rozwiązaniem.

Ja zdania nie mam ale bardzo mi się podoba jeśli byłaby możliwość to bym chciała w swoim domu mieć bo wygląda świetnie i teraz jest bardzo popularna 

Myślę że warto na pewno lepsza w utrzymaniu czystości

W tych z brodzikiem jednak gorzej utrzymać czystość jakby sie nie sprzątalo często i dokładnie  to jednak zawsze gdzieś w tych zakamarkach jakis osad zostanie i ciężko to doczyscic

Pamiętaj żeby kratka była dobrze zrobiona i spad bo inaczej będzie ci wylewać na łazienkę z tego co wiem sa też specjalne szyby które mają na końcu uszczelki które ta wodę zatrzymują a co za tym idzie jak otwierasz to nie leci Ci z szyby na podłogę :) zimno na pewno nie będzie jak tylko wszystko będzie zrobione jak należy to na pewno oboje będziecie zadowoleni 

Z takiej zwykłej kabiny jak wychodzimy tez ogarnia nas często zimno bo jednak jest zmiana temperatury wiec mysle ze tu poprostu będzie podobnie bez dużej drastycznej różnicy 

Ja myślę, że to teraz najlepsze rozwiązanie dla osób, które wolą prysznic od wanny. Sama mam tego typu prysznic i już nie wyobrażam sobie żeby mieć w prysznicu brodzik. Taki prysznic jest też zdecydowanie większy niż prysznice z brodzikiem i z łatwością można postawić w nim nawet największą wanienkę dla malucha :) Czeyszczenie takiego prysznica jest dużo łatwiejsze i wygodniejsze niż brodzika 

My juz dwa lata mieszkamy bez szyby pod prysznicem bo też boimy się decyzji czy zamknięta czy otwarta:/

i nie rozchlapuje się woda ?

MamaRóży jak już tyle jesteście bez to widocznie jest nie potrzebna:D

Dokładnie każdy woli inaczej u mnie jest kabina bo mieszkamy w bloku i jednak bez by się chyba nie udało

mi się takie kabiny podobają i taką zawsze chcieliśmy sobie zrobić, ale też oboje się obawialiśmy jak o tym rozmawialiśmy to też się tego obawialiśmy 

nie ma się czego bać

My jak się w końcu wybudujemy to właśnie będziemy taką mieli a przynajmniej na ten moment chcemy. Nie wczytywałam się jeszcze w opinie i w wady, na pewno trzeba będzie to dobrze wykonać.

My idziemy w wannę wolnostojącą... nie będziemy mieli kabiny.