Porada
Potrzebuję porady odnośnie klinatyzacji w mieszkaniu 72m. Na pewno bedzie w salonie, zastanawiamy się czy warto montowac w pokojach dziecięcych?
Porada
Potrzebuję porady odnośnie klinatyzacji w mieszkaniu 72m. Na pewno bedzie w salonie, zastanawiamy się czy warto montowac w pokojach dziecięcych?
A mieszkacie już tam czy dopiero się wprowadzacie? Jak możecie jeszcze bez problemu ryć w ścianach to najlepsza wersja to multisplit - jest 1 jednostka/płaci sie tylko za 1 serwis i ciągnie się to do 3 pomieszczeń! I chyba wtedy robiłam bym klimę we wszystkich pomieszczeniach od strony południowej....
Daję tez namiar na dobrą firmę:
Możesz się dopytać o koszt oraz o montaż. Montowali mi klimatyzację i jestem bardzo zadowolona.
Pytanie czy chcesz by dzieci miały klimatyzacje w pokojach. Jednak często przy klimatyzacji dzieci częściej chorują.
Ja mam mieszkanie 60 m2 i mam 1 klimę zamontowaną w salonie. Tak schładza że w innych pomieszczeniach też jest przyjemnie.
Mi się wydaje ze w pokoju dzieci raczej nie trzeba żeby nie chorowały
Wydaje mi się że to taki metraż ze montowanie oddzielnie w dziecięcych pokojach jest zbędne
Marzy mi się taka klimatyzacja , ale chyba u dzieci bym nie montowała zawsze chłodne powietrze doleci , a ja wiem po sobie jak jade do hotelu to po kłamie zazwyczaj wracam przeziebiona
Jeśli Cię stać to pewnie montuje ;) zawsze się przyda i na pewno lepiej schłodzi pokoje niż klima z salonu. Ale teraz to te klimy są tak dobre i wydaje że jak zamontują jedna jednostkę chłodząca dwie większą to naprawdę jesteś w stanie schłodzić praktycznie całe mieszkanie.
Ogólnie dzieci przez klimę często chorują więc może zamontuj w salonie i waszej sypialni, pootwieraj wędzenie drzwi i powinno dobrze się chłodzić ;)
My mamy zamontowaną w salonie (choć to dużo powiedziane, po prostu pokój dzienny) i gdy włączymy to cała góra raz dwa jest schłodzona, w sypialni również ale mamy drzwi do niej zaraz naprzeciw zawieszonej klimy. Mi jest czasem zimno a gdy klima jest włączona to automatycznie źle się czuję, jakby mnie chciała głowa rozboleć, nie lubię klimy. Na pewno bym nie montowała u dzieci specjalnie. Tu będziemy mieli myślę podobny metraż i ta jedna wystarcza.
Mi się wydaje że nie ma takiej potrzeby jednak mieszkanie nie jest bardzo dużo powinna bez problemu schłodzić ta z salonu oczywiście jak masz kasę i chęci montuj mi się wydaje jednak że mogło by być zwyczajnie wtedy za zimno po prostu duża różnica temperatur a takto się wszystko mniej więcej tak samo rozchodzi
Jak upaly to klima sie przydaje u nas ostatnio tez wlaczylam bo by nie wysiedzial w domu ;(
Tez nie przepadam zbytnio za klimatyzacja ale jak juz teperatura siega blizej 30 to ja wlaczam ;)
A tez macie takie wrażenie, że od kilku lat te lata to takie właśnie mega upalne +30st. i bez klimy nie da rady? wczesniej mam wrażenie ze nie było aż takich upałów w Polsce a teraz to normalnie jak w Egipcie czasami tylko klimat inny.
My właśnie założyliśmy klimatyzację w salonie i ja jestem zadowolona bo daje efekt na cały mieszkanie wiadomo że nie taki jak bezpośrednio w miejscu gdzie się znajduje ale tak do pokoju dziecięcego w sam raz. Nawet bym w sumie nie chciała żeby w pokoju dziecka była klimatyzacja sobie tak bezpośrednio tam był nawiew bo i tak nieraz mam takie dresy czy nie jest za zimno jak sprawdzony z podwórka i w ogóle ale staram się nie robić dłużej różnicy temperatury
Ja tez chce zrobić w salonie
My teraz montujemy klimatyzację i tylko w salonie + kuchnia. Wiec będzie po prostu na dole domu. Na górę jej nie montujemy. W pokoju dzieci bym jej nie włączała. Także dla mnie nieprzydatny dodatkowy koszt. No i bałabym się , że dzieci się przeziębią bawiąc się klimatyzacją. Syn starszak więc by sobie poradził z obsługą
Mam podobny metraż i klimatyzację w salonie. Jest zamontowana naprzeciw pokoi dziecięcych także przy otwartych drzwiach chłodne powietrze dociera wszędzie. Ogólnie w takim mieszkaniu jedna klimatyzacja w zupełności wystarczy. Kilka minut i czuć chłód w całym mieszkaniu.
Same plusy. Optymalizacja temperatury w domu. Nie ma pleśni lub wilgoci w domu. Niskie koszty utrzymania. Nawiew nie ustawiać bezpośrednio na siebie. Nie zrezygnowałbym już z niej jak już wiem jak jest
koszty założenia przestępne. Właśnie zakładam drugą w domu więc jestem na bieżąco.
Dodam, ze duże znaczenie ma tutaj fakt, jaka firma nam instaluje urządzenie. Od siebie polecam kontakt z nimi:
https://klimatyzacja-rzeszow.pl/
Z uwagi na duże doświadczenie w montazu.
Marze o klimie . Jednak tylko w salonie będę montować . Mysle ze optymalnie zmniejszy ciepło w całym mieszkaniu :)
Klima jest zdradliwa, i już nie raz się nią załatwiłam, że byłam chora;/
Zależy kto co lubi. W samochodzie jak mam klimę zaraz mnie gardło boli ale u rodziców jest w domu ustawiona na 24 stopnie i jest ok
MamaEm mam podobne doświadczenia niestety..
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.