Macierzyństwo a nowa pasja

Drogie mamy, czy macierzyństwo pozwoliło Wam odkryć nowe zainteresowania? Jeśli tak, to jakie? Podzielcie się swoją historią :revolving_hearts:

1 polubienie

Po pierwszej ciąży była to Aktywność fizyczna fitness dla mam, spacery z wózkiem, bieganie, taniec w domu ćwiczenia przed telewizorem . Po drugiej ciąży też bym chciała jeszcze bardziej zadbać o siebie i swoją kondycję :smiling_face:

Ciaze mam raczej lezaca i zaczelam robic na drutach :joy: troche krzywo, ale wazne ze maluchowi bedzie cieplo :smiling_face:

8 polubień

Moja pasja to jakie kolwiek wyjście z domu :rofl::rofl: ogólnie nie miałam czasu na nic. Praca później ogarnianie domu i tak to pewnie potrwa jeszcze kilka lat zanim dziecko się bardziej usamodzielni. Jedyne co to zaczęłam gotować więcej wymyślnych rzeczy ale nie powiedziała bym że to moja pasja

1 polubienie

Ja w ciazy odsiezylam moje hobby kolekcjonujemy stare karteczki do segregatorow mam grupy na ktorych dzielimy sie swoimi zbiorami i mozemy tez sie wzajemnie wymieniac , :smiling_face:

2 polubienia

O rany! :grin: Ale ze takie jak w latach 90/00 ?

1 polubienie

Oooo wow jahahah super !

1 polubienie

Mam takie też :grin::grin::grin:
To był magiczny czas :grin::grin:

1 polubienie

Z przymrużeniem oka- moja pasją jest sen, reset myśli, ciepły prysznic oraz wypicie ciepłej kawusi :grin::grin::grin::grin:

1 polubienie

Cos w tym jest że to taka nowa pasja :heart:

Całe szczęście macierzyństwo zmotywowało mnie do spróbowania czegoś o czym od zawsze marzyłam :slight_smile: jest to szycie na maszynie. Mój syn zawsze był wysoki a chudy :wink: wszystko było albo zbyt szerokie albo za krótkie. Więc postanowiłam , że sama zacznę szyć :slight_smile: i tak odkryłam , że to kocham :slight_smile: szycie mnie relaksuje , daje poczucie spełnienia , jest forma zarobku. A radość dzieci gdy uszyje im ubrania najcenniejsza .

3 polubienia

Takie rozne co sie kiedys wymienialysmy za dzieci na przerwach , lubie je przegladac i wracac do tamtych czasow :smiling_face:

To prawde te karteczki sa bezcenne 🩷

Doskonała pasja!! :hugs::hugs: Bardzo chciałabym ją ukraść… :grin::grin: Obowiązki domowe nie dają mi poleżeć :grinning::grinning:

Moja pasja po ciazy to napewno dlugie spacery z córeczka i tez zaczelam duzo czytac o maciezyństwie i tez robienie zdjęć uchwycanie najpiekniejszych chwil w maciezyństwie pierwszy uśmiech czy pierwsze ząbki taka pamiatka jest wspaniała🥰

Kiedys na filmikach na tiktok widziałam, że mamy robią masę zdjęć z tatusiami, babciami, ciociami itp. A mamy mają często zdjęcia z ręki, robione sobie samej z maluszkiem… Ja tak mam​:grin::grin: każdemu skakałam robiłam, a samej mi malo kiedy robiono z niemowlakiem córeczką :grinning::grinning:

1 polubienie

Moją pasją jest robienie babeczek z piachu i wymyślanie nowych tekstów do piosenek disco polo żeby wychodziła z tego kołysanka :smile:

Oooo może płytę nagrasz , kołysanki disco polo, hahaha

1 polubienie

Skad ja to znam :blush::blush: ja tak cały czas robię , potem milo sie wspomina takie znienacka foty rodzinki z dziećmi :wink:
A seflie to mam tez , choć wolałabym żeby mi w końcu ktoś porobił :sweat_smile:

Przy drugim dziecku nie dotykam telefonu. Niech mąż robi :grin::grin: ale i tak setki razy złamię tę zasadę :hugs: