Ksylitol w diecie ciężarnej

Bardzo ciekawa i wartosciowa porada, na dodatek bardzo przejrzyscie napisana :slight_smile: Daje 5 gwiazdek :slight_smile:

W czasie ciąży pewnie każda z nas uległa pokusie zjedzenia czegoś słodkiego. Ciasta, ciasteczka, lody, słodkie desery… kto ich nie lubi? Niestety, szczególnie w ciąży warto zadbać o jak najmniejsze spożycie cukru. Chciałabym Was uświadomić na co wpływa nadmierne spożywanie cukru w ciąży i podpowiedzieć dlaczego warto zastąpić go ksylitolem.

Bardzo fajnie napisana i pouczająca praca .Dodaję 5 gwiazdek.

W pierwszej chwili zakochałam się w tym cukrze, no ale ta cena :confused: nie na moje możliwości. Wiadomo, że taki kilogram cukru to na dluzszy czas wystarcza, no ale jednak jakos zostaje przy tym tradycyjnym :wink:
Wpis jest świetny, bardzo dobrze wszystko napisane i z zaciekawieniem go czytałam :slight_smile:

Bardzo dziękuję za pozytywne opinie i gwiazdki :slight_smile: Przy takiej cenie ksylitolu jeśli ktoś używa cukru do wszystkiego to faktycznie może drogo wyjść. Ja i mój mąż nie slodzimy herbaty itp. więc dla nas paczka ksylitolu starcza na naprawdę długo.

Przyznam szczerze, że ta porada skusiła mnie do zakupu tego produktu, mimo tego, że w ciąży nie jestem :slight_smile: Chętnie skorzystałabym z takiego zdrowszego zamiennika cukru :wink: Świetna i dobrze napisana porada, również zostawiam 5 gwiazdek :slight_smile:

Brzmi nieźle ale cena za kg w porównaniu do kg cukru powala…