Arzana bardzo fajna porada. Nasza mała nie ma w prawdzie dużych ilości woskowiny, ale zawsze jest co wyczyścić, ale zawsze dobiłam to wodą. Spróbujemy dzisiaj oliwką
U młodszej córki, gdy skończyła zaledwie kilka miesięcy zauważyliśmy,,że coś złego dzieje się z uszkami. Cały czas je tarła i drapała. Dodatkowo zaraz po wyczyszczeniu uszu, wyglądały tak samo. Było w nich bardzo dużo wydzieliny. Nasza pediatra mówiła, że taki jej urok, żeby się nie przejmować, ale jej uszy wiecznie były podrapane, czesto do krwi i mocno swędziały.
jest cos takiego ze jest bardzo duzo woskowiny w uszkach…moj kuzyn to miał…i niestety nic sie z tym nie robi,…tylko woda:)
Bardzo dobra kwestia poruszona, ponieważ według opinii jednego lekarza rozpoznał zapalenie i by z chęcią zaserwował antybiotyk, a tu prosze metoda z oliwką. Tego nie wiedziałam.
dzięki dziewczyny. Dobrze ze wtedy dostaliśmy się do tego tego laryngologa (chociaż nie chcieli nas przyjąć) bo pewnie antybiotyk byśmy podali. No a niepotrzebnie. Ale oliwka na serio super czyści
wiesz a ciezko sie u was dostac do laryngologa??..bo u nas w dniu w którym do niego idziesz w tym vie przyjmuje:)
ja strasznie uwazam na uszka u malej ,kiedys mialam juz zapalenie i wiem jak to boli
u nas terminy są ok 2 tyg. ale jak juz chodzisz to jest łatwiej się dostać.Ale ja wyprosiłam że nas przyjęli od razu bo bałam się tego zapalenia
no to i tak dobrze ze cie tak szybko wzieli… no akurat laryngologa mamy z miejsca:)… i chirurga dzieciecego…przychodzisz i po godzinie wchodzisz:)
jestem ciekawa ile u nas w przychodni czeka sie na wizyte jak pojde w czerwcu na szczepienie to sie z ciekawoasci zapytam
jaka wizyte??
gagusia chodzilo mi o laryngologa bo ja chodze do przychodni z mala na arki bozka
a ja do poradni przyszpitalnej…i jak ide z małym np rano to po godzinie czekania w poczekalni zostaje przyjeta:)
u chirurga dziecięcego jest tak samo zostaje przyjeta tego samego dnia ktorego przyjde…bez zapisow:)…
choc kiedyś gdzies czytalam ze dzieci ktore chodza do neurologa maja pierwszeństwo…ale juz chyba tego nie ma…bo juz sie nie pytaja…o to
oj dziewczyny u nas czeka się dobry miesiąc do laryngologa… najlepiej iść prywatnie, to jest szybko
u nas nie ma problemu nadmiernego wydzielna woskowiny… Zawsze zamaczamy uszka w kąpieli, później oczyszczamy takie “namoczone” patyczkiem, ale tylko z zewnętrznej części ucha (jak polecił laryngolog) i problemu nie ma. Owszem, słyszałam od lekarza radę, by w razie kłopotów - stosowac oliwkę, jednak nigdy nie miałam takiej potrzeby.
lady kurcze no nam właśnie lekarka mówiła żeby nie moczyć uszek wodą przy kąpieli. Ale to może przez tą wydzielinkę że jej tyle.? Bo Karolince robiliśmy tak jak piszesz i było ok
co lekarz to inne problemy:)
ale najlepiej njak macie swoje sprawdzone sposoby i wam dzialaja:)
my też moczymy podczas kąpieli, ale właśnie wiele ludzi mówi, żeby nie moczyć
ja dziennie czyszcze patyczkiem uszka malej i zadnych problemow nie mamy tak jak gagusia mowi co lekarz to inaczej kaze robic
u nas widzę mały ciągle widze uszy brudne, jednego dnia przeczyszczę patyczkiem a drugiego dnia już świeci się w uchu, moze spróbuję z tą oliwką bo widzę, że mały tak sie drapie po tych uszach