Kto jest dla Was autorytetem?

Moja mama jest dla mnie autorytetem we wszystkim.. przy dzieciach to było moje największe wsparcie, a że jest nauczycielką w przedszkolu to zabawy też podpowie :) 

Drogie mamy, kto jest dla Was autorytetem w kwestii wychowywania i opieki nad dziećmi? Czy jest taka osoba? Gdzie sprawdzacie informacje, jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś konkretnego? Co jest dla Was inspiracją np. przy wymyślaniu zabaw dla maluszka? Dajcie znać :)

Najwiekszym w sumie ja i mąż oraz ewentualnie lekarz. 

Najlepiej znam swoje dziecko i kieruję się intuicją. Ważna jest dla mnie także opinia męża, bo podejmujemy decyzje wspólnie.

Na początku często szukałam informacji w internecie i na Instagramie, ale tam jest tego tak dużo, że można oszaleć – mnóstwo sprzecznych informacji. A niektórzy chyba chce się wybić i nie ma pewności ze maja doświadczenia w temacie. 

Tutaj na forum jest bardziej konkretnie lubię czytać o doświadczeniach innych mam i czerpać inspiracje. 

U mnie zdecydowanie jest to również moja mama bardzo mi się podoba haj patrzę teraz jako dorosła i jako tez juz mama na to jak nas wychowała dużo czerpie przy wychowywaniu swoich dzieci z tego jak ona to robila

Mama- jedyna osoba która może dawać mi „złote rady „ i mi to nie przeszkadza . Poza tym jest zawsze kiedy jej potrzebuje jest wspaniała !

a jeśli chodzi o zabawy dla dzieci wymyślam sama ; uwielbiam to 😍 

Mój autorytet.. siostra.. ♡ 

Mam przeogromne wsparcie . Wiele razy mówi o tym, że intuicja zrobi swoje . I robi swoje odkąd zostałam. Mamą 

Raczej nie ma takiej osoby, myślę .że sami z mężem wiemy co dla naszego dziecka najlepsze. W wielu kwestach nie zgodziłabym się z np z moją mama, teściową i znajomymi.

Oczywiście pytać zawsze można, ale ostateczna decyzja należy do nas rodziców. 
Jeżeli chodzi o konkretne rzeczy to najpierw konsultuje sprawę z lekarzem, ewentualnie poszukuję w necie, czy to konta społecznościowe, fora,  bądź grupy mam dzieci w tym samym wieku.

Inspiracją przy wymyślaniu zabaw dla maluszka jest mój mąż, moja chrześnica i chrześniak uwielbiają się z nim bawić, ma mnóstwo pomysłów,  cieszę się że nasz synek ma takiego tatusia. 

Ja wzoruje się na sobie , chociaż jeżeli jest taka potrzeba to czerpie wiedzę od innych osób. Moja mama nie poznala wnuków ale za to doceniam jej poświęcenia kiedy byłam mała . Najwięcej wiedzy czerpie z forum gdzie każdy ma inny przypadek czy doświadczenia. Lubię rowniez poradzić się lekarzy , chociaz często co lekarz to co innego mówi :) ostatnio sama mówiłam żeby zmienił leki synowi bo te ktore wypisał jego organizm odrzuca…

Ja właśnie też tak mam za te złote rady mojej mamy nawet jeśli są troche "przeterminowane "jak chodzi o zajmowanie się dziecmi aktualnie się nie obrażam tylko zawsze przemyśle i coś z nich biore 

Nie mam jakiegoś autorytetu. Dużo czytam albo oglądam porady psychologów, pedagogów, dietetyków odnośnie dzieci. Rady mojej mamy a w szczególności teściowej są już przestarzałe więc nie biorę ich pod uwagę.

U nas tata hahah

Nie mam żadnego autorytetu. Robię tak jak uważam, rady teściowej olewam a mamy zależy które czasami są dobre. 

Ja nie mam jednego autorytetu. Jeśli czegoś nie jestem pewna to pytam mamę albo siostry, ale to ja jestem mamą i sama najlepiej wiem co jest najlepsze dla mojego dziecka. Ostateczną decyzję zawsze podejmujemy wspólnie z mężem po rozmowie.  Jeśli chodzi o wymyślanie zabaw to sama daję radę 😁

Też tak mam z radami teściowej xD 

A najlepsze jest to że pewnie też kiedyś nią będę bo mam dwóch synków xD oby trafiły się fajne synowe ;p

Moim autorytetem są rodzice, wiele dzięki nim zawdzięczam i są postawami do wzorowania się. 

Jeżeli chodzi o rady złote, to nie zawsze to stosowałam co mówili, bo wiem, że kiedyś to nie teraz....

Zabawy czerpie wiele z IG np sensifi. 

O tak rodzice jeśli ma sie dobre relacje i wgl to mogą być naprawdę nasz autorytet

logomama91 Wspaniale! :)

MammaNK Super, że masz takie wsparcie :)

Ra2nska Dziękujemy za podzielenie się przemyśleniami :)

MamaEm Dziękujemy za wyrażenie swoich refleksji :)