Drogie mamy, w którym tygodniu poznałyście płeć maluszka? ![]()
Niestety późno bo dopiero w 23 tygodniu. Bardzo nie mogłam się doczekać aż w końcu się dowiem kto siedzi w brzuchu ale synek zawsze się chował i nie chciał ujawnić ![]()
Jakoś w 21 tygodniu bo wcześniej mój ginekolog mówił że napewno będzie chłopiec lub dziewczynka ![]()
W 10 tygodniu
robiłam badanie NIFTY, ale no czuliśmy z mężem, że będzie chłopiec i jak tylko się dowiedziałam o ciąży to już mówiliśmy : “nasz syneczek” intuicja mnie nie zawiodła! A teraz świeci na każdym USG swoimi “kleinotami” ![]()
W pierwszej ciąży w 13 tygodniu. Usłyszeliśmy chlopak i tak juz zostało:)
Teraz w drugiej ciąży w 13 tygodniu znów na 1 prentalnych uslyszeliśmy, że chłopak. Az tu na połówkowych okazlo się, że jednak dziewczynka ![]()
Mi doktor powiedział w 3 miesiącu że prawdopodobnie będzie dziewucha i tak na każdej wizycie mówił
ale odrazu podkreślił że na połówkowym powie mi na 100 % i tak też było
choć wszyscy dookoła mówili że będzie chłopiec bo ładnie wyglądam a tu psikus ![]()
U nas bylo to w 13 tygodniu lekarz mowil ze bedzie chlopiec i tak zostalo ![]()
W prenatalnych w 12 tygn od razu że dziewczynka jedna i druga i są dwie dziewczyny
![]()
W pierwszej ciąży 17 tydzień, a w drugiej ciąży dziewczynka w 14tyg, a chłopak się pokazał w 17 ![]()
U nas w 12 mówiła , że będzie dziewczynka i tak zostało ![]()
W 12 tygodniu usłyszałam że w 60 % dziewczynka. A że to było moje marzenie ucieszyłam się bardzo byłam najszczęśliwsza pod słońcem
zawsze te 10 % więcej
i tak na kolejnych już badaniach się to tylko utwierdzało , ![]()
![]()
W 12 tygodniu Pani dr powiedziała, że dziecko wygoda na dziewczynkę, ale na tym etapie jeszcze na 100% nie potwierdza. Na badaniach prenatalnych inny lekarz powiedział, że będzie dziewczynka. Historia mi się powtórzyła, ponieważ w obydwu ciążach było identycznie
Choć miałam przeczucie, że druga ciąża to będzie chłopak, czułam się inaczej, wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazywały na chłopca, nawet krewni mówili, że czują, że będzie chłopczyk, więc do końca z tyłu głowy miałam, że może medycyna się myli i natura zrobi psikusa, ale urodziła się dziewczynka - silna, zdrowa, piękna, moja ![]()
W 12 tygodniu już było wiadomo że chłopak ![]()
W obu ciążach w 14 tygodniu ,chociaż przeczucie było co do płci i mnie nie zawiodło , też zupełnie inne samopoczucie miałam
W 13. Tygodniu ciąży, doktor mówiła że to nic pewnego, ale wszystko się potwierdziło i jest drugi chłopak
tego samego dnia byłam na prenatalnych, ale tamten doktor nic nie mówił o płci, dlatego uważam, że moja dr ma niezłe oko ![]()
W 9 tyg z pełnym przekonaniem mój lekarz pogratulował mi syna… choć ufam swojemu lekarzowi, nie przyzwyczajałam się do tej myśli, bo wydawało mi się to bardzo wcześnie na stwierdzanie płci, tym bardziej, że miałam inne przeczucie… jednak lekarz miał rację
powiedział mi, że się nie myli bo płeć poznaje po budowie układu moczowego, o ile dobrze pamiętam pokazywał mi różnice na przykładzie budowy pęcherza
Ja dowiedziałam się w 16tc. Poprosiłam lekarza żeby napisał na kartce bo mąż nie dał rady iść ze mną na badanie. Robił USG jak zawsze, ja patrzyłam w ekran bo na początku i tak nic nie rozumiałam
traf chciał że akurat jak był przy nóżkach mój syn pokazał bez skrępowania co ma między nogami, wszystko było widać dokładnie i wyraźnie, a mój lekarz „to nie pisać karteczki, co?” ![]()
W tej ciąży dość późno bo dopiero w 23 tygodniu dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córkę ![]()
W pierwszej ciąży już na pierwszych badaniach prenatalnych wszystko było wiadomo, a tym razem musieliśmy czekać do drugich prenatalnych
U nas były to pierwsze prenatalne, pani doktor zaznaczyła że na 70% dziewczyna, na kolejnej wizycie mała się idealnie ułożyła i bylo w 100% widząc dziewczynę ![]()
![]()
Przy pierwszej ciąży już w 11 tygodniu było wiadomo że chłopak,był leniwy nie ruszał się to można było go idealnie obejrzeć pod każdym kątem ![]()
Teraz przy drugiej ciąży bardzo liczyłam na dziewczynkę i tak też mnie lekarze zwodzili,bo dziecko było tak ruchliwe, że nie dało się dokładnie sprawdzić,a “siusiaka” na pierwszy rzut oka nie było, natomiast na drugich prenatalnych pan doktor stwierdził że na 100%chlopak i rzeczywiście jak go uchwycił na USG w takim momencie, że ten jego “dyngus” był widoczny w całej okazałości,to aż się zaczęłam śmiać na tej leżance ![]()