Kalendarz badań niemowlaka od 0 do 12 miesięcy

Pamiętam, że jako młoda mama byłam zdziwiona ilością wizyt kontrolnych z małym dzieckiem u pediatry w poradni dzieci zdrowych. Z perspektywy czasu natomiast jestem bardzo zadowolona. Poza kontrolą rozwoju dziecka dawały mi jako mamie poczucie bezpieczeństwa.

ja tez zawsze tak robie, zapisuje i pytam o wszytsko co mnie ciekawi, to wońcu lekarz i mój musi odpowiadac na wszytskie nawet jego zdaniem banalne pytania

jak byłą malutka to zapisywałam ale teraz nie mam aż tyle pytań :stuck_out_tongue_winking_eye:

mój maluszek badań już miał i bedzie miał nadto badan…

Ja też bez karteczki się nie ruszam…

wiadomo, że jak dziecko jest malutkie to mamy bardzo dużo pytań do lekarza, z czasem jednak jest ich coraz mniej

teraz tych badań jest coraz mniej ale jak była malutka to sporo ich było to prawda.

Ja wszystko notuję jest tego sporo i nie da się tego zapamiętać

z wiekiem zmniejszją sie badania, bo w 1 roku najwiecej szczepien jest

moj syn ma 6 miesiecy i u nas w poradni bylam juz 2 razy na badaniu i 2 razy na usg bioderek czy wy tez tyle razy bylyscie ? maly mial robione zdjecie w szpitaku i wszystko wyszlo dobrze

Dużo wizyt nie zaszkodzi …

jak byłą malutka to chodziłam tylko na obowiązkowe a tak to nie było czegoś co mnie nie pokoiło wiec bez potrzeby nie latałam po lekarzach

mamiM: chodziłam na wizyty obowiązkowe, gdy mnie coś niepokoiło to dopeiro udawałam się na dodatkową wizytę

ja pod koniec sierpnia mam kolejne usg bioderek i zapytam do jakiego wieku tak sie chodzi bo po wyjciu z usg lekarz daje mi termin na badanie bioderek kolejne

to badanie bioderek to każde dziecko powinno mięc robione?

dokladnie badanie na bioderka zawsze powinno byc robione poleca sie szerokie pieluchowanie

trzeba pamiętać, że na to badanie się długo czeka wiec warto po wyjściu ze szpitala od razu umówić termin wizyty

szerokie pieluchowanie stosuje się u dzieci. u których jest problem z bioderkami, mój synek ma wszystko w porządku więc tego nie stosujemy

zawsze mozna zaplacic i isc prywatnie zeby miec pewnosc ze wszystko jest dobrze

U nas dobrze wszystko ile w razy wasze dzieci miały robione usg i badanie bioderek?