Limango zakupy i zwrot

Hej,
Chciałam z Wami podzielić się niefajną sytuacja jaka spotkała mnie przy zakupach limango.
Zamawiałam koszulki dla męża i 1 koszulę.
Niestety koszula okazała się za mała i musiałam dokonać zwrotu. Zdaje sobie sprawę, że musiałam zapłacić za zwrot i nie zwrócicili mi całej kwoty.
W tym zamówieniu miałam też zastosowany kupon na 50 zł i niestety zamiast ten kupon podzielić proporcjonalnie do ilości rzeczy odjęto mi go tylko od tej 1 koszuli.
Koszula na jakiejś promocji kosztowała 96,6, a zwrócili mi tylko 36,6.
Gdybym wiedziała to bym jej nie zwracała tylko ogłosiła na jakiejś grupie za 50 zł, a tak jestem 60 zł w plecy :((
Nigdy więcej, a podobno takie łatwe zwroty mają…

1 polubienie

Nigdy nie kupowałam w Limango niczego ale to trochę śmieszne i słabe że w dobie zakupów elektronicznych i przy takiej konkurencji że jeszcze takie rzeczy się zdarzaj

1 polubienie

Zdaje sobie sprawę, że są ludzie co kombinują, ale ja tę koszulę zamawiałam z zamiarem tego, że będzie ok :frowning:

Masakra, dobrze że dajesz znać bo zazwyczaj sklepy stosują taką praktykę że kupon rozkłada się proporcjonalnie po wszystkich rzeczach. Ja bym zadzwoniła na infolinię i złożyła reklamację. Może uda się coś ugrać :slight_smile:

1 polubienie

Mega niefajnie…. Ja jakoś nie skusilam sie u nich na zakupy i jakos sie nie zapowiada. Kupon powinnien został podzielony proporcjonalnie ….

Ale lipa! Słabe, ale w sumie mnie to nie dziwi :confused:

Ja uwielbiam Reserved bo tam jak robisz zwrot to zwracają Ci za produkt i za wysyłkę :grinning:

Nigdy Tam nic nie kupowałam, ale dobrze wiedzieć Gosię zastanawiałam czy jak dostałam ten kupon to czy kupić jakiś kocyk od nich

Ale słabo. Mi się wydaje, że jak są zakupy internetowe to zwroty są za darmo. Często oddają za wysyłkę np. I też jestem mega zaskoczona, że proporcjonalnie ci nie oddali kasy. Nawet jak w biedronce się na jakiś voucher to oni na rachunku już mają cenę każdego produktu zmieniona.
Moja mama ostatnio narzekała na limango. Bo tam jakieś zniżki wskakują za codzienne logowanie czy cos. I brakowało jej jednego logowania i przez tydzień to nie wchodziło, i pisała do nich i nie było żadnej odpowiedzi
@Magdallenka0897 ja parę razy zamawiałam, i byłam zadowolona. Zwłaszcza ceny np lullalove to są mega niskie za kocyki. Ale nigdy nic nie zwracałam

1 polubienie

Kurcze, mega słabo z ich strony… Można się naprawdę nieźle wkurzyć, bo to już takie oszukanie serio :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:
Ja raz od nich zamawiałam, ale wtedy tak długo czekałam na tą przesyłkę, że byłam przekonana że w ogóle ona już nie dotrze, bo naprawdę było to już dosłownie jakieś półtora miesiąca czy więcej i to jakoś mnie zaraziło do tego żeby kolejny raz tam zamówić :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: ale nie miałam sytuacji, że potrzebowałam wtedy zrobić zwrot i w sumie całe szczęście, bo tego się obawiałam, że może nie pasować i będę musiała właśnie walczyć z oddawaniem :wink:

I te kocyki są na prawdę śliczne od nich :smiling_face:

1 polubienie

O tym samym pomyślałam że zadzwonić i złożyć ustną reklamację a jak nie to pisemną. Bo tylko oni jakby nie było “zarobili” :confused:

Ja teraz jak coś kupuje to tylko w takich sklepach gdzie są zwroty i nie trzeba płacić za wysyłkę w przypadku zwrotu. Drażni mnie ta jak w obecnych czasach trzeba płacić za zwroty :face_with_peeking_eye:

@ironiczniepateyczna spróbuj zadzwonić na infolinię i się dowiedz dlaczego tak. Może się pomylili a jak nie to może warto złożyć reklamację.

Na zwrot bardzo długo czekałam i jakiekolwiek informacje

1 polubienie

Zamawiałam na Limango dużo razy ale nigdy nic nie zwracałam bo zawsze trafiałam z rozmiarem itd . Jestem w szoku bo często w różnych sklepach wykorzystuje kupony/rabaty i zawsze rozbijają to proporcjonalnie. Ja bym do nich napisała z reklamacją bo jest to niesprawiedliwe.

Nigdy tam nie kupowałam ale ciągle wyświetlają mi się reklamy. Może złóż reklamacje. Masz do tego prawo

Ja nigdy tam nie kupowałam . Za to mam pełno kuponów od nich co chwilę na meila :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Ja też :speak_no_evil::see_no_evil: jak ktoś chce mogę oddać :smiley:

Pewnie macie bo w konkursach bierzecie udział, tak?

W tym limango baby pack :smiley:

Zawsze jak wchodzę na aplikację Preglife to wyskakuje mi ta reklama :smiley: