Mała "Łysinka" – kiedy doczekam się pierwszej kitki?

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak oszczędnie dawkują Wam radość z czesania? :sweat_smile:

Moja córeczka ma już 10 miesięcy, a na głowie… cóż, wciąż króluje urocza łysinka. Włosków jest naprawdę malutko. Wiem, wiem na wszystko przyjdzie czas i muszę być cierpliwa, ale moja “wyprawka fryzjerska” już pęka w szwach!
Nakupowałam już całą masę spineczek, kolorowych gumek i opasek, które na razie tylko leżą w szufladzie i czekają na swój wielki moment. Już nie mogę się doczekać tej pierwszej, upragnionej kitki! :heart_eyes:
Chyba idzie to u nas rodzinnie, bo mama mi wspominała, że ja pierwsze kucyki miałam dopiero w wieku 3 lat tak wolno rosły mi włosy. Wygląda na to, że mała idzie w moje ślady.

Jak to jest u Was? Wasze dzieciaczki od urodzenia miały bujne czupryny, czy tak jak u nas mała łysinka. Chociaż miałam nadzieję urodziła się i miała włoski a później znikły :joy: Dajcie znać, kiedy u Waszych pociech pojawiły się pierwsze fryzury.

1 polubienie

Uuuuuuu to ja nie mam ani jednego gumki czy spinki a mam 2, 5 latke i dwie corki :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile: coś Ty mi nie spieszno do grzebyków czy szczotek dla córek :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye: a może temu że sama mam ciągle włosy związane i zero zabawy na codzień :grin::grin:

1 polubienie

Ja jestem fryzjerką, może dlatego tak czekam :joy:

Ja to mam chłopca, 11m ale zauważyłam że coraz więcej mam włosków i mu gęstnieją, ale na ten moment szału nie ma :joy:

1 polubienie

Ooo to córa bedzie miała codziennie inna fryzurkę u bedzie pięknie czesana :heart_eyes::heart_eyes: mnie sie podobają kłosy u dziewczynek lekko ściśnięte :star_struck::star_struck: sama nie potrafię robić i koniecznie musze sie nauczyć :smiling_face:

1 polubienie

Czyli nie jesteśmy same. :joy: Dziś wiedziałam 2 miesięczna dziewczynkę miała takie długie włosy że byłam zdziwiona :open_mouth: ale miała ciemne i ciemne włosy zawsze są mocniejsze. My blondynki a synek jaki ma kolor?

Tak kłosy są piękne i wcale nie takie trudne. :heart:
Warto się nauczyć córki napewno będę zadowolone. :kissing_heart: a mi zostało czekać :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Na ten moment jasnobrązowe ale mąż ma ciemne i ja też więc mam nadzieję że też będzie mniam ciemne :upside_down_face:
Zazdrosne że będziesz mogła fryzurki robić….
Czasem rodzą się takie kudłate dzieciaki …. Mój do takich nie należy

1 polubienie

Ja przy starszej cokolwiek mogłam zacząć na głowie robić to jak miała około 14 miesięcy. A na drugie urodziny już pletłam jej warkocze

1 polubienie

Spokojnie, wiele dzieci tak ma :blush:

1 polubienie

Wiesz co niekoniecznie. Są takie dziewczynki które nienawidzą mieć plecionych włosów. Odganiają się i masz im nic nie robić. Bardzo widzę to w przedszkolu że często dzielą się dziewczyny na dwie grupy albo mają wystylizowane włosy albo nie i ruszać ich

@mamaElianki to ja akurat na innym wątku wrzuciłam jak moje i pięciolatce zrobiłam kłosa i to pierwszy raz w życiu robiłam. Za to na razie walczę z holendrem

1 polubienie

Moja córka na roczek nie miała nawet spinki na włosach, a na dwa latka miała może 3 cm wtedy uroczyście zawitała spineczka :grinning: tydzień temu skończyła 3 lata i przez ten rok a nawet ostatnie pół włosy jej tak urosły że jak była tydzień u babci to widziałam różnice :sweat_smile: bardzo jej się kręcą i dopiero jak jej myje to widzę jakie są długie

5 polubień

Moja ma 5 miesięcy i nadal łysa

1 polubienie

Napewno będzie miał ciemne i gęste włosy :heart_eyes: moja też nie należy :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Mega, już nie mogę się doczekać :hugs:

Wiem, muszę cierpliwie czekać :smiling_face:

No nie każde dziecko lubi się czesać to racja.
Pamiętam jak mama robiła mi dobierańca jak byłam mała bardzo bolało bo musiała dobrze naciągnąć a ona powtarzała mi „ chcesz być piękna, musisz cierpieć” :joy::joy::face_with_peeking_eye:

O boże jakie ma przecudne loczki :heart_eyes:

Ale ma gęste włoski i loczki

Ja jakoś od miesiąca wiąże kiteczke na środku bo włoski zasłaniają oczka ,opaski nie da sobie założyć . Z wiązaniem kiteczki też problem bo nie lubi momentu czesania ale jakoś dajemy radę . Ma niecałe 9 miesięcy

1 polubienie