Dziewczyny które są z okolic i Łodzi albo te co były z takim roczniakiem / półtora roku
Jedziemy w czerwcu na 2 dni do Łodzi, mała będzie mieć 1.5 roku prawie. Co oprócz zoo byście polecały z atrakcji? Myślicie że muzeum kinematografii może być okej dla niej? Powiem szczerze że ja Łódź znam z bardziej imprezowej i pracowniczej strony niż pod kątem dzieci ![]()
![]()
i mam zagwostke gdzie iść i co z nią robić
Drugie pytanie czy jakieś polecajki miejsc z jedzeniem macie?
W Łodzi byłam tylko raz ale to lata temu i na jeden dzień w Arenie
chętnie poczytam
z Łodzią tylko ulicą Piotrowską ![]()
![]()
Niedawno utworzyłam post właśnie przeznaczony na wrzucanie ciekawych miejsc do odwiedzenia z maluchem bazując na doświadczeniu mam z różnych rejonów Polski. Może warto tu zadać pytanie o kontynuować ten wątek niż tworzyć nowy? Wszystko by było w jednym miejscu. Ten watek jest nowy i obejmuje miejsca w
całej Polsce, również w okolicach Łodzi
Oooo właśnie @Mamuska357 tak kojarzyłam , dzięki że czuwasz ![]()
![]()
![]()
Faktycznie musimy się pilnować żeby nie tworzyć kolejnych wątków jak możemy w jednym ![]()
Tak, ale ten wątek rozumiem był skierowany by pokazać jakie super miejsca zwiedziliśmy z maluchem i co polecamy by zainspirować inne dziewczyny do może podróży itd. a ja potrzebuję konkretnych polecanek nie tylko atrakcji ale też jedzenia ewentualnie tipow miejsc w Łodzi gdzie można ogarnąć malucha itd.
Ale zajrzałam na wątek i widzę polecajke apki
Ja byłam w Łodzi akurat jak moja miała 2,5.
Powiem tak oprócz to że jest sporo schodów to muzeum kinematografii był sztos. Świetnie się bawiła o fajnie jest mieć wejść do budy Reksia.
Tak jak mówiliśmy jest apka którą serdecznie polecam.
Jeśli chodzi o zoo tam jest super miejsce jeżeli chodzi o przewijanie i zajmowanie się dzieckiem. A jestem teraz ciekawa bo w orientarium otworzyli jeszcze plac zabaw pod dachem małpi gaj i podobno jest super.
Masz zamiaru ruszać się poza Łódź czy zostajesz tylko w mieście?
Jeszcze podobno bardzo fajna jest ulica żywiołów, ale to podobno jest lepsze dla starszych dzieci. Teraz jest ta największa sala zabaw Hopa Lupą i podobno mają straty i dla starszaków i dla maluchów. Mówię nie miałam okazji sama mam zamiar pojechać ale jak młodsza będzie troszkę starsza
A ogólnie jeszcze warto rzucić okiem na ten profil
W Łodzi biegłam dwukrotnie maraton - więc jakby nie patrzeć zrobiłam w tym mieście dwa razy po 42 km i kurcze przepraszam, ale to jedno z brzydszych miast - nie licząc Wałbrzycha w jakich byłam ![]()
![]()
![]()
Każde ma swój urok
my akurat jedziemy trochę przy okazji i uznaliśmy że jak mamy wolne to zostaniemy na ten dzień dluzej by zobaczyć zoo bo mała na razie nie przetrwa podróży pociąg zoo pociąg ![]()
Ale może warto dać trochę szansy ![]()
![]()
Od siebie powiem że Księży młyn super jest, ten klimat cegieł
,klimat klubu Łódź Fabryczna mega, nie zapomnę szklanej łazienki ![]()
![]()
, murale Łódzkie z czasów PRL i korespondujące z nią współczesne perełka, Piotrkowska jak Piotrkowska, aleeee jednorożec i witrażowy przystanek tramwajowy czyli stajnia jednorożców moje ulubione współczesne elementy miasta
Też chętnie poczytam nigdy nawet nie byłam , a kiedyś bym chciała jechać ![]()
Zerknij może na ofertę EC1, tam są też różne atrakcje dla dzieciaków w stylu planetarium, ścieżki sensorycznej czy właśnie ulica żywiołów (o czym już wspomniała @AnetteSo
. ) itd, może coś Wam podpasuje ![]()
Jeśli chodzi o jedzonko na przykład to jeśli byście byli na ulicy Piotrkowskiej tam będzie mnóstwo różnego rodzaju restauracji do wyboru, a przy okazji spacerek zaliczycie
ewentualnie w centrum Manufaktura oprócz sklepów jest też część gastro jeśli wolicie mniej chodzenia ![]()
ZOO o którym wspominasz oczywiście
ale jest też palmiarnia (ona właśnie w okolicy Księżego Młynu, później można tam zaliczyć spacerek
) , tylko nie wiem czy taki maluszek by miał z tego radochę,.ale zawsze jest to jakaś opcja ![]()
Orientarium
ja ogolnie chyba juz wiekszosc miast zwiedzilam w poszukiwaniu zoo ![]()
![]()
Powiem ci tak słyszałam takie opinie na temat Łodzi, nigdy nie byłam aż do momentu kiedy starsza skończyła 2 latka i mnie osobiście Łódź urzekła i wcale nie jest aż taka brzydka jak się o niej mówi.
Bardzo fajny masz ten pasaż Róży. Moja starsza nie chciała odejść w ogóle od Uszatka. Bonifacy i Filemon to był sztos
@Mamii jejku kompletnie zapomniałam o tej palmiarni a była przepiękna prawda
@Efektdomi jakbys poszerzyła poszukiwania poza granice Polski to najwspanialsze ZOO w jakim byłam to Nyiregyhaza Zoo na Węgrzech
mnóstwo zwierząt, ale dla córki największą atrakcją była przejażdżka na wielbłądzie ![]()
Dzieki!!! Uwielbiam zoo, co roku odwiedzam ze 2 ![]()
jeszcze w Czechach jest super ![]()
To już sobie zapisuje bo akurat Węgry daleko nie są. Słyszałam jeszcze jakimś fajnym ZOO które ma super Safari w Niemczech ale bij zabij nie pamiętam nazwySłyszałam jeszcze jakimś fajnym ZOO które ma super Safari w Niemczech ale bij zabij nie pamiętam nazwy
To ja byłam w zoo w Ostrawie w Czechach i też jest duże o fajne
@AnetteSo dokladnie, akurat jest w okolicach Hajduszoboszlo wiec można od razu skoczyć na baseny ![]()
Mi się marzy pojechać do Hajduszoboszlo bo nie byłam wiek i ostatni raz ponad 20 lat temuMi się marzy pojechać do Hajduszoboszlo bo nie byłam wiek i ostatni raz ponad 20 lat temu
To moja ciocia tam często jeździ ale mnie tak jakoś nigdy nie ciągnęło. Bardziej bym pojechała nad Balaton
Ja też jeździłam na baseny do Bashenowej na Słowacji
Ja tam miałam okazję jechać 5 lat temu bo jechała moja rodzina to nie pojechałam ![]()
żałuję ![]()
![]()
![]()
![]()