Keratynowe prostowanie włosów plus Nanoplastia

Hej kobietki .

Jestem wstepnie umowiona z moja fryzjerka na prostowanie włosów metodą Nanoplastia (nie wiem czy dobrze to pisze ) chcialam keratynowe ale ze wzgledu na KP nie moge miala ktoras z Was ten zabieg. Jak efekty jak samozadowolenie jak dlugo utrzymywal sie efekt i w ogole ?? 

To chyba jakaś nowa metoda bo nawet o niej nie słyszałam.. Sama jestem ciekawa. Kiedyś też rozważałam zrobić sobie prostowanie keratynowe ale jakoś tak się nie złożyło. 

Ile kosztuje ten zabieg nanoplastia? 

Mama Hani koszt taki sam jak keratyna czas wykonania zabiegu identyczny tylko srodek do wykonania "zdrowszy " mogą poddawac sie jemy nawet kobiety w ciazy .. Dlatego moja fryzjerka pow ze jesli juz to nanoplastia tak a keratyna mi nie zrobi dopoki karmie i nawet nie mam jej o co prosic �

Pierwszy raz słyszę o tej metodzie. Bardzo chciałam kiedyś keratynowe prostowanie, bo co drugi dzień prostuję i strasznie się niszczą, ale fryzjerka na moją długość zaśpiewała mi 800zł więc zrezygnowałam. Poczytam o tej metodzie :)

Darulka 800 to już lekka przesada.. To ja bym wolała sobie kupić jakąś super prostownice. Heheh 

Oliwcia bo to z tego co wiem lepszy batdziej innowacyjny zabieg w sensie za granicą jest popularny i to bardzo i konkuruje z kreatynowym prostowaniem i faktycznie jest dużo zdrowszy bo produkty potrzebne do wykonania nanoplastii nie mają w swoim składzie formaldehydów bo zastępuje je Karbocysteina oksoacetamidowa, czyli kwas glioksylowy połączony z cysteiną oraz kwasem octowym, w związku z czym nie jest szkodliwa dla zdrowia i bezpieczniejsza. U nas w Polsce jeszcze za bardzo o niej się nie słyszy bo dopiero wchodzi u nas niektóre fryzjerki tylko wprowadzają ta metodę a z tego co wiem efekty są super ale myślę że też dużo zależy od wykonania i od samych włosów. A tak z ciekawości ile u ciebie fryzjerka chciałaby za taki zabieg bo ceny strasznie się wahają i jestem zwyczajnie ciekawa. 

Darulka ile ??? Z ciekawości jakiej długości masz włosy ? Ja po wyprostowaniu miałam do połowy tyłka poczym je skróciłam j odchodziłam delikatnie jakieś 3/4 dni temu .. i mi przy takiej długości powiedziała że ok 500 zł 

Aiisa cena ok 500 czas wykonania ok 4.5-5 h 

Oliwcia to też w sumie jakby nie patrzeć nie mało :) 

Ja chyba sje nie zdecyduje na takie cos rwz że długie włosy mam i to batdzo bo za tylek jakbym wyprostowała to pewnie wyszło by że mogłabym sobie usiąść na nich. 

Ciekawe jak długo takie efejkty się utrzymają, pewnie zależy od włosów. Ja kiedyś prostowałam codziennie, teraz już od święta, więc na razie szkoda mi kasy na takie coś. Bo u mnie to boję się nawet interesować ile takie coś kosztuje, biorąc pod uwagę, że włosy mam dość długie i bardzo gęste. Jednak jakbym się budziła już z wyprostowanymi to byłby raj.

