Łuszczące w środku uszy

Mojej córce w środku ucha łuszczy się tak jakby skóra i ma takie płaty suche, czy jest na to sposób czy samo przejdzie?

Czy po kąpieli dokładnie płuczesz małej uszy? Tzn czy po kąpieli nie zostają w uszach mydliny, piana, nie spłukany szampon? Ponieważ często właśnie po takich sytuacjach tworzą się takie łuszczące płatki.

Małe dzieci tak mają u nas się tak zdarza. Nawet mój chłop tak ma bo moczy cała głowę w wannie jak się kąpię 

Tak płucze i później ręcznikiem osuszam 

A czy to jakoś twoją córkę swędzi czy nie? Łapie się za uszy, próbuje drapać? Jeżeli tak, to może jakieś zmiany grzybicze czy coś.

Misiombrowa zgadzam się jeżeli autorka mówi że dokładnie osusza uszy po kąpieli to warto się zainteresować i być może pokazać lekarzowi bo może być to związane z czyms grzybiczym

Właściwie córka się nie drapie tam ani nie dotyka rączkami uszu ale jednak jeżeli lekarz to obejrzy się nic nie stanie a ja będę spokojniejsza:)

Pewnie, że lepiej, aby obejrzał. Może to rzeczywiście nic takiego, ale lepiej sprawdzić, czy to przypadkiem nie sprawia dziecku dyskomfortu, albo bólu.

Najlepiej kupić plyn do mycia uszek my mamy

Najlepiej będzie poradzić się pediatry, a łuszczy się ? Tylko w uszach u mojego też się zdarza czasami w uszach takie płatki już myślałam że to łuszczyca ale nie ma śladu po. 

Może to być też jakąś alergia no nic pozostaje Wan chyba wizyta u lekarza 

U synka się łuszczycy z powodu suchej skóry 

A ile córeczka ma?

Przy pierwszym dziecku tak zaczęła się u nas ciemieniucha. Dosłownie córka miała w uszach, dookoła uszek, brwiach i  całym czole i oczywiście na głowie

Córka ma 8 tygodni, a ciemieniucha robi jej się na główce 

Nasza wgl nie miała, z początku miała taka sucha kropkę większą myślałam że to to ślę natluscilam oliwka i wyczesalam i nic więcej nie było 

Może to być związane z ciemieniuchą ale może to też być oznaką jakiejś choroby np atopowego zapalenia skóry. 

Także najlepiej żeby zobaczył to lekarz i ocenił. 

Julia obserwowała bym czy coś więcej się robi a jak córeczka ma 8 tygodni to co chwilę z pewnością chodzicie na szczepienia to przy okazji wizyty bym dopytala pediatry lub umówiła się na zwykłą wizytę

Anulka druga córka też prawie wcale nie miała, nawet nie miałam potrzeby niczym smarować bo lekko poczekałam i już schodziło

Ewula przy AZS to raczej robią się suche placki ale nie schodzą

Najlepiej skontaktować się z lekarzem będziesz miała mniejsza głowę i będziesz pewniejsza

A położna mówiła że w razie w kupić z ziaji 

Anulka masz na myśli środek na ciemieniuche?