Na co zwrócić uwagę dobierając pielęgnację twarzy w ciąży? Jakie zabiegi dla kobiet w ciąży nie są bezpieczne? Przeczytaj artykuł, żeby dowiedzieć się więcej.
Drogie, mamy czy wstrzymałyście się od niektórych zabiegów będąc w ciaży? Podzielcie się dosw
iadczeniem :)
Tak nie robiłam depilacji laserowej
Na pewno unikać należy kwasów , kremów z retinolem.
Sama nie używałam też kremów z wit C.
Powinno się unikać laminacji brwi oraz rzęs , jest to baaardzo intensywny zapach, podobny do trwałej jak kiedyś robiono.
Henne robiłam i nic po tym mi nie było:)
bardzo fajny i przydatny artykuł. Ja w ciąży odpuściłam sobie depilację laserową. Mam taki laser w domu i przed ciążą go używałam. Teraz wolę poczekać i sobie odpuściłam. Raczej nie robię takich zabiegów , które są opisane w artykule , więc nie mam tego dylematu. Jeżeli chodzi o mezoterapię to mam w domu urządzenie do mezoterapii beziglowej. I nadal ją wykonuje.
bardzo fajny i przydatny artykuł. Ja w ciąży odpuściłam sobie depilację laserową. Mam taki laser w domu i przed ciążą go używałam. Teraz wolę poczekać i sobie odpuściłam. Raczej nie robię takich zabiegów , które są opisane w artykule , więc nie mam tego dylematu. Jeżeli chodzi o mezoterapię to mam w domu urządzenie do mezoterapii beziglowej. I nadal ją wykonuje.
Zdecydowanie zabiegi laserowe na twarz trzeba całkowicie wykluczyć.
należy unikać retinolu, kwasów salicylowego a bezpieczne są delikatne kosmetyki nawilżające i naturalne oleje. Nie zaleca się zabiegów z laserem, botoksem, kwasami medycznymi i intensywnymi peelingami chemicznymi.
Ja unikałam laminacji brwi i rzęs, kosmetyki z retinolem i kwasy. Właściwie z pielęgnacji to używałam tylko kwas hialuronowy do nawilżenia skóry i krem na twarz.
Wiadomo też, że trzeba w tym czasie odmówić tatuażu, piercingu, ja odmówiłam także ortodonty. Miałam mieć zakładany aparat, a nie chciałam w ciąży robić zdjęć do tego, po prostu przełożyłam wizytę
Zrezygnowalam z hybryd . To chyba jedno z większych przedsięwzięc dla dobra malucha
Ja też przestałam robić . A tak pytałam kosmetolog czy to jest bezpieczne
Ja nie robilam zadnych zabiegow ale w ciazy zrezygnowalam z retinolu bo wiem ze moze nie byc bezpieczny dla dziecka. Ogolnie w ciazy przestalam praktycznie czegokolwiek uzywac z wyjatkiem kremu z filtrem czy nawilzajacego