Łódź i pobyt z roczniakiem

Dziewczyny które są z okolic i Łodzi albo te co były z takim roczniakiem / półtora roku
Jedziemy w czerwcu na 2 dni do Łodzi, mała będzie mieć 1.5 roku prawie. Co oprócz zoo byście polecały z atrakcji? Myślicie że muzeum kinematografii może być okej dla niej? Powiem szczerze że ja Łódź znam z bardziej imprezowej i pracowniczej strony niż pod kątem dzieci :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: i mam zagwostke gdzie iść i co z nią robić
Drugie pytanie czy jakieś polecajki miejsc z jedzeniem macie?

W Łodzi byłam tylko raz ale to lata temu i na jeden dzień w Arenie :slight_smile: chętnie poczytam :slight_smile: z Łodzią tylko ulicą Piotrowską :wink::wink:

Niedawno utworzyłam post właśnie przeznaczony na wrzucanie ciekawych miejsc do odwiedzenia z maluchem bazując na doświadczeniu mam z różnych rejonów Polski. Może warto tu zadać pytanie o kontynuować ten wątek niż tworzyć nowy? Wszystko by było w jednym miejscu. Ten watek jest nowy i obejmuje miejsca w
całej Polsce, również w okolicach Łodzi

1 polubienie

Oooo właśnie @Mamuska357 tak kojarzyłam , dzięki że czuwasz :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::white_heart:

Faktycznie musimy się pilnować żeby nie tworzyć kolejnych wątków jak możemy w jednym :slight_smile:

1 polubienie

Tak, ale ten wątek rozumiem był skierowany by pokazać jakie super miejsca zwiedziliśmy z maluchem i co polecamy by zainspirować inne dziewczyny do może podróży itd. a ja potrzebuję konkretnych polecanek nie tylko atrakcji ale też jedzenia ewentualnie tipow miejsc w Łodzi gdzie można ogarnąć malucha itd.
Ale zajrzałam na wątek i widzę polecajke apki

1 polubienie

Ja byłam w Łodzi akurat jak moja miała 2,5.

Powiem tak oprócz to że jest sporo schodów to muzeum kinematografii był sztos. Świetnie się bawiła o fajnie jest mieć wejść do budy Reksia.

Tak jak mówiliśmy jest apka którą serdecznie polecam.

Jeśli chodzi o zoo tam jest super miejsce jeżeli chodzi o przewijanie i zajmowanie się dzieckiem. A jestem teraz ciekawa bo w orientarium otworzyli jeszcze plac zabaw pod dachem małpi gaj i podobno jest super.

Masz zamiaru ruszać się poza Łódź czy zostajesz tylko w mieście?

Jeszcze podobno bardzo fajna jest ulica żywiołów, ale to podobno jest lepsze dla starszych dzieci. Teraz jest ta największa sala zabaw Hopa Lupą i podobno mają straty i dla starszaków i dla maluchów. Mówię nie miałam okazji sama mam zamiar pojechać ale jak młodsza będzie troszkę starsza

A ogólnie jeszcze warto rzucić okiem na ten profil

3 polubienia

W Łodzi biegłam dwukrotnie maraton - więc jakby nie patrzeć zrobiłam w tym mieście dwa razy po 42 km i kurcze przepraszam, ale to jedno z brzydszych miast - nie licząc Wałbrzycha w jakich byłam :sweat_smile::sweat_smile::grinning:

1 polubienie

Każde ma swój urok :sweat_smile: my akurat jedziemy trochę przy okazji i uznaliśmy że jak mamy wolne to zostaniemy na ten dzień dluzej by zobaczyć zoo bo mała na razie nie przetrwa podróży pociąg zoo pociąg :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Ale może warto dać trochę szansy :stuck_out_tongue_closed_eyes::smile:
Od siebie powiem że Księży młyn super jest, ten klimat cegieł :ok_hand:,klimat klubu Łódź Fabryczna mega, nie zapomnę szklanej łazienki :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:, murale Łódzkie z czasów PRL i korespondujące z nią współczesne perełka, Piotrkowska jak Piotrkowska, aleeee jednorożec i witrażowy przystanek tramwajowy czyli stajnia jednorożców moje ulubione współczesne elementy miasta

