Kamica żółciowa powstaje z powodu odłożonych w układzie żółciowym złogów (kamieni). Tworzą się one na skutek wytrącania się z żółci cholesterolu, barwników żółciowych, soli wapniowych i innych składników.
Dobrze , że wlasciwa dieta pomaga . Nie zdawałam sobie sprawy z tego , że tłuste potrawy oraz nadmiar słodyczy może spowodować kamice. Autorka artykułu bardzo się wycietpiala , cieszę się, że wszystko dobrze się zakończyło
o jej nie wiedziałam … ale w poprzedniej ciąży jak i w tej obecnej na razie jest wszystko dobrze .
Współczuję. Mnie na szczęście to nie spotkało
oj ależ się musiałaś dziewczyno wycierpieć
Mnie na szczescie to ominelo…
mnie na szczescie omineło,
u mnie też obyło się bez takich chorób
to mnie na szczęście ominęlo, u mnie natomiast było podejrzenie kolki nerkowej
Szok. Nigdy o czymś takim nie słyszałam . Współczuje dziewczynom które musiały przez to przejść
na szczęście nie mam takich problemów
Kamica żółciowa jest bardzo uciążliwym problemem. Niestety u mojego Męża nie udało się uratować woreczka. Usunięto go metodą laparoskopową. Kamienie były już nie tylko w woreczku, ale także w drogach żółciowych i groziło Mu zapalenie. Teraz musi uważać na to co je, bo inaczej męczy Go zgaga. Kamica żółciowa podczas ciąży musi być szczególnie uciążliwym problemem. Trzeba przestrzegać diety i dbać o siebie
ominęło mnie jak dotąd
omineło mnie
masakra… kamica w ciazy to nie zarty…
Sama nie słyszałam o kamicy żółciowej. Na szczęście ten problem mnie nie dotyczy. Dobrze wiedzieć że odpowiednia dieta może nas od tego uchronić.
to musi boleć, mnie na razie nie dotyczy
slyszalam o kamicy nerkowej
Na szczęście mnie to nie dotyczy
Podobne zalecenia żywieniowe miałam przy cukrzycy ciążowej.