Dziewczyny lubicie mieć długie włosy? Ja po ciąży z Hanią nie obcinałam, czyli ponad dwa lata i miałam takie do połowy pleców.. Ooo ludzie co to była dla mnie za katorga. Po urodzeniu Stasia już nie wytrzymałam i obcięłam do ramion. Ok 15cm na raz. Nawet nie wiecie jaka to była ulga dla mojej głowy. Heh

Ja też mam długie ,i tak, lubię mieć proste ,długie włosy ale na taki zabieg chyba szkoda byłoby mi kasy :/

Brzmi ciekawie, zazdroszczę ;)

Ja lubię długie, ale bez przesady. Taka długość do połowy pleców jest dla mnie maksimum. Czasami jak zetnę sporo i mam tak trochę za ramiona, to też czuję takie odświeżenie i lekkość.

Tylko jak mam dłuższe, to mniej mi się kręcą i nawet jak nie wyprostuję, to pod swoim ciężarem jakoś się prostują i to wygląda dobrze. A jak mam do ramion to mam powywijane każdy w inną stronę. 

Ja nie jestem za prostowaniem keratynowym. Zdecydowanie wole termokeratyne jest lepsza i nie niszczy wlosow. 

Ja mam długie i tak dobrze się z nimi czuje jakoś nie wyobrażam sobie ścinać ich za bardzo a mam za tylek tyle że falowane są więc jakbym wyprostowała to bym miała za tylek włosy tak że mogłabym na nich usiąść ale ze nie prostuje i nie robię tego to wydaje się że krótsze ciut są bo jednak falują. Myślę co zrobić z nimi w sensie myślałam zrobić sobie cieniowanie i podciąć końcówki w końcu maks skrócić do 5 cm ale nie wiem jeszcze jak to będzie do fryzjerki nie mam kiedy iść hah 

Aiisa, wow, ja to tak długich to nie miałam nigdy. Najdłuższe to chyba miałam na komunii, a potem ścięłam na krótko od razu. 

Ja najdłuższe jakie miałam to trochę za pas.Kiedy ścięłam prawie do ramion poczułam wielką ulgę bo miałam dość grube włosy.Teraz, kiedy farbuję co jakiś czas, nie są już takie jak zanim zaczęłam farbować,są sporo cieńsze :(

Aisa łałłłł...naprawdę długie. Ja uwielbiam mieć długie włosy, mam teraz do ramion bo zachciało mi się zmiany na 30 i poszłam do fryzjera pofarbowac, wyszłam ze spalonym, poszłam do innego na poprawkę i było dobrze ale kolejnym razem gdy poszłam też mi fryzjer spalił i włosy zaczęły mi się kruszyć i nie mogłam zapuscic, dopiero teraz po 2 latach zaczynają mi znowu rosnąć. W ogóle mam pecha do fryzjerów bo jak miałam z 14 lat miałam bardzo długie i poszłam do fryzjera na podpięcie wyszłam z takimi do ramion. Później przez jakieś 6 lat byłam zrazona i nie chodziłam, odrosly  były znowu długie i poszłam do fryzjera , a znowu mi tak obcieli  krótko, no masakra jakaś. Teraz jak chodzę to pilnuje! 

Darulka, to masz pecha. Mi si.e nigdy nie zdarzyło, aby ktoś mi spalił włosy, czy zepsuł. Jedynie jak rozjaśniałam swoje końcówki to się zniszczyły i musiałam je trochę regenerować, ale jednak ściąganie koloru naturalnego to duża ingerencja.

Ja jednak jestem właśnie wierna mojej fryzjerce i zazwyczaj w swoim rodzinnym mieście chodzę. Tak planuję pobyty u rodziców, aby zahaczyć o fryzjera. A jak nie udaje mi się tam dostać, bo za późno chcę się zapisać, np. przed weselem to jestem zła. Jednak duże ingerencje we fryzurę to tylko u niej.

Rena efekt ok pół roku jeśli stosujesz przeznaczony do tego szampon i odżywkę jak nie to krócej 

Moje włosy się mega puszą i placzą każde rozczesywanie ich to dla mnie katorgą no i kocham się w prostych a na prostowanie nie mam ani czasu ani ochoty . Miałam j w sumie nadal delikatnie mam problem z ich rozczesaniem po podcięciu jest o wiele lepiej