To może spróbuj butelki Avent? Albo inny smoczek? Ile ma syn? Może za mało leci z tej butelki. Albo mu mleko nie ma smakuje? Próbowałas innego mleka?
Cześć dziewczyny !
mam problem z synkiem., chciałabym zakończyć karmienie piersia i tu zaczyna się problem , mały niechce jeść mm raczej problem tu wgl z butelka , probowalam już canpol i lovi może macie jakieś sprawdzone butelki ?
Ja właśnie też bardzo często spotykam się ze stwierdzeniem że jeżeli nie Canpol nielowi to tylko i wyłącznie Avent szczerze mówiąc nie mam porównania bo my swojej karierze dzieciństwa macierzyństwa mamy za sobą właśnie tylko te dwie marki Avent nigdy nie próbowaliśmy bo u nas po prostu tamte podeszły bez problemu ale z tego właśnie co się orientuje to bardzo wiele osób avent polecam no z maluszkami to niestety tak jest że my zawsze chcą z nami współpracować czasami musimy trochę kombinować jedno dziecko złapie się pierwszej butelki jaka mu podamy a z innym maluchem musimy przejść wszystkie możliwe firmy na rynku
Syn ma dwa miesiące , problem ze in niechce butelki nawet dziąsłami zacisnąć
mleko już nawet swoje ściągałam i tez niechce :(
sprobuje avent 🤷♀️
Kochana na spokojnie Musisz uzbroić się w cierpliwość nerwy tutaj nic nie pomogą musisz trochę pokombinować popróbować jak nie ta to inna może spróbuj podać synowi jeśli jest bardzo głodny może wtedy się chwyci A może po prostu spróbuj dać mu w tym momencie gdy już jest troszeczkę pojedzony i nie jest taki nerwowy to może wtedy chętniej złapie na pewno wszystko musi odbyć się na zasadzie prób ii duże cierpliwości
U mnie właśnie też był ten problem u syna nie chciał jeść z butelki nic tylko piersią musiałam go karmić... Ale nie przejmowałam się bo on jadł jak w zegarku co 3 godziny więc mogłam na spokojnie gdzieś wyjsc...próbuj różnych marek lub podaj mu jak bd bardzo głodny lub śpiący...jak lovi i Canpol się nie sprawdziły to właśnie Avent może podpasuje trzymam kciuki.
Czasem to nie jest wina butelki czy mleka i po prostu dziecko chce pierś. Możesz próbować z różnymi butelkami i smoczkami ale wydaje mi się, że po prostu tych prób musi być więcej i nie poddawaj się tak szybko :)
Moja też nie znosiła butelki, przez co nie mogłam wyjść z domu na dłużej bez niej zawsze mąż dzwonił że jest płacz że córcia nie chce jeść. Zmienialiśmy butelki ale to nic nie dawało, po prostu dłużej z nią musieliśmy posiedzieć żeby zaczęła łapać. Wiele razy był płacz a dopiero potem zaczęła jeść. Teraz jej wszystko jedno czy pierś czy butelka.
