Karmienia butelką – niezbędne akcesoria

Gdy zaczynałam swoją przygodę z karmieniem butelką miałam mnóstwo obaw. Na szczęście pozytywne nastawienie oraz odpowiedni sprzęt zdziałały cuda i w rzeczywistości okazało się, że nie jest to tak trudne, jakby się mogło wydawać. Podpowiadam, co warto kupić i o czym należy pamiętać.

ja staram się karmić jak najszęściej piersią

kupilam jedna antykolkowa butelkę z aventa i czekam na butle z canpola,pani w sklepie obiecala mi ja zamówic na przyszły tydzień

Najłatwiej jednak karmić piersią :wink: ale ta wiedza, co i jak z butelką też jest potrzebna.

Posiadam wiekszość z wyzej wymienionych akcesoriów. Polecam rowniez butelki Canpol sa rewelacyjne.

Również mam większość z wyżej polecanych produktów ( między innymi butelki i podgrzewacz canpol)

Butelki z szerokim otworem są super do przygotowywania mm, nie rozsypuje się w tedy tak proszek

doszla moja butla z canopla do sklepu,szybko… jest ładna i zgrabnie sie trzyma…na pewno jeszcze dopupie

ja póki co mam tylko butelki i termoopakowanie, resztę dokupię gdy okaże się że trzeba będzie karmić tylko butlą

ja nie używam ani podgrzewacza ani sterylizatora bo można w zupełności poradzić sobie używając domowych sposobów, są to zbędne wydatki. Podgrzewacz mam w domu, ale 100 razy szybciej można podgrzać w kąpieli wodnej np w garnku na płycie indukcyjnej niż czekać nie wiadomo ile aż podgrzewacz podgrzeje

Myślę, że jak się tylko dokarmia butelką a karmi piersią to sterylizator i podgrzewacz nie jest niezbędny, ale z opinii koleżanek taki podgrzewacz jest bardzo przydatny zwłaszcza w nocy kiedy się szybko chce zrobić mleko i dalej iść spać.

Też nie korzystam podgrzewacza, może będziemy, jak już rozszerzać dietę będziemy. Tak mam w razie czego przygotowaną wodę zimną i potem dolewam wrzątku. Mi spokojnie wystarcza wyparzanie butelek w garnku. Szczotka się przydaje i to od początku, laktator (pojemnik) dobrze się myje nią.

przy żadnej z 4córek nie uzywałam podgrzewacza

my mamy z aventa butelki, ale nie wiadomo czy maluszek będzie je tolerował.

super jest termoopakowanie przydatna rzecz

podgrzewacz fajna sprawa ale puki co nie kupuje,zobacze czy mala bedzie na piersi czy na butli

ojj tak podgrzewacz to jest zbawienna rzecz na pocxzątku nie miałam i podgrzewanie butelki w nocy to koszmar

jeśli mm to podgrzewacz sie przydaje

mi się podgrzewacz strasznie przydał

Termoopakowanie jest ważne zwłaszcza na spacerkach. Wydaje mi się, że nie warto kupować suszarki do butelek. Zaś niezbędny jest podgrzewacz i sterylizator! Ułatwia to życie:)