moja ważyła 3760
Odnosząc sie do wcześniejszych komentarzy, nie jest to reguła: pierwsze czy drugie ani czy chłopiec czy dziewczynka. Na przykładzie ciąż mojej mamy ja jako dziewczynka, pierwszy poród byłam większa tj. miałam większą masę niż moj brat -druga ciążą. Tak więc może tak jest często ale nie zawsze,w opisanym przeze mnie wypadku mamy zaprzeczenie obu teorii( płci i kolejnosci ciazy).
a mmi to w ogole nie okreslili wagi dziecka;/
u nas mała wazyła 3500 a na usg wychodziło prawi 4 kg
ja się bałam tej makrosomii, bo mam cukrzycę ciążową, ale dzidzia rozwija się w normie, nawet jest o 2-3 dni mniejsza, ale za to nadrabia nogami - podobno ma mega długie
dzień przed porodem na usg mały ważył 3800 a urodził się z wagą 3790 kg czyli tylko 10 dag różnicy
mi mówili że dziecko ma 3700 a mialo 3300.
u mnie waga była zblizona do tej z usg
A ja w sumie nie wiem jaką wagę mała miała jak była w ciąży, muszę popatrzeć na usg.
u mnie też córeczka okazala się mniejsza niz na USG
Mój synek miał mieć 3500 g a urodził się po 14 godzinach męczarni przez cc 4240g
Jestem w ósmym miesiącu i już lekarz mi powiedział, że córeczka jest dosyć spora, ale mam nadzieje urodzić naturalnie
u nas duży brzuszek synek miał
a do mnie polozna sie ciagle czepiala ze zle na tej siatce jest itd…
ja się bałam że moja będzie miała złe proporcje (ta cukrzyca ciążowa), ale jest wszystko ok, nogi długaśne po tacie, wbija mi je coraz częściej w żebra
a_grzelak nieźle musiałaś się stresować gdy byłaś w ciaży. Dobrze jednak ze wszystko dobrze się skonczyło.
U mnie na szczęście wszystko było ok.
emenems a cukrzyca moze powodowac takie dysproporcje?
u nas było okej ale długo małą badali
Mojego tez długo badali… Bo jak się ur to się krztusik