Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak oszczędnie dawkują Wam radość z czesania? 
Moja córeczka ma już 10 miesięcy, a na głowie… cóż, wciąż króluje urocza łysinka. Włosków jest naprawdę malutko. Wiem, wiem na wszystko przyjdzie czas i muszę być cierpliwa, ale moja “wyprawka fryzjerska” już pęka w szwach!
Nakupowałam już całą masę spineczek, kolorowych gumek i opasek, które na razie tylko leżą w szufladzie i czekają na swój wielki moment. Już nie mogę się doczekać tej pierwszej, upragnionej kitki! 
Chyba idzie to u nas rodzinnie, bo mama mi wspominała, że ja pierwsze kucyki miałam dopiero w wieku 3 lat tak wolno rosły mi włosy. Wygląda na to, że mała idzie w moje ślady.
Jak to jest u Was? Wasze dzieciaczki od urodzenia miały bujne czupryny, czy tak jak u nas mała łysinka. Chociaż miałam nadzieję urodziła się i miała włoski a później znikły
Dajcie znać, kiedy u Waszych pociech pojawiły się pierwsze fryzury.
1 polubienie
Ja jestem fryzjerką, może dlatego tak czekam 
Ja to mam chłopca, 11m ale zauważyłam że coraz więcej mam włosków i mu gęstnieją, ale na ten moment szału nie ma 
1 polubienie
Czyli nie jesteśmy same.
Dziś wiedziałam 2 miesięczna dziewczynkę miała takie długie włosy że byłam zdziwiona
ale miała ciemne i ciemne włosy zawsze są mocniejsze. My blondynki a synek jaki ma kolor?
Na ten moment jasnobrązowe ale mąż ma ciemne i ja też więc mam nadzieję że też będzie mniam ciemne 
Zazdrosne że będziesz mogła fryzurki robić….
Czasem rodzą się takie kudłate dzieciaki …. Mój do takich nie należy
1 polubienie
Ja przy starszej cokolwiek mogłam zacząć na głowie robić to jak miała około 14 miesięcy. A na drugie urodziny już pletłam jej warkocze
1 polubienie
Spokojnie, wiele dzieci tak ma 
1 polubienie
Wiesz co niekoniecznie. Są takie dziewczynki które nienawidzą mieć plecionych włosów. Odganiają się i masz im nic nie robić. Bardzo widzę to w przedszkolu że często dzielą się dziewczyny na dwie grupy albo mają wystylizowane włosy albo nie i ruszać ich
@mamaElianki to ja akurat na innym wątku wrzuciłam jak moje i pięciolatce zrobiłam kłosa i to pierwszy raz w życiu robiłam. Za to na razie walczę z holendrem
1 polubienie
Moja córka na roczek nie miała nawet spinki na włosach, a na dwa latka miała może 3 cm wtedy uroczyście zawitała spineczka
tydzień temu skończyła 3 lata i przez ten rok a nawet ostatnie pół włosy jej tak urosły że jak była tydzień u babci to widziałam różnice
bardzo jej się kręcą i dopiero jak jej myje to widzę jakie są długie
5 polubień
Moja ma 5 miesięcy i nadal łysa
1 polubienie
Napewno będzie miał ciemne i gęste włosy
moja też nie należy 
1 polubienie
Mega, już nie mogę się doczekać 
Wiem, muszę cierpliwie czekać 
O boże jakie ma przecudne loczki 
Ale ma gęste włoski i loczki
Ja jakoś od miesiąca wiąże kiteczke na środku bo włoski zasłaniają oczka ,opaski nie da sobie założyć . Z wiązaniem kiteczki też problem bo nie lubi momentu czesania ale jakoś dajemy radę . Ma niecałe 9 miesięcy
1 polubienie