Krótka szyjka macicy w ciąży

Nie mam krótkiej szyjki ale aktywność to tylko trochę bez przesady,

u mnie było wszystko dobrze

ja miałam normalną szyjke. Może to i lepiej bo byłam w większym stopniu aktywna.

ja nie mialam tego problemu ale moja szfagierka niedawno urodzila i miala juz wczesniej problemy ze skracaniem sie szyjki i przez to wczesniej urodzila

ja miałam krótką szyjkę macicy i urodziłam córeczkę w 40 minut:)

u mnie w połowie ciąży skróciła się szyjka i miałam rozwarcie na palec,Mój lekarz też jest przeciwnikiem krążka więc dużo odpoczywałam i praktycznie nic nie robiłam w domu ,wszystko robił mąż a mi kazał leżeć :slight_smile:
w ten sposób dotrwaliśmy do końca ciąży bez problemu

Slyszalam o tym. U mnie na razie jest ok

Czyli krótka szyjka to szybkie rodzenie? Ja nie miałam krótkiej a też jakoś bardzo długo się nie męczyłam.

Póki co jest wszystko ok i mam nadzieje ze tak zostanie.

Mam nadzieję, że to mnie nie spotka, gdyż cały czas pracuję i nie chciałabym musieć leżeć.

U mnie było ok ale koleżanka miała

Przyjaciolka miala i bardzo dlugo lerzala przez to

Moja szyjka nie chciała sie skracać nawet przed porodem. Dlatego miałam CC.

Ostatnio było podejrzenie skracającej się szyjki, ale okazało się wszytko ok.

u mnie też podejrzewano, przez te dziwne bóle i skurcze, ale okazalo się że jest ok, że taki mój urok :stuck_out_tongue:

moja była ciągle krótka

szyjka skaracala i sie w coiazy blizniaczej

ja na szczęście nie miałam z tym problemów, ale słyszałam że to dość częsta przypadłość i może okazać się groźna

Moja się skraca ale jestem w 38 tygodniu także wszystko jest dobrze.

moja była takiej samej długości az do ostatniej wizyty, juz mialam isc na wywołanie, ale Młody się wkurzył i postanowił wyskoczyć sam:) w 2 dzień świąt :slight_smile: