Kontakt z rodzicami

Szukam praktycznego rozwiązania aby dziecko miało możliwość skontaktować się z rodzicami.

Jedyne co do głowy mi przychodzi, to zegarek z esim.

Czy macie w tym temacie doświadczenie, co moglibyście rekomendować?

1 polubienie

A ile dziecko ma lat?
Może wystarczając była by funkcja śledzenia za pomocą GPS? To wtedy najlepiej wpiąć airtaga do plecaka i wtedy masz ciągły podgląd na to gdzie jest dziecko :grinning: i to nie tylko na iPhone bo wiem że coraz więcej firm ma swój własny odpowiednik, a jak nie to jedyne co to chyba pozostaje tylko ten zagarek :grinning:

A w jakim wieku masz dziecko?

Moja corka ma 9 lat i ma telefon i smartwach na ktorym sie pokazuje jak dzwonie… telefon nosi do szkoly zeby mnie powiadomic ze zostaje na jakis dodatkowych zajeciach itp

1 polubienie

Mój syn miał smartwatch z kartą, była do niego aplikacja i nawet jak siedział w szkole mogłam mieć podgląd z jego zegarka tylko już nie pamiętam jaki to dokładnie był bo to było 4 lata temu oczywiście połączenia, GPS, fajna sprawa cos mi się kojarzy garret czy coś podobnego

Jedyne opcje to telefon albo smartwatch z karta

Najlepiej gdybyś nam powiedziała w jakim wieku jest dziecko, wtedy będziemy mogli bardziej pomóc :wink:

Skontaktować się, czyli zwykły telefon odpada ,? Bo jeżeli chodzi tylko o skontaktowanie się to fajne są w empiku i w przystępnej cenie

Niedawno widzialam tez w smyku takie zegarki na sporej promce , ale nie zaglebialam sie w szczegóły, bo mala jeszcze zabejbikowa jest . Natomiast moje bratanice chodzily z takim zegarkiem i fajnie sie to sprawdzało

Moja chrześnica miała taki zegarek i bardzo im się sprawdzał. Ale w miarę jak była większa to już tak chciała telefon że w 2. Klasie zegarek odszedł w zapomnienie

Mu mamy taki, jest na karte. Moje dziecko jak gdzies wychodzimy to go zaklada. Ja widzę lokalizację a on jednym kliknięciem może się ze mna, z mężem, z bacia połączyc na video rozmowe :smiling_face_with_three_hearts:

Fajny ale trochę sporo kasy , myślę że znajdzie się tańszy zamiennik z podobnymi funkcjami .

1 polubienie

To prawda, calkiem sporo. Ale wczoraj jak byłam na wychodnym w Action to widziałam takie podobne zegarki z podobnymi funkcjami za ok 80 zł

Moja 9 latka też ma telefon, ale do szkoły nie nosi bo jakoś nie mamy potrzeby ale jak jedzie na zajęcia popołudniowe to zabiera bo lubię mieć wtedy z nią kontakt :smiling_face: smartach u nas się jakoś nie sprawdził, nosiła ze 2 miesiące a później rzuciła w kąt :speak_no_evil:

Zależy co masz na myśli - skontaktować się z rodzicem . W jakim wieku jest dziecko ? W jakich sytuacjach chcesz się z nim kontaktować? Pierwsze co to oczywiście telefon - wysyłanie SMS i połączenia. Do tego masz możliwość kontrolowania dziecka , aplikacja do śledzenia lub kontrolowanie przez mapę Google . I oczywiście zegarek . Mój syn go ma i u nas się sprawdza . Można dzwonić, pisać no i masz też śledzenie

Mo właśnie ciężko sprecyzować bo autor postu nie odpowiada na swój temat i nie wiele można podpowiedzieć, może nak odpiszę coś więcej będzie można pomóc.

2 polubienia