1 polubienie

Też chętnie poczytam nigdy nawet nie byłam , a kiedyś bym chciała jechać :blush:

Zerknij może na ofertę EC1, tam są też różne atrakcje dla dzieciaków w stylu planetarium, ścieżki sensorycznej czy właśnie ulica żywiołów (o czym już wspomniała @AnetteSo :smiling_face_with_three_hearts:. ) itd, może coś Wam podpasuje :blush:

Jeśli chodzi o jedzonko na przykład to jeśli byście byli na ulicy Piotrkowskiej tam będzie mnóstwo różnego rodzaju restauracji do wyboru, a przy okazji spacerek zaliczycie :star_struck: ewentualnie w centrum Manufaktura oprócz sklepów jest też część gastro jeśli wolicie mniej chodzenia :blush:

ZOO o którym wspominasz oczywiście :star_struck: ale jest też palmiarnia (ona właśnie w okolicy Księżego Młynu, później można tam zaliczyć spacerek :blush:) , tylko nie wiem czy taki maluszek by miał z tego radochę,.ale zawsze jest to jakaś opcja :smiley:

2 polubienia

Orientarium :smiling_face_with_three_hearts: ja ogolnie chyba juz wiekszosc miast zwiedzilam w poszukiwaniu zoo :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

2 polubienia

Powiem ci tak słyszałam takie opinie na temat Łodzi, nigdy nie byłam aż do momentu kiedy starsza skończyła 2 latka i mnie osobiście Łódź urzekła i wcale nie jest aż taka brzydka jak się o niej mówi.
Bardzo fajny masz ten pasaż Róży. Moja starsza nie chciała odejść w ogóle od Uszatka. Bonifacy i Filemon to był sztos

@Mamii jejku kompletnie zapomniałam o tej palmiarni a była przepiękna prawda

1 polubienie

@Efektdomi jakbys poszerzyła poszukiwania poza granice Polski to najwspanialsze ZOO w jakim byłam to Nyiregyhaza Zoo na Węgrzech :smiling_face_with_three_hearts: mnóstwo zwierząt, ale dla córki największą atrakcją była przejażdżka na wielbłądzie :camel:

1 polubienie

Dzieki!!! Uwielbiam zoo, co roku odwiedzam ze 2 :joy::joy: jeszcze w Czechach jest super :smiling_face_with_three_hearts:

To już sobie zapisuje bo akurat Węgry daleko nie są. Słyszałam jeszcze jakimś fajnym ZOO które ma super Safari w Niemczech ale bij zabij nie pamiętam nazwySłyszałam jeszcze jakimś fajnym ZOO które ma super Safari w Niemczech ale bij zabij nie pamiętam nazwy

1 polubienie

To ja byłam w zoo w Ostrawie w Czechach i też jest duże o fajne

1 polubienie

@AnetteSo dokladnie, akurat jest w okolicach Hajduszoboszlo wiec można od razu skoczyć na baseny :swimming_woman:

1 polubienie

Mi się marzy pojechać do Hajduszoboszlo bo nie byłam wiek i ostatni raz ponad 20 lat temuMi się marzy pojechać do Hajduszoboszlo bo nie byłam wiek i ostatni raz ponad 20 lat temu

To moja ciocia tam często jeździ ale mnie tak jakoś nigdy nie ciągnęło. Bardziej bym pojechała nad Balaton :face_with_peeking_eye: Ja też jeździłam na baseny do Bashenowej na Słowacji

Ja tam miałam okazję jechać 5 lat temu bo jechała moja rodzina to nie pojechałam :pensive::pensive: żałuję :neutral_face::neutral_face::neutral_face::neutral_face: