Mój synek uwielbia kąpiel i nie mamy z tym problemów . Pierwsze słyszę o kołnierzu do kąpieli , dobrze było się doedukować
Problem związany z kąpielą noworodka spotyka w domu każdą mamę. Nie każdy maluszek będzie spokojnie leżał w wanience i czekał aż go skończą kąpać. Dla niektórych jest to bardzo duży problem wiążący się z płaczem dziecka. Co robić w takiej sytuacji? Odpowiedź jest prosta - kupić kołnierz do pływania.
U nas tylko pierwsza kąpiel była tragedia ja obolala świeżo po porodzie maz zestresowany natomiast pozniej wrzucilismy na luz i dla malucha kąpiel stala się czymś przyjemnym obecnie jest to jego ulubiony rytuał całego dnia
Moja córka pamiętam,że z miesiąc to wyła dosłownie podczas kąpieli, potem był lub. Mały od pierwszej kąpieli lubi kąpiel więc u niego zawsze jest radość podczas tej czynności
Nasz synek ostatnio miał dziwny kryzys z kąpielami, na szczęście jest już lepiej. A zawsze bardzo lubił kąpiele.
U nas od początku mała lubiła kąpiele. W szpitalu też była kąpana i jak położna ją myła to jak przekręciła ją w wodzie na brzuszek to tak śmiesznie robiła rączkami i nóżkami jakby chciała płynąć żabką :)
U nas był krzyk i płacz jak ją wyciągałam z wody, ale to tak przez pierwszy miesiąc teraz uwielbia i jak się wyciąga to się usmiecha:D
U nas kąpiele od małego to ulubiony rytuał syna. Uwielbia się kąpać i najchętniej by z wody nie wychodził. A że to jest czas tatusia i syna bo mama nie kąpię to maluchów jeszcze bardziej się podoba :)
chyba kąpiele uwielbia wiekszość bobasów;) w końcu bez tych spiochów zbednych ubrań;) i mozna pochlapać wszystko co jest w koło;)
ja muszę chyba zainwestować w jakieś zabawki do kąpieli.
Moja córka te uwielbiała kąpiele. Zabawki królują cały czas. Warto pamietac zeby te pluszowe prać w wysokiej temperaturze co jakis czas i dobrze suszyc co kąpiel a pozostałe nie materialowe polecam w zmywarce:)
MamaRóży ale masz takie z dziurkami te zabawki niemateriałowe??
Anisss oj tak my mamy zawsze po kąpieli syna całą podłogę zalaną. Już mu ręczniki pod stelaż podkładamy. A im więcej nachlapie tym bardziej szczęśliwy. Już nie mogę się doczekać aż będzie sobie w tej wanience siedział :)
Madzia moja też chlapie jak szalona, a ja mówię nie, to ona jeszcze bardziej:D
A jakieś szczególne zabawki do kąpieli polecacie?
Mala jeszcze za mała na zabawy w kąpieli ale przy starszej swietnie sprawdzaly się foremki do piasku mala konewka kołowrotek do piaskownicy swietnie działa współpracując z wodą;)
Aniss te z piaskownicy właśnie fajne bo chociaż grzyb się nie uchowa. A tak to polecam zabawki z Ikea do kąpieli bo też są takie bez grzyba
MamaRóży w ikea takie rzeczy? muszę zobaczyć...
Też nie pomyślałam ze w ikei zabawki do kąpieli się znajdzie
my teraz dostaliśmy takie rurki co się przyczepia do wanny, kafelek i się przelewa wodę
https://allegro.pl/oferta/boon-zabawka-do-wody-rurki-do-kapieli-pipes-5-szt-10608343713?reco_id=1d1bb95b-79cf-11ec-b0f2-bc97e12c7e30&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&
my mamy ten zestaw