https://www.smyk.com/p/chicco-naturalfeeling-butelka-plastikowa-przeplyw-sredni-2m-250-ml-i7183638?gclid=CjwKCAiAvK2bBhB8EiwAZUbP1HWo19IrtNDLsEU6g0II6GuwQRYe5ZdhEr7RKWUpLL4ywPAzl9QFzBoC58UQAvD_BwE spróbuj z ta butelka ma ona zbliżony kształt smoczka do piersi dziecko powinno ja zakceptowac a też nie kosztuje ona dużo :)
Moja corka tez na początku nie chciała butelki ale jak już byłam zmuszona ja odstawić to z canpol i lovi się sprawdza u nas
probowałaś juz wszystkie? różne butelki? różne smoczki? różne mleka? Towoje mleko z butelki? przyczyn moze byc wiele ale własnie nie poddawaj sie tylko cały czas próbuj podawac tą butelkę
Przede wszystkim tak jak zawsze mówię bez nerwów i na spokojnie i tak podobnie uważam jak dziewczyny tutaj piszą to że z danej butelki podasz raz i dziecko nie załapie drugi raz i dziecka nie załapie trzeci raz i nie załapie może się okazać że musisz Taką próbę wykonać z daną butelką nawet 100 razy i w końcu chwyc przede wszystkim bez presji jak nie dziś to jutro jak nie jutro to za tydzień w końcu załapię tylko na spokojnie bo dziecko również czuje twoje nerwy
Dzieci często nie że nie lubią butelki ale smoczek im nie odpowiada dlatego najlepiej podać zbliżony jak najbardziej kształtem do piersi
Już chciałam poradzić, że może wcale nie trzeba mm tylko wystarczy zwykłe krowie i woda w nocy ale doczytałam, że dziecko ma dwa miesiące. To ja bym próbowała z innymi smoczkami, może innym mlekiem? Może przepływ smoczka mu nie pasuje, pamiętam, że w lovi chyba ten przepływ był większy i starszym dzieciom często dziewczyny zostawiały mniejszy wiekowo smoczek. Może faktycznie w ogóle w inny kształt smoczka celować.
U mnie starszy syn od początku nie miał podawanej butelki (poza tym mlekiem mm w szpitalu w gotowych buteleczkach) i niestety potem nie był przyzwyczajony do niej, nie chciał w ogóle mm z butli ani nawet mojego mleka ale ja zostałam przy kp do 19 mca, więc po roku już mi było to obojętne bo dostawał mleko krowie w kubeczku jak chciał w ciągu dnia a z czasem jak schodziłam z kp to miał po prostu wodę w nocy, już się nie musiałam martwić dokarmianiem. No ale 2 m-czne dziecko to co innego.
Pina dobrze radzisz :) na spokojnie i czasami takich prób trzeba wykonać 10 albo nawet 100 zanim to dziecko jednak załapie tą butelkę i bedzie chciało jeść. jak bedzie glodne to zje
Też śmiałabym powiedzieć że będzie głodne to zje ale niestety z córką potrafiłam nosić od 20 do 5 rano i nie zjadła nic wyła z płaczu i zasypiała
Wydaje mi się że przy trochę starszym dziecku można powiedzieć będzie głodne to zje A właśnie przy takim maleństwie w dwa miesiące przetrzymanie z jedzeniem może spowodować odwrotny efekt dziecko się tak jakby rozpłaczę rozhisteryzuje z tego później może dostać tylko niepotrzebnie kolki i tym bardziej się nie chwyci Ale mi jeszcze do głowy przyszedł taki pomysł że może po prostu widziałam to nieraz na różnych filmikach w internecie przyłóż dziecko i trochę oszukaj je tak jakbyś przykładała do piersi a gdzieś delikatnie pomiędzy piersiami przemyć butelkę tak aby właśnie trochę nabrać maluszka że niby piję z piersi a jednak będzie musiało spróbować chwycić nieświadomie butelkę i może właśnie w taki sposób uda się nauczyć
Myślę że jak dziecko zrobi się naprawdę głodne to zacznie pić z butelki, wtedy pierś będzie rzadziej aż w końcu wcale.
Nelia wlasnie moze byc tak jak piszesz ale nie konieczne bo to wszystko zależy od dziecka i jego temperamentu jedno jest takie że gdy głodne chwyci się tak naprawdę wszystkiego Jest mu obojętne czy to będzie pierś mamy czy to będzie butelka ze zwykłym smoczkiem czy butelka ze smoczkiem antykolkowym przypominająca pierś bardziej lub mniej po prostu chwyci się i zje a inny jest takie jak w przypadku tutaj tego wątku właśnie Za nic w świecie nie chce złapać się butelki
U mnie położna na początku jak przyszła to mi pokazywała jak dawać dziecku mleko ze strzykawki bo nie chciała własnie jeść z flaszki każde dziecko jest inne w szpitalu też jakoś karmią i sobie jakoś dają radę :)