Gdy zostałam mama musiałam zmierzyć się z wieloma nowymi dla mnie problemami, które dzięki poradą mamy szybko udało mi się rozwiązać w naturalny, domowy, prosty i tani sposób. te złote rady chce i wam przekazać.
Super
Kochana, ani ilosc wypitej przez mame wody ani picie bawarki nie ma udowodnionej skutecznosci jesli chodzi o poprawe laktacji. Jedynym, oprocz czestego przystawiania i pobudzania laktacji laktatorem, do tej pory udowodnionym naukowo sposobem na zwiekszenie produkcji mleka jest slod jeczmienny ![]()
Zgadzam się z MichuNi, oczywiście bawarka oraz woda nie mają wpływu na ilość pokarmu. Wodę jednak warto pić, bo pomaga przy szybszym wypływie pokarmu i dla zdrowia oraz dobrego samopoczucia mamy.
Oczka należy przemywać codziennie przegotowaną wodą od zewnętrznych do wewnętrznych kącików, każde osobnym wacikiem.
Na katar poleciłabym zakrapianie mlekiem mamy, na trądzik niemowlęcy również smarowanie mleczkiem, emolientami, bo wtedy skórka jest bardzo sucha. Moja córeczka też przez to przechodziła.
Oj prawda , główny sposób na pobudzenie laktacji to częste przystawianie ssaka ;) do piersi :) do tego pobudzałam laktację przy pomocy laktatora.
Jak widać krochmal ma bardzo uniwersalne właściwości. Nam co prawda nie pomógł na odparzenia, ale u wielu dzieci się sprawdza. Nie próbowałam stosować go na ciemieniucha czy trądzik, ciekawe czy tutaj sprawdził by się lepiej.
Co do wspomagania to mi bardzo pomógł słód jęczmienny.
Krochmal to cud naszych babć i wiadomo, że pomaga;)
Tak, krochmal jest bardzo przydatny. Ja robiłam małemu kąpiele z krochmalem i miał po tym taką przyjemnie nawilżoną skórę.
My też stosowaliśmy kąpiele z krochamlem jak pojawiały się jakiekolwiek problemy skórne. I od razu było lepiej.
Tak krochmal pomaga i do kąpieli woda z sodą. Ma każde krostki bo chamuje rozwój bakterii i drożdży a zarazem działa złuszczająco na skórę
Oj tak często stosowalam
Domowe sposoby proste i najczęściej najbardziej skuteczne.